-1 μέτριο κουνουπίδι, χωρισμένο σε πολύ μικρά μπουκέτα
-3 ντοματάκια κονσέρβας
-400 γρ. λουκάνικο χωριάτικο, κατά προτίμηση με πάπρικα, σε φέτες πάχους 3 – 4 εκ.
-1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή
-1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή (ή όση αντέχουμε)
-1 κουτ. σούπας μουστάρδα (προτιμότερο πικάντικη)
-χυμός από 1/2 λεμόνι
-1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
-60 ml ελαιόλαδο
-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C στη λειτουργία του αέρα. Απλώνουμε το κουνουπίδι σε βαθύ ταψί διαμέτρου περίπου 28 – 30 εκ. και το αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε στο μπλέντερ τα ντοματάκια, 70 ml νερό, τις πάπρικες, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε για 1 – 2 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα το κουνουπίδι, βάζουμε το λουκάνικο και το μαϊντανό και ψήνουμε για περίπου 30 – 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι (καλό είναι να μη λιώσει εντελώς), να ροδίσουν τα λουκάνικα και να δέσει η σάλτσα.