Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Προφυλακίστηκαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Προφυλακίστηκαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

0

Θα δικαστούν για κατασκοπεία. Τους συνάντησε η πρόξενος της Ελλάδας στην Αδριανούπολη

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν πριν από λίγη ώρα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν την Πέμπτη από τουρκική περίπολο, καθώς εντοπίστηκαν στην οριογραμμή δασικής περιοχής στις Καστανιές, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για κατασκοπεία και είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή κρίθηκαν προφυλακιστέοι και θα οδηγηθούν σε δίκη σε μία εβδομάδα.

Οι δύο συλληφθέντες συναντήθηκαν με την πρόξενο της Ελλάδας στην Αδριανούπολη Σωτηρία Θεοχαρίδη, ενώ το προξενείο ανέλαβε και τη νομική κάλυψη των δύο στρατιωτικών.

Ο ανθυπολοχαγός και ο ΕΠ-ΟΠ Λοχίας είναι καλά στην υγεία τους, ενώ τους αφαιρέθηκαν τα όπλα και τα κινητά τους τηλέφωνα, που ερευνώνται για το υλικό τους.

 

Τζανακόπουλος: Βρισκόμαστε σε συνεννόηση για την επιστροφή τους

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε δηλώσεις του είπε πως Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονται σε συνεννόηση για τη διευθέτηση του ζητήματος. Παράλληλα χαρακτήρισε σενάρια φαντασίας τις πληροφορίες ότι η Άγκυρα συνδέει την υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στο πραξικόπημα.

Συγκεκριμένα, στην ενημέρωση που παρείχε για το περιστατικό με τους δύο Έλληνες αξιωματικούς που κρατούνται από τις τουρκικές Αρχές, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τις τουρκικές Αρχές για την άμεση διευθέτηση του ζητήματος. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Αποστολάκης είχε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία σε καλό κλίμα με τον Τούρκο ομόλογό του κ. Άκαρ. Οι νομικές τυπικές διαδικασίες στην Τουρκία θα κινηθούν άμεσα και αναμένουμε τη σύντομη επιστροφή των δύο Ελλήνων στη χώρα μας».

 

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) ενημέρωσε για το περιστατικό σήμερα. «Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος.

Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες Αρχές. Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα. Είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες», ανέφερε η ανακοίνωση του ΓΕΣ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…