Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Η πίτα του ΕΒΕ

Η πίτα του ΕΒΕ

0

Σάββατο βράδυ 13 – 1 – 2018 στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων, έκοψε την πίτα το ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ. Την ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κκ Παντελεήμονας. Χαιρέτισαν την εκδήλωση: ο Περιφερειάρχης Χρίστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζαγναφέρης, οι Βουλευτές Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Γρηγόρης Στογιαννίδης, οι Δήμαρχοι Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, Γιώργος Τσιτιρίδης, Καπζά Τζεμήλ, Θωμάς Μίχογλου. Παρόντες ακόμα εκπρόσωπος του Δ΄ Σώματος Στρατού, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Ροδόπης, Έβρου κ.α.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Στέλιος Μωραΐτης, κάνοντας απολογισμό πεπραγμένων και προγραμματισθέντων έκλεισε την εκδήλωση. Κυρίαρχο στοιχείο στις τοποθετήσεις όλων η σύμπνοια.

– Και να αδερφέ μου που μάθαμε να κουβεντιάζουμε ήσυχα, ήσυχα κι απλά…

Έβλεπε δικαιωμένος από ψηλά ο ποιητής της Ρωμιοσύνης Γιάννης Ρίτσος. Ο Νίκος Ξυλούρης ερμήνευε χαμηλόφωνα. Ο Κώστας Ζαγναφέρης υπογράμμισε πικρές αλήθειες ανάγοντας την πολυθρύλητη ανάπτυξη στο… άπειρον. Στήριξη της ΣΕΚΑΠ γενικευμένη. Πολιορκητικοί κριοί για τις αγορές σε επίπεδο γαστρονομίας τα ρεκόρ Γκίνες στην καριόκα, τον καβουρμά. Αναφέρθηκε κάπου και ακόμα κάτι παρήγορο. Αγαστή συνεργασία ΕΒΕ – Δήμου ΑΒΔΗΡΩΝ σε θέματα πολιτισμού. Αν αληθεύει, τελάλης ο Νίκος Ξυλούρης θα το διαλαλεί στα πέρατα της Γης. Έγραψα παλαιότερα, δράττομαι της ευκαιρίας να το επαναδιατυπώσω. Αφήνουμε την πεπατημένη και πάμε γι… άλλα.

Θέσπιση βραβείου Δ Η Μ Ο Κ Ρ Ι Τ Ο Σ  Πρόεδρε του ΕΒΕ και Δήμαρχε των ΑΒΔΗΡΩΝ. Απονομή σε ετήσια βάση στον κορυφαίο φυσικό, αστροφυσικό ή πυρηνικό φυσικό του κόσμου. Εδώ στα ΑΒΔΗΡΑ, με όλο το CERN να κρυφοκοιτά και τον πλανήτη να παραμιλά. Τολμήστε αυτό δεν έκαναν ως όφειλαν όλες οι μέχρι τούδε Πρυτανικές Αρχές. Το έκανε η Βίκυ Μπαφατάκη με τους συνεργάτες της μέσα από την απονομή των βραβείων εθελοντισμού Γκιουζέπε Σιάκκα. Έδωσαν στις εφετεινές απονομές το βραβείου νέου επιστήμονα στην ΑΣΗΜΙΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ. Η θρυλούμενη απόγονος του Αϊνστάιν αν βρέθηκε πέρυσι στο Βατικανό για την απονομή, του χρόνου να βρεθεί εδώ, σαν η πρώτη φυσικός που θα αποτελέσει την απαρχή των βραβείων Δ Η Μ Ο Κ Ρ Ι Τ Ο Σ. Εκεί να δείτε σεισμό και ενδιαφέρον παγκόσμιο.

Τώρα ποιά είναι η ΑΣΗΜΙΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ; Η κορυφαία στον κόσμο ερευνήτρια στο πεδίο της Θεωρητικής Φυσικής. Η πρώτη γυναίκα κάτοχος έδρας με την επωνυμία ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ στο κορυφαίο ινστιτούτο Θεωρητικής Φυσικής Perimeter στον Καναδά. Το ινστιτούτο αυτό θα μας προτείνει κάθε χρόνο τον κορυφαίο του πλανήτη μας στη Φυσική.

Στέλιο Μωραΐτη Πρόεδρε του ΕΒΕ. Οι παραγωγικές τάξεις ανέκαθεν ήταν μπροστά. Ήρθε η ώρα να μπει ο πήχης πολύ πιο ψηλά από τα ρεκόρ Γκίνες. Το ύψος ζαλίζει. Θα πάμε σε πρωτόγνωρα για τα Ελληνικά δεδομένα πράγματα. Υπάρχουν πόροι. Ίδρυμα ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ. Ίδρυμα ΣΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ. Ίδρυμα ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ. Η απονομή; Από τον εκάστοτε Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Αμ έπος, αμ έργον.

Στέλιος  Αρσενίου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
 • Ιστορική πανσέληνος

  Αυτό που δεν κατάφερε ακόμα ο Σταύρος Μπένος με το ΔΙΑΖΩΜΑ, την ανασκαφή του αρχαίου θεάτρ…
 • Ο Ψαραντώνης

  Ο Ψαραντώνης ( Αντώνης Ξυλούρης ) είναι Έλληνας μουσικός και ένας από τους πιο γνωστούς Κρ…
 • Ισοδύναμα

  Η 15η Ιουλίου είναι μια ξεχωριστή μέρα. Κάνοντας θαλασσινό μπάνιο σε κάποια από τις παραλί…
Περισσότερα άρθρα από Στέλιος Αρσενίου
 • Μια άλλη άποψη για την απόφαση του ΕΔΑΔ και τη Σαρία

  Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η είδηση περί καταδίκης της Ελλάδας για την εφαρμογή του ισλαμ…
 • Πάω για δισεκατομμυριούχος

  Τα εκατομμύρια είναι πλέον μία παρωχημένη υπόθεση. Το θέμα είναι να γίνει κάποιος πολυδισε…
 • Copy paste

  O Francisco Pizarro και ο Hernán Cortés ηταν οι πρώτοι διδάξαντες. Αμφότεροι Ισπανοί κατακ…
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μια άλλη άποψη για την απόφαση του ΕΔΑΔ και τη Σαρία

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η είδηση περί καταδίκης της Ελλάδας για την εφαρμογή του ισλαμ…