Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Με ρεσιτάλ κλασικής κιθάρα τιμά την Ημέρα της Γυναίκας ο Σύλλογος Φίλων του ΙΘΤΠ

Με ρεσιτάλ κλασικής κιθάρα τιμά την Ημέρα της Γυναίκας ο Σύλλογος Φίλων του ΙΘΤΠ

0

Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Χίζαρης με το «Romance and passion in guitar». Την Τετάρτη στην Καπναποθήκη «Π»

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, ενισχύοντας τις πολιτιστικές δράσεις του Ιδρύματος και με αφορμή της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας (8/3), πραγματοποιεί την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018, στις 19:00, ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας με τον καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Χίζαρη και με τίτλο: «Romance and passion in guitar».

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση της μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η ημέρα αυτή ξεχωρίζει, όχι επειδή σήμερα θυμούνται κάποιοι να προσφέρουν λουλούδια και να πουν χρόνια πολλά στις γυναίκες  αλλά γιατί έρχεται να υπενθυμίσει τους αγώνες τους για την ανεξαρτησία τους και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

Γενική είσοδος 2€ (οικιοθελής δωρεά για την ενίσχυση των δράσεων του Ι.Θ.Τ.Π.).

Το ρεσιτάλ θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην Καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη.

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Κωνσταντίνος Χίζαρης (1974), γόνος εκπαιδευτικών, ξεκίνησε μαθήματα μουσικής σε ηλικία εννιά ετών. Στην ηλικία των δεκαέξι ετών πήρε το δίπλωμα σολίστ στην κλασική κιθάρα με «Άριστα παμψηφεί».

Το 1998 αποφοίτησε με «Άριστα παμψηφεί» και β’ βραβείο από την τάξη Σύνθεσης του καθηγητή Χρήστου Σαμαρά, ενώ το 1999 αποφοίτησε από το τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. (Μουσικολογία και Μουσική Παιδαγωγική). Το 2012 ολοκλήρωσε τις διδακτορικές σπουδές του στη Σύνθεση στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. υπό την επίβλεψη του καθηγητή Μιχάλη Λαπιδάκη, ενώ το 2015 απέκτησε με «Άριστα» μεταπτυχιακό τίτλο στις Επιστήμες της Αγωγής στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας Κύπρου.

Από το 1992 έως και σήμερα εργάζεται ως καθηγητής κλασικής κιθάρας και ανωτέρων θεωρητικών. Το 2008 βραβεύτηκε από το Ωδείο Αθηνών σε ένδειξη αναγνώρισης των εκλεκτών επιτεύξεών του στο χώρο της πνευματικής και πολιτιστικής καλλιέργειας. Από το 2006 ασκεί καθήκοντα καλλιτεχνικού διευθυντή στο ωδείο «Νεάπολις» Καβάλας, ενώ από το 2003 είναι μόνιμος καθηγητής μουσικής στη δημόσια εκπαίδευση (από το Σεπτέμβριο του 2016 στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση Ξάνθης).

Ως κιθαρίστας έχει βραβευτεί σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς και έχει εμφανιστεί στα πιο σημαντικά φεστιβάλ κιθάρας στην Ελλάδα. Ως συνθέτης, το 2003 βραβεύτηκε στο εργαστήριο Σύνθεσης του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (πρόεδρος επιτροπής: Lucas Foss), το 2005 στον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης «Γ. Φουντούλης», το 2006 στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σύνθεσης Μουσικής Δωματίου που διοργάνωσε η Ένωση Φίλων της Ελληνικής Λόγιας Μουσικής και το 2007 α’ βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σύνθεσης του Ι.Ε.Κ. “Ακμή” (κατηγορία οργανικής σύνθεσης). Ακόμα, το 2007 α’ βραβείο στον 8ο Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης της Citta di Udine της Ιταλίας, ενώ το 2009 προκρίθηκε στον τελικό του 27ου Διεθνούς Διαγωνισμού Σύνθεσης ALEA III στη Βοστώνη των Η.Π.Α.

Έργα του που έχουν εκδοθεί περιλαμβάνουν το “Tarantos” για σόλο κιθάρα από την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών και το Κρατικό Ωδείο Θεσ/νίκης στα “Έργα Ελλήνων Συνθετών του Εικοστού Αιώνα” και το “Quatre Pieces Breves” για κουαρτέτο εγχόρδων από την Ένωση Φίλων της Ελληνικής Λόγιας Μουσικής. Τέλος, το έργο του “Guitariana” για σόλο κιθάρα εκδόθηκε το 2008 για όλο τον κόσμο από τις εκδόσεις “Wicky-Music” (Μιλάνο – Ιταλία).

Είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, του Οργανισμού Living Composers’ Project και της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βιβλιοπρόταση του Σαββάτου: «Αίμος – Διαδρομές στα Βαλκάνια» του Θοδωρή Νικολάου

Τι είναι τα Βαλκάνια, όμως ; Φυλές, θρησκείες, εθνότητες, συνήθειες και ήθη παράγουν ένα γ…