Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μανιταρόσουπα με τραχανά

Μανιταρόσουπα με τραχανά

0

-200γρ. τραχανά γλυκό

-300γρ. μανιτάρια ανάμικτα (κοινά, πλερώτους, πορτομπέλο)

-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

-4 φύλλα δάφνης

-½ κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο

-1 ντομάτα τριμμένη

-1 φλιτζάνι κρασί λευκό

-2 κουτ. σούπας κονιάκ

-3 λίτρα νερό

-1 φλιτζάνι γάλα

-1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη

-αλάτι, πιπέρι

Κόβετε σε μέτριες φέτες τα μανιτάρια. Zεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτετε τα μανιτάρια και το θυμάρι, και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται. Pίχνετε την ντομάτα και έπειτα από 1 λεπτό σβήνετε με το κρασί. Mόλις εξατμιστεί, βάζετε στην κατσαρόλα τη δάφνη, το κονιάκ και το νερό και μαγειρεύετε για μισή ώρα. Προσθέτετε τον τραχανά και το γάλα, και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 8-10 λεπτά ακόμη. Pίχνετε στη σούπα τη γραβιέρα, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…