Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Το αίμα τους πρόσφεραν πάνω από 1.000 άτομα στις Εαρινές Αιμοδοσίες Αγάπης

Το αίμα τους πρόσφεραν πάνω από 1.000 άτομα στις Εαρινές Αιμοδοσίες Αγάπης

0

Σχεδόν οι μισοί ήταν νέα παιδιά από 17 έως 25 χρόνων. Ευχαριστίες από την «Αγάπη» για άλλη μία εξόρμηση που στέφθηκε με επιτυχία χάρη στην ανταπόκριση των ξανθιωτών

 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος ο κύκλος εξορμήσεων στο πλαίσιο της δράσης Εαρινές Αιμοδοσίες Αγάπης που διοργανώνει ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Ξάνθης «η Αγάπη», σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ξάνθης και Ν. Καβάλας, τη Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Α.Μ.Θ., την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. και τους Δήμους Αβδήρων και Τοπείρου

Συνολικά προσήλθαν στις εθελοντικές εξορμήσεις 1.392 συνάνθρωποί μας στην πλειοψηφία τους νέοι άνθρωποι και καταφέρανε τελικά να προσφέρουν το αίμα τους οι 1.062.

Τα στατιστικά στοιχεία για τα μέλη της «ΑΓΑΠΗΣ» όσον αφορά τις αιμοδοσίες με το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ έχουν ως εξής : σε σύνολο 971 εθελοντών που αιμοδότησαν οι 743 ήταν άντρες και οι 228 γυναίκες. Οι νέοι άνθρωποι από 17 έως 25 ετών ήταν συνολικά 442 -ποσοστό 45,52% επί συνόλου.

Αιμοδότες από 26 έως 35 ήταν συνολικά 131 -ποσοστό 13,49% επί συνόλου

Αιμοδότες από 36 έως 50 ήταν συνολικά 293 -ποσοστό 30,18% επί συνόλου

Αιμοδότες από 51 έως 65 ήταν συνολικά 105 -ποσοστό 10,81% επί συνόλου

Ενώ προστέθηκαν στην οικογένεια της «αγάπης» 311 νέα μέλη (ποσοστό 33,03% επί συνόλου).

Σε συνεργασία κυρίως με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» των Αθηνών (21) αλλά και του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης (3) πραγματοποιήθηκαν συνολικά δεκαεννέα «εξορμήσεις σε διάφορες περιοχές της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης και σε πέντε της Καβάλας από τις 6 Μαρτίου έως και τις 18 Μαρτίου 2018.

Με την ολοκλήρωση της δράσης το ΔΣ της Αγάπης ευχαρίστησε τους διευθυντές όλων των Λυκείων της περιοχής μας (Γενικά Ενιαία Λύκεια , Επαγγελματικά Λύκεια, Επαγγελματικές Σχολές και ΙΕΚ όπως και το Μειονοτικό Λύκειο «Μουζαφέρ Σαλήχογλου») για τη συμπαράστασή τους και για την ενεργό συμμετοχή τους. Ειδικές ευχαριστίες απηύθυναν και πάλι στους μαθητές κυρίως της τρίτης αλλά και δευτέρας τάξης των Λυκείων, τους καθηγητές και τους δασκάλους της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης και Καβάλας γιατί «έδωσαν» εξετάσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, ζωής και εθελοντισμού και πέρασαν με άριστα! Ακόμη, το ΔΣ ευχαρίστησε το σύνολο των ατόμων, επιχειρήσεων και φορέων που στήριξαν και φέτος τις εαρινές αιμοδοσίες Αγάπης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…