Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Λεμονόπιτα με φύλλα κρούστας

Λεμονόπιτα με φύλλα κρούστας

0

για το σιρόπι

-500 γρ. νερό

-700 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

για τη πίτα

-5 λεμόνια

-1 πακέτο φύλλο κρούστας

-250 γρ. σπορέλαιο

-250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

-250 γρ. γάλα με τουλάχιστον 3,5% λιπαρά

-2 βανίλιες

-3 αυγά

-1 κ.γ. γεμάτο μπέικιν

-1 κ.γ. γεμάτο σόδα μαγειρική

Από τα 5 λεμόνια, βράζουμε τα 2 σε νερό για 45 λεπτά, τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε κουκούτσια και στίβουμε τα πολλά νερά. Χτυπάμε τα λεμόνια στο μπλέντερ και τα κρατάμε στην άκρη σε ένα μπολ. Στίβουμε τον χυμό από τα υπόλοιπα 3 και κρατάμε το ξύσμα από ένα από αυτά και τα αφήνουμε και αυτά στην άκρη.

Βράζουμε το νερό για το σιρόπι με τη ζάχαρη. Όταν λιώσει η ζάχαρη και πάρει 1 βράση το σιρόπι αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό από τα 3 λεμόνια που κρατήσαμε στην άκρη. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά το σιρόπι .

Όση ώρα κρυώνει το σιρόπι, απλώνουμε τα φύλλα το ένα δίπλα στο άλλο (όσο γίνεται να μην ακουμπάει το ένα στο άλλο). Τα αφήνουμε να ξεραθούν, 1 έως 3 ώρες. Τα σπάμε με τα χέρια μας να γίνουν μικρά κομμάτια.  Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 160° C στον αέρα. Ανακατεύουμε τα 2 λεμόνια που χτυπήσαμε στο πολυμηχάνημα με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το φύλλο. Προσέχουμε το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα να τα βάλουμε στο τέλος και να μην ανακατέψουμε πάρα πολύ μετά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε σε 5 δόσεις τα σπασμένα φύλλα, ανακατεύοντας πολύ καλά με μια σπάτουλα πριν προσθέσουμε τα επόμενα για να σιγουρευτούμε πως τα φύλλα δεν θα κολλήσουν μεταξύ τους. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 25×30 και το αλευρώνουμε. Βάζουμε το μείγμα από τα φύλλα και γέμιση μέσα στο ταψί και με μια σπάτουλα ισιώνουμε καλά. Ψήνουμε για 40 λεπτά ή μέχρι να γίνει ωραία τραγανή η λεμονόπιτα. Με το που τη βγάλουμε από τον φούρνο ρίχνουμε το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει έξω και στη συνέχεια βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.

  • Μπισκότα με μέλι και ταχίνι

    -200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις -150γρ μέλι -150γρ ταχίνι -1 βανίλια -1/3 κουτ γλυκού α…
  • Τάρτα μήλου με κρέμα βανίλιας

    Για τη βάση: -125 gr βούτυρο αγελάδας  σε θερμοκρασία δωματίου + 1 κουταλάκι -1 μέτριο αυγ…
  • Σταφυλόπιτα

    -200 γρ αλεύρι -150 γρ τυρί κότατζ -50 γρ ζάχαρη -1 αυγό -6 κ.σ. μεγάλο. φυτικό λάδι -2 κο…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αρνί γιουβέτσι με καπνιστή πάπρικα κι ανθότυρο

-200 ml ε.π. ελαιόλαδο -1,5 κιλό αρνί μπούτι και χεράκι -1 καρότο, ψιλοκομμένο -3 κρεμμύδι…