Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κι από Πρωτομαγιά… καλό Καλοκαίρι!

Κι από Πρωτομαγιά… καλό Καλοκαίρι!

0

Επιχείρηση καθαριότητας και καλλωπισμού στις παραλίες των Αβδήρων και του Τοπείρου. Παραμένει σταθερός ο αριθμός των beach bars και στους δύο δήμους – Δεν έγιναν φέτος δημοπρασίες

 

2 χρόνια δεν κατάφεραν να κάνουν 2 τουαλέτες στο Περιβαλλοντικό Πάρκο του Νέστου!

 

 

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στους παραλιακούς δήμους Αβδήρων και Τοπείρου καθώς το θερμόμετρο έχει ανεβεί ασυνήθιστα για Απρίλη μήνα και από Πρωτομαγιά εγκαινιάζεται επίσημα η καλοκαιρινή σαιζόν στο νομό μας αφού ανοίγουν σ’ όλες τις παραλίες των δύο δήμων όλα τα beach bars. Αυτό βέβαια προϋποθέτει οι δήμοι να έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες καθαριότητας των παραλιών σύμφωνα με τις υποχρεώσεις τους.

 

Επιχείρηση καθαριότητας και καλλωπισμού στις παραλίες των Αβδήρων και του Τοπείρου

Για το λόγο αυτό και όλα τα μηχανήματα (γκρέιντερς) του δήμου Αβδήρων, όπως μας βεβαιώνει ο δήμαρχος κ. Γιώργος Τσιτιρίδης έχουν πιάσει δουλειά από την προηγούμενη εβδομάδα καλλωπίζοντας τις παραλίες από το Μυρωδάτο, τον Αη Γιάννη, το Πόρτο Μόλο έως την παραλία της Μάνδρας. Είναι γνωστό ότι ο δήμος Αβδήρων διαθέτει μια μεγάλη χιλιομετρικά ακτογραμμή με πολλές ακρογιαλιές άλλες παραλίες αξιοποιημένες και πολυσύχναστες κι άλλες λιγότερο κι άλλες ερημικές.

Ωστόσο, όπως σημειώνει ο κ. Τσιτιρίδης, τα μηχανήματα θα καθαρίσουν όλες τις προσβάσιμες παραλίες του δήμου.

Όμως «μανίκια σήκωσαν» και στην υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Τοπείρου. Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Τοπείρου Θ. Μίχογλου τα ισοπεδωτικά laser μηχανήματα του δήμου καθάρισαν την Παρασκευή και το Σάββατο την παραλία Ερασμίου και Μαγγάνων καθώς την πρωτομαγιά πρόκειται ν’ ανοίξουν τα beach bars και αναμένεται αρκετός κόσμος να θελήσει να κάνει πρωτομαγιά στις παραλίες των Μαγγάνων ή του Ερασμίου.

Παραμένει σταθερός ο αριθμός των beach bars και στους δύο δήμους – Δεν έγιναν φέτος δημοπρασίες

Τόσο ο δήμαρχος Αβδήρων όσο και δήμαρχος Τοπείρου ανέφεραν πως επειδή πέρυσι η Κτηματική υπηρεσία επέτρεψε οι δημοπρασίες να έχουν ισχύ έως τρία χρόνια (ενώ παλαιότερα ήταν μόνο ένας) φέτος δεν έγιναν σε κανένα από τους δύο δήμους. Σ΄ ότι αφορά τα bars στις παραλίες Μαγγάνων και Ερασμίου, όπως σημείωσε ο κ. Μίχογλου πρόκειται για μισθώσεις παροχής υπηρεσιών που δικαιολογούν απευθείας αναθέσεις από τον δήμο. Αντίθετα στο δήμο Αβδήρων γίνονται δημοπρασίες. Φέτος παραμένει σταθερός ο αριθμός των beach bars σ’ όλες τις παραλίες εκτός από μια περίπτωση που αφορά δημοπρασία μίσθωσης αιγιαλού μπροστά από το κάμπινγκ Μυρωδάτου που παρότι την έχει πάρει ιδιώτης δεν την έχει χρησιμοποιήσει.

Το ξεχασμένο κάμπινγκ του Δήμου Τοπείρου

Άλλη μια «πονεμένη ιστορία» αλλά και …ξεχασμένη είναι αυτή του δημοτικού κάμπινγκ Τοπείρου, που έκλεισε με εισαγγελική παρέμβαση πριν αρκετά χρόνια μετά από καταγγελία ιδιώτη που αφορούσε στην υγιεινή και διάφορες άλλες παραβάσεις. Έκτοτε παραμένει αναξιοποίητος ο χώρος και έτσι θα παραμείνει καθώς, όπως μας πληροφόρησε ο κ. Μίχογλου, ο δήμος έχει 37 στρέμματα τα οποία έχει δηλώσει χωρίς όμως να κατέχει τίτλους ιδιοκτησίας. Αυτά όμως τα διεκδικεί η ΕΤΑΔ και έως ότου ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς ο δήμος δεν προτίθεται να κάνει κάτι.

?

2 χρόνια δεν κατάφεραν να κάνουν 2 τουαλέτες στο Περιβαλλοντικό Πάρκο του Νέστου!

Αντίθετα μπορεί να κάνει κάτι και μάλιστα με ελάχιστα χρήματα για να θέσει σε λειτουργία και να καταστήσει επισκέψιμο άμεσα το Περιβαλλοντικό Πάρκο του Νέστου και το Κέντρο Επισκεπτών Ερασμίου που βρίσκεται στο Μεγάλο Δάσος του Νέστου και έχει παραχωρηθεί από την Δ/νση Δασών Ν. Καβάλας από το 2016. Αυτό που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα είναι …τουαλέτες για να πάρει άδεια λειτουργίας αλλά ούτε και δρόμος για να έχουν πρόσβαση λεωφορεία! Το Πάρκο από την πλευρά της Χρυσούπολης λειτουργεί κανονικά και έχει μεγάλη επισκεψιμότητα. Ο κ. Μίχογλου παραδέχτηκε ότι οι πόροι του δήμου Τοπείρου είναι περιορισμένοι και γι αυτό δεν έγιναν ακόμη τουαλέτες κι ότι περιμένουν το Leader να εντάξουν έργο οδοποιίας προς τον Κέντρο.

mixoglou-1
Να μετατραπεί σε Φορέα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΦΟΣΔΑ) ζητά ο πρόεδρος ΣΔΑΝ, δήμαρχος Τοπείρου Θ. Μίχογλου

Πριν 2 χρόνια παραχωρήθηκε το Περιβαλλοντικό Πάρκο Νέστου στον δήμο Τοπείρου – Τι έλεγε τότε ο Δήμαρχος Τοπείρου

Απόσπασμα από τις δηλώσεις του δημάρχου Τοπείρου κ. Μίχογλου στις 22 /9/2016 όταν έγινε η παραχώρηση του συγκεκριμένου Πάρκου από την Δ/νση Δασών Ν. Καβάλας στον Δήμο Τοπείρου: «Το πάρκο αυτό εντάσσεται στις προτεραιότητες του Δήμου Τοπείρου για τη δημιουργία χώρων πρασίνου που αποτελούν πνεύμονες ξεκούρασης, ενίσχυση της ποιότητας ζωής και της περιβαλλοντικής αναβάθμισης και αναζωογόνησης για τους επισκέπτες. Επισημαίνω ότι δεν θα σταματήσουν εδώ οι προσπάθειες, το επόμενο διάστημα θα υπάρχουν συναντήσεις με τους κατάλληλους φορείς προκειμένου να υπάρξει η διασύνδεση του συγκεκριμένου πάρκου με όμοιο του που υπάρχει στην πλευρά της Χρυσούπολης του Δήμου Νέστου και με τα Τέμπη του Νέστου τα οποία βρίσκονται στον Δήμο μας, έτσι θα ξεκινάει κάποιος από το βουνό και θα μπορεί να φτάσει μέχρι τη θάλασσα».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ακριβότερα κατά 33% τα διόδια στην Εγνατία

Περίπου 5 ευρώ επιπλέον η διαδρομή Ξάνθη -Θεσσαλονίκη με επιστροφή – Στο τέλος της ε…