Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Για δεύτερη χρονιά θα δοθούν οι υποτροφίες της «Αγάπης» στους αριστούχους μαθητές

Για δεύτερη χρονιά θα δοθούν οι υποτροφίες της «Αγάπης» στους αριστούχους μαθητές

0

Πέντε υποτροφίας για την επιβράβευση των μαθητικών επιδόσεων, αλλά και με μήνυμα κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης

Για δεύτερη χρονιά ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Ξάνθης απονέμει πέντε υποτροφίες «Αγάπης» σε αριστούχους μαθητές, επιβραβεύοντας τις μαθητικές τους επιδόσεις, αλλά και διαδίδοντας το μήνυμα της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης.

Ύστερα από ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ»,  τον Μάρτιο του 2017 και αποδοχή και υιοθέτηση της δράσης αυτής από την φιλανθρωπική επιτροπή «Γυναίκες της Αγάπης», αποφασίστηκε η χορήγηση των υποτροφιών σε μαθητές της  Γ’ Τάξης των Λυκείων τα οποία έχουν διακριθεί  με γενικό βαθμό 19 και πάνω για τα  Γενικά Λύκεια, και 18,5 και πάνω στα ΕΠΑΛ και στην ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ, βάσει των αποτελεσμάτων και των επιδόσεων τους στη  Β’ Τάξη του Λυκείου  την σχολική χρονιά  2016-17. Η υποτροφία θα αφορά το συμβολικό χρηματικό ποσό των 200,00€ σε δωροεπιταγή. Θα δοθούν για το έτος 2018 και πάλι συνολικά πέντε υποτροφίες. Επίσης κριτήριο της υποτροφίας αποτελεί το να είναι ένας από τους δύο γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών, εθελοντές αιμοδότες μέλη του συλλόγου που έχουν προσφέρει και συμπληρώσει πάνω  από 25 εθελοντικές  αιμοδοσίες στον Σύλλογο και στους συνανθρώπους μας, τιμώντας έτσι και τα παιδιά τους τα οποία έχουν αριστεύσει, όπως έχουν «αριστεύσει» οι ίδιοι στο πεδίο της ζωής και της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης.

Το ΔΣ του συλλόγου καλεί τους διευθυντές των σχολείων να συνδράμουν στη διαδικασία ανακοίνωσης της χορήγησης των υποτροφιών στους αριστεύσαντες μαθητές, ώστε οι τελευταίοι να δηλώσουν συμμετοχή, προσκομίζοντας πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και βεβαίωση βαθμολογίας σχολικής μονάδας για τη Β΄τάξη του Λυκείου. Το ΔΣ σημειώνει: «σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε και σε αυτή την πρωτοβουλία μας. Οι υποτροφίες μας είναι ονομαστικές βάσει των ανθρώπων του εθελοντισμού και της προσφοράς που βοήθησαν όλα αυτά τα 43 έτη να μεγαλώσει ο φορέας μας και να πρωταγωνιστεί στο πανελλήνιο αιμοδοτικό κίνημα».

Κατάλογος Υποτροφιών 

-Υποτροφία Ελευθερίου Μαυρίδη, επίτιμου προέδρου, ιδρυτή, και τέως εθελοντή αιμοδότη με 125 εθελοντικές αιμοδοσίες

-Υποτροφία Παντελή Αγγελίδη, εις μνήμη τέως προέδρου και αντιπροέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών

-Υποτροφία Βασιλικής Ψωμά Ψαρρή, εις μνήμη τέως προέδρου των «Γυναικών χωρίς Σύνορα»

-Υποτροφία Απόστολου Λέφα, εις μνήμη του διευθυντή, εκπαιδευτικού και εθελοντή αιμοδότη

-Υποτροφία Χαλήλ Καράνταη, επίτιμου αντιπροέδρου του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …