-1 κιλό χόρτα ανάμικτα (σπανάκι, σέσκουλα, λάπαθα, άγρια χόρτα, κ.λπ.)
-1 ματσάκι μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο
-5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
-2/3 φλιτζανιού Ρύζι Καρολίνα
-1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
-1 φλιτζάνι Tomatina
-½ φλιτζάνι Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι
-λίγο χυμό λεμονιού
Καθαρίζετε και πλένετε τα χόρτα. Τα στραγγίζετε και τα χοντροκόβετε. Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτετε τα χόρτα. Αφήνετε να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέτετε την τομάτα, το μάραθο ή τον άνηθο, ανάλογο αλατοπίπερο και ½ φλιτζάνι νερό.
Σιγοβράζετε το φαγητό για 5-6 λεπτά και προσθέτετε το ρύζι. Αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα ραντίζοντας με λίγο χυμό λεμονιού.