Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ταλιατέλες με ντοματάκια au gratin

Ταλιατέλες με ντοματάκια au gratin

0
taliateles-au-graten

-500γρ. ταλιατέλες

-Για τα ντοματάκια κονφί

-8 ντοματάκια ολόκληρα, από κονσέρβα

-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

-2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο

-2 κουτ. σούπας ζάχαρη

-αλάτι, πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

-2 φλιτζάνια κασέρι τριμμένο

-1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη

-3 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο

-4 κουτ. σούπας αλεύρι

-1½ νεροπότηρο γάλα φρέσκο

-1 πρέζα μοσχοκάρυδο

-1 αβγό

-αλάτι, πιπέρι

Αρχικά ετοιμάζετε τα ντοματάκια: Τα βάζετε σε ένα τηγάνι μαζί με το ζουμί τους και τα αφήνετε να ζεσταθούν καλά. Τα αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Τέλος, ρίχνετε το ελαιόλαδο, το φρέσκο βούτυρο, τα σοτάρετε καλά και αφήνετε να μαγειρευτούν για περίπου 15 λεπτά. Τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.

Έπειτα ετοιμάζετε την μπεσαμέλ: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το φρέσκο βούτυρο πολύ καλά. Ρίχνετε μέσα το αλεύρι και το σοτάρετε μέχρι να σκουρύνει. Αδειάζετε όλο το γάλα σιγά σιγά ανακατεύοντας καλά μέχρι να πάρετε μια υδαρή ομοιογενή μπεσαμέλ. Προσθέτετε και τα τριμμένα τυριά, αρωματίζετε με το μοσχοκάρυδο και ρίχνετε μπόλικο πιπέρι.

Στο μεταξύ βράζετε τις ταλιατέλες για περίπου 10 λεπτά, τις σουρώνετε και τις αδειάζετε μέσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Ρίχνετε τα ντοματάκια ανάμεσα στις ταλιατέλες. Περιχύνετε με την μπεσαμέλ και ανακινείτε λίγο το ταψί για να φτάσει μέχρι τον πάτο. Αφήνετε τα υλικά να ηρεμήσουν.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Χτυπάτε ένα αβγό και περιχύνετε με αυτό τα ζυμαρικά. Βάζετε το σκεύος στον φούρνο και ψήνετε για περίπου 40-50 λεπτά, μέχρι να κάνει μια χρυσή κρούστα από πάνω. Σερβίρετε το au gratin ζεστό στο τραπέζι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…