Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ο Κώστας Γούναρης στην 5μελή επιτροπή για τις αλλαγές της Σαρία

Ο Κώστας Γούναρης στην 5μελή επιτροπή για τις αλλαγές της Σαρία

0
Gounaris 4-empros

Η σχετική Υπουργική Απόφαση δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 21/3/2018

 

Σήμερα η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής στην Θεσσαλονίκη

 

Ο γνωστός δικηγόρος της Ξάνθης κ. Κώστας Γούναρης έχει οριστεί ως ένας από τα μέλη που απαρτίζουν την Επιτροπή που είναι επιφορτισμένες με την σύνταξη της έκθεσης για τους δικονομικούς κανόνες της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορούν τις αλλαγές στη Σαρία. Η Απόφαση του υπουργού Παιδείας με την οποία γίνονται γνωστά τα μέλη που απαρτίζουν την άμισθη επιστημονική επιτροπή δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ με ημερομηνία 21 Μαρτίου 2018.

 

 

Ειδικότερα τα μέλη της Επιτροπής είναι:

 

  1. Γιασάρ Δαμάδογλου, Θεολόγος, μέλος της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, πτυχιούχος Ισλαμικού Πανεπιστημίου Μεδίνας με ειδίκευση στον Ιερό Ισλαμικό Νόμο, κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Ισλαμικών Σπουδών από το Πανεπιστήμιο AI Azhar, Διδάκτορας Ισλαμικής Θεολογίας και Ισλαμικού Ιερού Νόμου του Πανεπιστημίου AI Azhar.

 

  1. Χαλήλ Τζιχάτ, Θεολόγος, μέλος της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, πτυχιούχος Ισλαμικού Πανεπιστημίου Μεδίνας με ειδίκευση στον Ιερό Ισλαμικό Νόμο, κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στο Ισλαμικό Ιερό Κήρυγμα και Διδάκτορας Ισλαμικής Θεολογίας του Ισλαμικού Πανεπιστημίου της Μεδίνας.

 

  1. Αγγελική Ζιάκα, αναπληρώτρια καθηγήτρια Θρησκειολογίας της Εισαγωγικής Κατεύθυνσης Μουσουλμανικών Σπουδών του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 

  1. Κωνσταντίνος Γούναρης, δικηγόρος Ξάνθης με εμπειρία σε θέματα οικογενειακού και κληρονομικού δικαίου.

 

  1. Σπύρος Τσαντίνης, αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με ειδίκευση σε θέματα Αστικού Δικονομικού Δικαίου.

Πρόεδρος της επιτροπής ορίστηκε το μέλος Αγγελική Ζιάκα. Γραμματέας της Επιτροπής ορίστηκε η Μαρία Μήνογλου εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ60 του 5ου Νηπιαγωγείου Ξάνθης.

Σήμερα η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής στην Θεσσαλονίκη

Όπως μας πληροφόρησε ο κ. Κώστας Γούναρης σήμερα Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής στην Θεσσαλονίκης Έργο Επιτροπής είναι η σύνταξη και κατάθεση έκθεσης για τους δικονομικούς κανόνες της υποπαραγράφου 4β του άρθρου 5 της από 24-12-1990 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου όπως ισχύει. Ειδικότερα έργο της είναι: ο καθορισμός των αναγκαίων δικονομικών κανόνων για την συζήτηση της υπόθεσης ενώπιον του Μουφτή και την έκδοση των αποφάσεών του και ιδίως για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων των μερών, η οποία πρέπει να περιέχει τα στοιχεία των εισαγωγικών δικογράφων κατά τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και, επί ποινή ακυρότητας, ρητή ανέκκλητη δήλωση κάθε διαδίκου περί επιλογής της συγκεκριμένης δικαιοδοσίας, την παράσταση των πληρεξουσίων δικηγόρων, τη διαδικασία κατάθεσης και επίδοσής της στο αντίδικο μέρος, και τη διαδικασία της συζήτησης και της έκδοσης απόφασης. Το έργο της θα ολοκληρωθεί εντός 30 ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας Υπουργικής Απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι λιγότερο ίσα από τα υπόλοιπα

Οι μαθητές των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας εξαιρούνται από την δωρεάν μεταφορά τους προς κ…