Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μοσχαράκι με μπρόκολο και τζίντζερ.

Μοσχαράκι με μπρόκολο και τζίντζερ.

0
mosxari mprokolo

400 γρ. μοσχαρίσιο κρέας

2 ξερά κρεμμύδια

2 καρότα

1 φλιτζάνι μπουκετάκια μπρόκολου

2 κουτ. της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ

4 κουτ. της σούπας σόγια σος

¼ του φλιτζανιού σησαμέλαιο

½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού

Αλάτι, Πιπέρι

Κόβετε το κρέας (προτιμήστε κιλότο γάλακτος ή φιλέτο) σε μικρά κομμάτια, καθαρίζετε και κόβετε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τα καρότα σε φέτες. Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι 5 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο και σοτάρετε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά το κρέας μαζί με το τζίντζερ. Το αλατοπιπερώνετε και το μεταφέρετε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσει. Ζεσταίνετε στο ίδιο σκεύος λίγο σημαμέλαιο και σοτάρετε όλα τα λαχανικά μέχρι να αρχίσουν να σκουραίνουν. Προσθέτετε το κρέας, το χυμό πορτοκαλιού και τη σόγια σος και συνεχίζετε το μαγείρεμα σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας τακτικά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ταχινομπουρεκάκια Μακεδονίας

-½ κιλό φύλλο κρούστας -1/2 φλιτζάνι σησαμέλαιο -σουσάμι Για τη γέμιση -175 γρ. ταχίνι -½ …