500 γρ. σπαγγέτι
150 γρ. φέτα σκληρή
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
150 γρ. ελιές Καλαμών
2 φρέσκιες ώριμες τομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γλ. κοφτό ρίγανη
½ φλ. ελαιόλαδο
λίγα φύλλα βασιλικού
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες:
Αλείφουμε τις πιπεριές με το πινέλο με λίγο λάδι Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε. Τις κόβουμε σε λωρίδες.
Σε ένα μπολ βάζουμε τις ντομάτες, τις ελιές, το σκόρδο λιωμένο, 4 κουταλιές ελαιόλαδο, τη ρίγανη, αλατοπίπερο και την αφήνουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά περίπου. Βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνουμε.
Ανακατεύουμε με τη φέτα κομμένη σε κομμάτια. Προσθέτουμε τις ψητές πιπεριές και τη σάλτσα. Ανακατεύουμε, γαρνίρουμε με βασιλικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.