Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τα «ψέλνουν» στον Δήμαρχο οι δημοτικοί υπάλληλοι

Τα «ψέλνουν» στον Δήμαρχο οι δημοτικοί υπάλληλοι

0
dimarxeio

Τον κατηγορούν για εμπαιγμό και αθέτηση υπόσχεσης ότι δεν θα ασκήσει έφεση ο δήμος και τα καταβάλλει τα δεδικασμένα. Όμως πριν αλέκτωρ λαλήσει έκανε το αντίθετο!

 

Δεν θ’ ασκήσει έφεση ο δήμος Αβδήρων για τους δικούς του εργαζόμενους – Ο δήμαρχος «κάηκε απ’ το γάλα φυσάει και το γιαούρτι»

 

 

 

 «Τους τα έψαλλε»… κι όχι τα κάλαντα, ο σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Ξάνθης σε δήμαρχο Ξάνθης και αντιδήμαρχο, πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπή Κ. Παπαδόπουλο! Σε ανακοίνωσή τους που υπογράφει ο πρόεδρος του Δ.Σ. του συλλόγου αλλά και η Γ. Γραμματέας Π. Τζανόγλου τους κατηγορούν για εμπαιγμό των εργαζομένων αορίστου χρόνου, για αθέτηση υπόσχεσης ότι θα τους καταβληθούν τα χρήματα που έχουν κερδίσει μετά από την έκδοση δικαστικών αποφάσεων και αφορούν Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας και ότι ο δήμος δεν θα προχωρήσει σε έφεση.

Ο δήμαρχος Ξάνθης θέλει να φυλάξει τα νώτα του

Μιλώντας στο «Ε» ο κ. Γαλανόπουλος τόνισε πως ο δήμαρχος είχε διαβεβαιώσει προφορικά τους εργαζόμενους ότι θα τους καταβάλει τα χρήματα και δεν θα ασκηθεί έφεση από τον δήμο. Αντ’ αυτού την περασμένη Τρίτη στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε η εξουσιοδότηση της δικηγόρου του δήμου Ελένης Χατζηιλιάδου να ασκήσει έφεση. Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. του συλλόγου με τον δήμαρχο και τον κ. Παπαδόπουλο και όπως αναφέρει ο κ. Γαλανόπουλος σ’ αυτή: «Ο Δήμαρχος προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Μας είπε ότι αποφασίστηκε να ασκηθεί έφεση γιατί σε περίπτωση που ψηφιστεί νόμος που προβλέπει την άσκηση όλων των ένδικων μέσω ο δήμαρχος θα είναι υπόλογος για παράβαση καθήκοντος. Αυτός ο νόμος ίσχυε παλαιότερα αλλά τώρα έχει αποσυρθεί, παρόλα αυτό ο δήμαρχος θέλει να φυλάξει τα νώτα του σε περίπτωση που επανέλθει και εμπαίζει τους εργαζόμενους αθετώντας τις υποσχέσεις του»., τονίζει ο κ. Γαλανόπουλος.

Δεν θ’ ασκήσει έφεση ο δήμος Αβδήρων για τους δικούς του εργαζόμενους

Το ίδιο θέμα πρόκειται να συζητηθεί στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αβδήρων με αντίθετη όμως εισήγηση της νομικής υπηρεσίας δηλαδή να μην ασκηθεί έφεση και να καταβληθούν τα δεδικασμένα στους αορίστου χρόνου εργαζόμενους του δήμου Αβδήρων. Να σημειώσουμε ότι το θέμα αφορά 90 εργαζόμενους με συμβάσεις αορίστου χρόνου στους δήμους του νομού μας εκ των οποίων 54 στον δήμο Ξάνθης.

Ο δήμαρχος «κάηκε απ’ το γάλα φυσάει και το γιαούρτι»

Παρότι το «Ε» επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον δήμαρχο Ξάνθης και με τον αντιδήμαρχο κ. Παπαδόπουλο συνάντησε …τοίχο καθώς δεν σήκωσε κανείς τους τηλέφωνο. Μια πρακτική άλλωστε εξαιρετικά γνώριμη στον δήμαρχο όταν θέλει να αποφύγει απαντήσεις που ωστόσο δεν τον τιμά! Σ’ ότι αφορά το «είπε ξείπε» προφανώς εντάσσεται στην λογική: «κάηκε απ’ το γάλα φυσάει και το γιαούρτι» γιατί έχει υποθέσεις εκκρεμοδικιών και δεν θέλει και νέες έστω και υποθετικά!

galanopoulos 4Τι λένε οι δημοτικοί υπάλληλοι

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Ξάνθης στην έκτακτη συνεδρίαση της 21ης Δεκεμβρίου 2017 αποφάσισε ομόφωνα όπως καταγγείλει τον Δήμαρχο Ξάνθης και τον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής Κυριάκο Παπαδόπουλο , για την αθέτηση της υπόσχεσης, την κοροϊδία και τον εμπαιγμό των δικαιούχων δημοτικών υπαλλήλων Αορίστου Χρόνου, για τη μη καταβολή χρημάτων μετά από την έκδοση δικαστικών αποφάσεων. Η Δημοτική Αρχή αρχικά υποσχέθηκε την άμεση καταβολή των δεδικασμένων παραιτούμενη από τα ένδικα μέσα, αλλά στη συνέχεια η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου , με μεγάλη επιτυχία και μαεστρία , αποφάσισε ακριβώς το αντίθετο, προφασιζόμενη κατά το δοκούν το νόμο. Επίσης αναφέρουμε συμπληρωματικά και για την ιστορία των γεγονότων, ότι κατά την σύσκεψη που προηγήθηκε, μεταξύ της δημοτικής αρχής και του συλλόγου παρουσία και της νομικής υπηρεσίας, η τελευταία ανέφερε ότι με τη σύμφωνη γνώμη της Οικονομικής Επιτροπής για την μη άσκηση ενδίκων μέσων μπορεί να πραγματοποιηθεί άμεσα η καταβολή των δεδικασμένων στους δικαιούχους. Εμείς γνωρίζουμε και το νόμο και τις διατάξεις, δεν θέλαμε ούτε θέλουμε να αποκτήσουμε χρήματα μέσω αδιαφανών διαδικασιών και παράνομων και πολύ περισσότερο σε βάρος συναδέλφων. Αλλά φτάνει πια».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …