Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Καλαμάρι γεμιστό

Καλαμάρι γεμιστό

0
kalamari gemisto-web

-4 καλαμάρια μεγάλα

-4 κ.σ. ελαιόλαδο

-1-1/2 φλ. κινόα βρασμένη ή πλιγούρι

-1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

-1 1 πράσο ψιλοκομμένο

-1 πιπεριά ψιλοκομμένη

-2 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

-2 κ.σ. κουκουνάρι

-2 κ.σ. σταφίδα

-1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί

-2 κ.σ. άνηθος

-αλάτι

-πιπέρι

-φρέσκο σπανάκι

Σοτάρουμε τα λαχανικά στο ελαιόλαδο να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα πλοκάμια και αφήνουμε για 3′-4′. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει η γέμιση. Ανακατεύουμε τα σοταρισμένα υλικά μαζί με την κινόα. Γεμίζουμε τα καλαμάρια. Στερεώνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδα. Κάνουμε μια στρώση σπανάκι στο ταψί. Ακουμπάμε τα καλαμάρια. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας, περιχύνουμε τα καλαμάρια και ψήνουμε για 20′-25′ στους 180 βαθμούς.

Για την κινόα: Ξεπλένουμε καλά την κινόα σε σουρωτήρι. Βράζουμε 1 μέρος κινόα με 2 μέρη νερό, με σκεπασμένη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για 10′-12′ μέχρι να μαλακώσει ελαφρά.

Μπορούμε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσουμε πλιγούρι που έχουμε βράσει για δέκα λεπτά σε άφθονο νερό.

  • Μεθυσμένα καλαμαράκια

    1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…
  • Χταποδάκι με φάβα

    Για το χταπόδι: 2,5 – 3 κιλά χταπόδι 300 γρ. λιαστή ντομάτα 200 γρ. ξίδι Νερό 4 φύλλα δάφν…
  • Καλαμαράκια σε φωλιά μελιτζάνας

    Για τις μελιτζάνες -4 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες -λίγο θυμάρι -2 κουτ. σούπας έξτρα παρθέν…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…