-350 gr ρεβύθια
-250 gr κολοκύθα καθαρισμένη
-1 καρότο μεγάλο
-1 κρεμμύδι κίτρινο μεγάλο
-6 κ.σ. ελαιόλαδο παρθένο
-2 κλωναράκια φασκόμηλο (ή αποξηραμένο)
-1 κ.γ. κοφτό μπούκοβο καυτερό
-1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
-6 κόκκους μπαχάρι
-λίγο πιπέρι μαύρο φρασκοαλεσμένο
-αλάτι
Βάλτε τα ρεβύθια σε ένα σκεύος, καλύψτε τα με ζεστό νερό και αφήστε τα μουλιάσουν μία με δύο ωρίτσες. Στραγγίστε τα και βάλτε τα να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν (25 λεπτά στην χύτρα ταχύτητας). Κόψτε την κολοκύθα και το καρότο σε κυβάκια. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι.
Βάλτε το λάδι σε μια κατσαρόλα και βάλτε την στην φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέστε το κρεμμύδι και σωτάρετε το μέχρι να γυαλίσει. Προσθέστε το καρότο και την κολοκύθα και σωτάρετε για καναδυό λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέστε τα ρεβύθια και τα μυρωδικά και συμπληρώστε με ζεστό νερό (ή και ζωμό).
Ρυθμίστε στο αλάτι και αφήστε το φαΐ να βράσει για περίπου 20 λεπτά μέχρι να χυλώσει (12 λεπτά στην χύτρα ταχύτητας).