Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κέικ σοκολάτα καραμέλα

Κέικ σοκολάτα καραμέλα

0

Για το γλάσο

80 γρ. Coca cola

60 γρ. βούτυρο

20 γρ. κακάο

200 γρ. άχνη ζάχαρη

Για το κέικ

250 γρ. βούτυρο

30 γρ. κακάο

120 γρ. ξινόγαλο

250 γρ. Coca cola

2 αυγά μεσαία

250 γρ. ζάχαρη

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

240 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη

100 γρ. καρύδια

1/2 κ.γ. αλάτι

Για το γλάσο: Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε την coca cola, το βούτυρο, το κακάο και περιμένουμε μέχρι να πάρει μία βράση.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.

Προσθέτουμε την άχνη σε τρεις δόσεις. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει και αφήνουμε στην άκρη.

Για το κέικ: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.  Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο, το κακάο, το ξινόγαλο και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει μία βράση αφαιρούμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την υπόλοιπη coca cola και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε. Βάζουμε σε άλλο μπολ το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα, τα καρύδια σπασμένα με τα χέρια μας, αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά στο μπολ με την coca cola και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη στρόγγυλη φόρμα 22 εκ. την οποία στη συνέχεια πασπαλίζουμε με κακάο. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά. Αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει για 1-2 ώρες. Κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι και σερβίρουμε με το γλάσο και φύλλα δυόσμου.

πηγή :akispetretzikis

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ελληνικό ριζότο λαχανικών

– 1½ φλιτζάνι ρύζι τύπου καρολίνα – 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα – 1 φλιτζανά…