Ο Θεός

0

Είπα να το τιτλοφορήσω Ο Ημίθεος, αλλά κατάλαβα πως θα αδικούσα τον μεγάλο αυτόν Θεό. Άσε που είναι και Χριστιανός και θα ήταν κατάφορη η αδικία. Μιλάω για τον έναν, τον μοναδικόν, τον ανεπανάληπτον, τον τεχνίτη των τεχνιτών, μιλάω για τον άφθαστο Cristiano Ronaldo.

Οι επιτυχίες του είναι τόσο μεγάλες που δικαιολογημένα η Αγία Καθολική εκκλησία θέλει επειγόντως να τον κατατάξει στον χώρο των Αγίων. Δεν θα ήταν άσχημα να δούμε αυτόν τον ντριπλαδόρο δίπλα στους Αγίους Μάρκο και Ανδρέα. Ίσως μάλιστα και να τον μειώνουμε, γιατί οι Άγιοι αυτοί πόρω απέχουν από τα τακουνάκια και τα ανάποδα ψαλιδάκια του Cristiano που στέλνουν τη μπάλα στο Γάμα του αντιπάλου τερματοφύλακα παρά τις επίμονες προσευχές του πριν την έναρξη του αγώνα.

Δέκα φορές έκανε ο Bufon τον σταυρό του στα αποδυτήρια αλλά το γκόλ το ερούφηξε μετά πλήρους ηρεμίας και ορέξεως. Όλη η ανθρωπότητα θαύμασε αργά το βράδυ στις τηλεοράσεις το ανάποδο ψαλίδι του Cristiano και δεν νομίζω πως υπάρχει δίκαιος άνθρωπος επάνω στον πλανήτη γή που να βγάζει έξω από το περιθώριο των λέξεων ‘’ μάγος και Θεός’’ τον μοναδικόν και ασύλληπτον αυτόν ποδοσφαιριστή.

Οι κυβερνήσεις των υπερδυνάμεων συσκέπτονται νυχθημερόν προκειμένου να τον αναδείξουν ως την προσωπικότητα του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης με υποχρεωτική διδαχή των κατορθωμάτων του από της πρώτης δημοτικού έως το μεταπτυχιακό.

Παράλληλα, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι προτείνουν να τον βάλουν επικεφαλής του Ιησού και του Μωάμεθ για να υπάρξει ο νέος τριαδικός θεός. Παλαβομάρες, το δίκιο έχουν οι Βουδιστές που θέλουν να αλλάξουν για  τους καλογέρους τους το κίτρινο ράσο και να φορέσουν λευκό, όλοι με το Νο 7 στην πλάτη.  Το απαιτεί η απόδοση δικαιοσύνης στην σύγκριση μεταξύ Βούδα και Ρονάλντο, το απαιτούν οι σοφοί λαοί της ΝΑ Ασίας.

Η φάση αυτή δεν είχε ξαναγίνει από τον Β! Παγκόσμιο πόλεμο και μετά, έφτασε το πόδι του θρυλικού Cristiano  στα 2 μέτρα και 38 εκατοστά. Μετρημένο με ακρίβεια λέιζερ, ούτε ο Σωτομαγιόρ δεν πήδαγε τόσο και σωστά διακινείται η άποψη: όποιος πηδάει πάνω από 2 και 35 να αγιοποιείται άνευ συγκλήσεως της Ιεράς συνόδου, να μπει επιτέλους ένα όριο.

Οι τηλεοράσεις εκείνο το βράδυ λύσσαξαν με το εκπληκτικό αυτό γκόλ. Το έδειξαν από πλάγια, το έδειξαν από κάτω και τελικά το πήραν και με δορυφορική λήψη. Δεν μπορείς να αφήνεις τους λαούς χωρίς ενημέρωση και συγκεκριμένη πρόταση, εκείνο το βράδυ νοιώσαμε όλοι παραμορφωμένοι. Σαν γίδια φαινόμασταν. Την επομένη στα καφενεία, στα Ιατρεία και στα χειρουργεία ήταν το μοναδικό θέμα συζήτησης. Αναφέρθηκαν αφημένα μέσα σε κοιλιές δύο χιλιάδες οχτακόσια νυστέρια  στα χειρουργεία γιατί οι χειρουργοί ενημερώνονταν καθ όλη την διάρκεια της εγχειρήσεως για το ακριβές ύψος του ποδιού του Ρονάλντο και αντάλλασαν απόψεις με τους αναισθησιολόγους χωρίς να πάψουν να υπάρχουν διαφορές εκτιμήσεων και από τις εργαλειοδότριες.

Στην Ακαδημία Αθηνών διακινείται ανεπίσημα η άποψη να κάνει μέλος της τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή και μάλιστα πριν προλάβει η Ακαδημία Λονδίνου να πάρει εκείνη την πρωτιά της πνευματικής αυτής σύλληψης.

Η Κυβέρνηση της Βραζιλίας σκέφτεται να κατεβάσει από το Κορκοβάντο το γιγάντιο άγαλμα του Χριστού και να ανεβάσει  ένα μεγαλύτερο του Ρονάλντο. Οι εισπράξεις στο Ρίο Ντε Τζανέϊρο παρουσιάζουν κάμψη τα τελευταία χρόνια και τώρα δίνεται η ευκαιρία να αναβαθμίσουν τα ταμεία τους.

Εν πάση περιπτώσει, γεγονός είναι πως η ενημέρωση από την πλευρά των τηλεοράσεων βαίνει συνεχώς βελτιούμενη, στα εγκεφαλογραφήματα το μηχάνημα δείχνει μία απόλυτη ευθεία γραμμή χωρίς ίχνος ταλάντωσης!

Φοίβος Ιωσήφ

  • Φτάσαμε πιά κοντά στον Θεό

    Φοίβος Ιωσήφ Ήταν τόσο κοντά ο Θεός και δεν το ξέραμε, τώρα το μάθαμε. Αυξήσαμε τις γνώσει…
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
  • Ανθρωπωδία

    Είναι η ᾠδὴ τῶν τράγων = χορικό άσμα των λατρευτῶν του Διονύσου που φορούσαν δέρματα τράγω…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
  • Ένας «Ευρωπαϊκός» χώρος άθλησης….στην Ξάνθη μας

    Ανοίγεις την καγκελόπορτα και μπαίνεις στην αυλή. Ψάχνεις να βρεις, να δεις. Σου είπαν για…
  • Περί Μονταζιέρας

    Γράφει ο Στέργιος Γιαλάογλου, δικηγόρος Μετά το Σαββατιάτικο πρωτοσέλιδο περί ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΑΣ …
  • Η φωνή σας

    Γράφει η Χρύσα Μπαΐρα Η φωνή σας… σαν γιασεμιού ευωδιά, μες στα πηχτά σκοτάδια γύρω&…
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ένας «Ευρωπαϊκός» χώρος άθλησης….στην Ξάνθη μας

Ανοίγεις την καγκελόπορτα και μπαίνεις στην αυλή. Ψάχνεις να βρεις, να δεις. Σου είπαν για…