Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Εφάπαξ Ειδικό Βοήθημα σε όσους κόβεται το ρεύμα από το δήμο Δράμας

Εφάπαξ Ειδικό Βοήθημα σε όσους κόβεται το ρεύμα από το δήμο Δράμας

0

Τριμελής επιτροπή θα κρίνει αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις που τίθενται

Με το σκεπτικό ότι η στήριξη των πολιτών που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό αποτελεί βασική προτεραιότητα για μια δημοτική αρχή, ο δήμος Δράμας είναι από τους πρώτους στην Ελλάδα που θέτει σε εφαρμογή τη δυνατότητα χορήγησης εφάπαξ ειδικού βοηθήματος για τα μέλη ευπαθών κοινωνικών ομάδων που θέλουν να τους επανασυνδεθεί το ηλεκτρικό ρεύμα. Συγκεκριμένα, στο δήμο Δράμας συστάθηκε τριμελής επιτροπή για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, η οποία θα εξετάζει και θα αξιολογεί την πραγματική οικονομική και περιουσιακή κατάσταση των αιτούντων, προκειμένου να χορηγηθεί το ειδικό βοήθημα.

Η Επιτροπή θα συνεδριάζει υπό την αιγίδα του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αριστείδη Μωυσιάδη και τους δυο εκπροσώπους από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε) και τον Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΗ Α.Ε).

Τα κριτήρια για την υποβολή αίτησης είναι:

-Οι καταναλωτές να έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι και τις 14 .02.2018

-Η αποσύνδεση  αφορά την κύρια κατοικία του δυνητικά δικαιούχου.

-Να πληρούν Εισοδηματικά και Περιουσιακά κριτήρια ανάλογα με τον αριθμό μελών και τη σύνθεση του νοικοκυριού όπως αυτά ορίζονται στην ΚΥΑ.

Το ύψος του ειδικού βοηθήματος θα αντιστοιχεί σε ποσό που θα καθορίζεται αναλόγως του ύψους της συνολικής οφειλής των καταναλωτών έναντι του Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.Για το εναπομείναν ποσό οι καταναλωτές θα εντάσσονται σε πρόγραμμα διακανονισμού που θα εξοφλείται από τους ίδιους σε άτοκες μηνιαίες δόσεις, ο αριθμός των οποίων ορίζεται από τον εκάστοτε Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Σε περίπτωση έγκριση της αίτησης το ειδικό βοήθημα θα καταβάλλεται από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε απευθείας στον τελευταίο Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας, όπου εκκρεμούν οι οφειλές του δικαιούχου και δε θα υπάρχουν τέλη επανασύνδεσης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προχωρούν ταχέως τα έργα σύνδεσης φυσικού αερίου στην Ξάνθη

Πυρετωδώς δουλεύουν τα συνεργεία – Έφτασαν στην Κυψέλη και κατευθύνονται στην επέκταση της…