Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επανέρχεται δριμύτερος στη θέση του πρύτανη ο Αθανάσιος Καραμπίνης

Επανέρχεται δριμύτερος στη θέση του πρύτανη ο Αθανάσιος Καραμπίνης

0

Το ΣτΕ έκανε δεκτή την αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε κατά της απόφασης του υπουργού Παιδείας που τον έθετε σε αργία

 Με επιστολή του καλεί την ακαδημαϊκή κοινότητα να ενσκήψει στα προβλήματα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου με αποφασιστικότητα και ενότητα

Στα καθήκοντά του ως πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης επέστρεψε ο Αθανάσιος Καραμπίνης, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που δέχθηκε την αίτηση ακυρότητας κατά της απόφασης του υπουργού Παιδείας που τον είχε θέσει σε αργία από τα καθήκοντά του ως πρύτανη.

Ο κ. Καραμπίνης μιλώντας στο «Ε» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση, τονίζοντας ότι όλο αυτό το διάστημα της αναμονής διατήρησε την εμπιστοσύνη του προς την ελληνική Δικαιοσύνη. Όπως μας διευκρίνισε, με την απόφαση του ΣτΕ επανέρχεται αυτοδίκαια στα καθήκοντά του, ενώ στις προθέσεις του είναι να ξεκινήσει άμεσα και μαχητικά τις πρωτοβουλίες για τις διεκδικήσεις του πανεπιστημίου. Άλλωστε και ο ίδιος συντάσσεται με την άποψη ότι το πανεπιστήμιο υπέστη «πληγές» εξαιτίας του τιμωρητικού χαρακτήρα που είχαν οι ενέργειες του υπουργείου Παιδείας έως σήμερα, κυρίαρχα όσον αφορά το «μπλοκάρισμα» του διαλόγου για τη συγχώνευση του ΔΠΘ με το ΤΕΙ ΑΜΘ, ενώ εξέφρασε την απορία του για την αδράνεια των τοπικών αρχών, αλλά και της τοπικής κοινωνίας, μπροστά στα χτυπήματα που δέχεται το πανεπιστήμιο και τις πιθανές συνέπειες από αυτά.

Με επιστολή του προς τη Σύγκλητο ο κ. Καραμπίνης ενημέρωσε για την απόφαση της Δικαιοσύνης και κάλεσε την ακαδημαϊκή κοινότητα να ενσκήψει στα προβλήματα του πανεπιστημίου με ενότητα και αποφασιστικότητα.

Στην επιστολή του αναφέρει: «Αγαπητές και αγαπητοί Συνάδελφοι, δημοσιεύτηκε την 1η Μαρτίου 2018 η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αίτηση ακυρότητας με την οποία είχα προσβάλλει την απόφαση του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου, να με θέσει σε αποχή από τα καθήκοντα μου.

Το Ανώτατο Δικαιοδοτικό Δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση μου και ακύρωσε την σχετική πράξη του κ. Γαβρόγλου (ως μη γενόμενη), επαναφέροντας με στα καθήκοντα του Πρύτανη του ΔΠΘ και δικαιώνοντας όσους πίστευαν και πιστεύουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Όλους εκείνους οι οποίοι μεθόδευσαν και υπηρέτησαν πιστά αυτή την ακαδημαϊκή εκτροπή τους παραδίδω στην κρίση σας.

Όμως το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε το ΔΠΘ όχι μόνο δεν συνέχισε την αναπτυξιακή δυναμική του αλλά βρέθηκε στο στόχαστρο κύκλων οι οποίοι επιθυμούν την συρρίκνωση του. Έτσι είδαμε να δρομολογούνται δράσεις όπως η ίδρυση σε άλλα Πανεπιστήμια και χωρίς κανένα σχεδιασμό άκριτα σχολών ομοειδών του ΔΠΘ, συνένωση ΑΕΙ-ΤΕΙ, μεταγραφές φοιτητών και καθηγητών, επιλεκτικές ενισχύσεις του τακτικού προϋπολογισμού κ.α. Δράσεις οι οποίες ενώ θα φέρουν ανάπτυξη σε όλα σχεδόν τα Πανεπιστήμια της χώρας για το Δημοκρίτειο θεωρούνται ανεπιθύμητες.

Με την ευκαιρία της επανόδου μου θα ήθελα να σας παρακαλέσω όλους μαζί και κάθε έναν χωριστά να συμπράξουμε σε ένα ακαδημαϊκό προσκλητήριο αγώνα για την διάσωση αλλά και την αναβάθμιση του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος του οποίου είμαστε εκλεκτά μέλη. Νομίζω ότι το αξίζουν όσοι πιστεύουν σε εμάς, το ΔΠΘ, αλλά και η περιοχή μας.

‘Οι καιροί ου μενετοί’».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νο mood(y’s)

Σίγουρα τα κυβερνητικά στελέχη έκαναν τον εύλογο συνειρμό. Η έκθεση της Moody’s που δημοσι…