Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Καρυδόπιτα με κρέμα

Καρυδόπιτα με κρέμα

0

-1 ποτήρι νερού καρύδια (120 γρ. περίπου) ψιλοκομμένα (όχι σε σκόνη)

-1/2 φλ. ποτήρι νερού φρυγανιά τριμμένη σε σκόνη

-3/4 ποτήρι νερού ζάχαρη

-4 αυγά

-1 γεμάτο κ.γ. μπέικιν πάουντερ

-1 κοφτή κ.σ.  κανέλα σκόνη

-3/4 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ

Για τη κρέμα:

-1  κουτί (397γρ.) ζαχαρούχο γάλα

-4 φλ. τσαγιού νερό

-1 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα

-6 κ.σ. κορν φλάουρ ή νισεστέ

-1 φακελάκι βανίλια

-3 αυγά

για την επικάλυψη

-200 ml κρέμα γάλακτος φυτική για σαντιγί ή κανονική με 35% λιπαρά, κρύα

-1/2 φλ. τσαγιού τριμμένα καρύδια για πασπάλισμα

Χτυπάτε με το μίξερ τα ασπράδια σε πηχτή μαρέγκα. Σε άλλο μπολ χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη και μόλις αφρατέψει το μείγμα το μεταφέρετε στο μπολ με τα ασπράδια μαρέγκα. Προσθέτετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη καρυδόπιτα και ανακατεύετε πολύ απαλά με το χέρι, έως ότου ενσωματωθούν  τα υλικά και έχετε έναν αφράτο χυλό. Αραιώνεται αν χρειαστεί με λίγο επιπλέον κονιάκ. Αδειάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 25 εκ. ή 20×30 εκ., το στρώνετε και το ψήνετε για 30-35 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Για τη κρέμα: Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα μαζί με το νερό, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να πάρει βράση. Σε ένα μπολ βάζετε το φρέσκο γάλα, τη βανίλια και το κορν φλάουρ και ανακατεύετε καλά να διαλυθούν. Ρίχνετε το μείγμα μέσα στη κατσαρόλα με το ζαχαρούχο γάλα ανακατεύετε να ενσωματωθεί και προσθέτετε τα αυγά, ένα τη φορά, ανακατεύοντας γρήγορα μετά μέχρι να ενσωματώνονται πλήρως. Μόλις η κρέμα αρχίσει να κάνει “φουσκάλες” την αποσύρετε, την αφήνετε να χλιαρίνει και μετά την απλώνετε πάνω από τη καρυδόπιτα.

Για την επικάλυψη: Όταν κρυώσει καλά η κρέμα, χτυπάτε τη κρύα κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και την απλώνετε πάνω από τη κρέμα. Πασπαλίζετε την επιφάνεια πάνω από τη σαντιγί με τα τριμμένα καρύδια τη βάζετε για 30-40 λ στο ψυγείο και μετά σερβίρετε.

  • Γαλακτομπακλαβάς

    Για σιρόπι: 3 ½ φλιτζάνια ζάχαρη, 3 ½ φλιτζάνια νερό, ½ ένα λεμόνι ημι πρεσκέζ, 1 κ. σούπα…
  • Kέικ μπακλαβά

    -100 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα (Για τη γέμιση) -4 φύλλα κρούστας -2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο…
  • Ξεροτήγανα νηστίσιμα

    Για τα ξεροτήγανα -4 φλ. αλεύρι γ.ο.χ. -2 μικρά ακέρωτα πορτοκάλια (το χυμό και το ξύσμα τ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμαράκια μεθυσμένα

-1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα -1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής -1 κρεμ…