Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 1.459 προσλήψεις ανέργων νέων 18-24 ετὠν

1.459 προσλήψεις ανέργων νέων 18-24 ετὠν

0
anergoi neoi

Επιχορήγηση επιχειρήσεων από τον ΟΑΕΔ για απασχόληση

Όλα είναι έτοιμα για το Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 1.459 ανέργων νέων, ηλικίας 18-24 ετών που θα υλοποιήσει το προσεχές διάστημα ο ΟΑΕΔ.

Η σχετική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας δημοσιεύθηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τεύχος Β’ αρ. 3379/2017) και αναμένεται η πρόσκληση του ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και σε Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα.

Που απευθύνεται

– Οι επιχειρήσεις με προσωπικό 0-3 θέσεις πλήρους απασχόλησης μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για έναν ωφελούμενο.

– Επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των 3 έως 9 θέσεις πλήρους απασχόλησης μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για έως δύο ωφελούμενους

– Επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των 9 έως 19 θέσεις πλήρους απασχόλησης μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για έως τρεις ωφελούμενους

– Επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των 19 έως 30 θέσεις πλήρους απασχόλησης μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για έως πέντε ωφελούμενους

– Επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των 30 έως 50 θέσεις απασχόλησης μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για έως οκτώ ωφελούμενους

– Επιχειρήσεις άνω των 50 θέσεων απασχόλησης μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για έως δέκα ωφελούμενους

Ο αριθμός του προσωπικού της επιχείρησης υπολογίζεται σε μονάδες εργασίας. Συγκεκριμένα υπολογίζεται ο αριθμός των εργαζομένων κατά τον μήνα υποβολής της αίτησης (ημερολογιακά).

Ωφελούμενοι

Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι:

1. Άνεργοι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει το «Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για ανέργους ηλικίας 18 -24 ετών» (κοινή υπουργική απόφαση 35453/702/1.8.2016 ΦΕΚ/2425/Β΄/5.8.2016) και να καλύπτουν την προϋπόθεση 4 της παρούσας παραγράφου.

Οι ωφελούμενοι άνεργοι κατά την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2 πρέπει να διαθέτουν βεβαίωση ολοκλήρωσης του ανωτέρω προγράμματος από το ΚΠΑ2 στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκουν.

2. Να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και να έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.

3. Να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας ή πολίτες τρίτων χωρών που έχουν άδεια διαμονής για εξαρτημένη εργασία τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το πρόγραμμα.

4. Να είναι ηλικίας 18-24 ετών, δηλαδή να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να διανύουν το 19ο έτος και να έχουν συμπληρώσει το 24ο και να διανύουν το 25ο έτος αντίστοιχα κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από την αρμόδια Υπηρεσία.

Η πράξη

Η πράξη «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 1459 ανέργων ηλικίας 18-24 ετών» συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Απασχόληση των Νέων μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Πως επιχορηγούνται

Οι ωφελούμενοι άνεργοι δεν υποβάλλουν οι ίδιοι αίτηση, αλλά υποδεικνύονται με συστατικό σημείωμα ΜΟΝΟ από την αρμόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2) όπου ανήκει η έδρα ή το υποκατάστημα που θα απασχοληθούν, σύμφωνα με τις ζητούμενες ειδικότητες, όπως έχουν δηλωθεί κατά την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης από τις επιχειρήσεις

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα οι επιχειρήσεις επιχορηγούνται για κάθε άτομο που υπάγεται στο πρόγραμμα από την ημερομηνία πρόσληψής του και για χρονικό διάστημα οκτώ (8) μηνών. Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ανέρχεται στο ποσό των 14,40 € και όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα. Το ποσό επιχορήγησης καλύπτει τμήμα του μισθολογικού ή/και μη μισθολογικού κόστους και δεν υπερβαίνει το ποσό των 2.880 ευρώ για το σύνολο της πράξης για κάθε ωφελούμενο.

Μέσα στον Οκτώβρη η προκήρυξη για τις 3 θέσεις στην Καθαριότητα στον δήμο Ξάνθης

Στο επόμενο διάστημα αναμένεται η προκήρυξη για τις τρεις εποχικες προσλήψεις

8μηνης διάρκειας για κάλυψη αναγκών στον δήμο. Να σηεμιωουεμ ότι εκγίθηκε από το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης.

Πρόκειται για τις ειδικότητες:

ΔΕ Χειριστής JCB

1

ΔΕ Χειριστής Σάρωθρου

1

ΥΕ Εργατών Καθαριότητας

1

Οι 31 μόνιμες θέσεις στην Καθαριότητα

Πρόκειται για τις θέσεις των συμβασιούχων στην Καθαριότητα οι οποίοι με την τροπολογία Σκουρλέτη θα μετατραπούν σε μόνιμες θέσεις για όσους πληρούν τα κριτήρια. Οι συμβασιούχοι του δήμου Ξάνθης θα έχουν μεγαλύτερη μοριοδότηση.

337 προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας για τον δήμο Ξάνθης μέσα στον Οκτώβρη

Ο ΟΑΕΔ θα προκηρύξει 6.788 νέες προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας σε 34 δήμους έως τις αρχές του 2018 μεταξύ των οποίων και ο δήμος μας

Πρόγραμμα για μακροχρόνια ανέργους

Τους επόμενους μήνες και έως τις αρχές του 2018 αναμένεται να προκηρυχθεί από τον ΟΑΕΔ το πρόγραμμα επανένταξης μακροχρόνια ανέργων στην αγορά εργασίας (Νέα Γενιά Κοινωφελούς Εργασίας) σε 34 Δήμους, θύλακες υψηλής ανεργίας.

Ο δήμος Ξάνθης μεταξύ των 34 δήμων υψηλής ανεργίας

Σ΄ αυτούς συμπεριλαμβάνεται και ο δήμος Ξάνθης ο οποίος και ζήτησε 337 θέσεις 8μηνης διάρκειας. Σύμφωνα με πληροφορίες μας από τον Γραφείο Προσωπικού του δήμου Ξάνθης οι θέσεις αφορούν πολλές ειδικότητες μεταξύ των οποίων ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών, Τοπογράφων κ.λ.π.

Πάνω από 1.200 προσλήψεις στο Δημόσιο

Οι προκηρύξεις που «τρέχουν» για την περιφέρειά μας

Προσλήψεις στο Δημόσιο που αφορούν κυρίως σε εποχικό προσωπικό τρέχουν ήδη ή θα τρέξουν μέσα στις επόμενες ημέρες και έτσι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να κάνουν άμεσα αιτήσεις. Τη “μερίδα του λέοντος” για άλλη μια φορά έχουν τα νοσοκομεία. Συνολικά 506 θέσεις θα ανοίξουν στα νοσοκομεία Κρήτης, Αττικής, Ιωαννίνων και Αλεξανδρούπολης.

ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης 27 τραπεζοκόμοι και φύλακες

120 μόνιμοι και εποχικοί στη ΔΕΗ

Η ΔΕΗ θα κάνει 94 εποχικές προσλήψεις στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης και 26 μόνιμες προσλήψεις σε διάφορους νομούς.

Παράλληλα “τρέχουν” οι προσλήψεις για περιφέρεια ΑΜΘ

25 μουσικούς στον Δήμο Καβάλας

153 εποχικούς στην ΕΒΖ

Στα σκαριά τρεις διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ για 754 μόνιμους

Στα γραφεία του ΑΣΕΠ βρίσκονται τρεις νέες προκηρύξεις για μόνιμο προσωπικό σε φορείς όπως το υπουργείο Δικαιοσύνης, η Κρατική σχολή Ορχηστρικής τέχνης, το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, η Κεντρική Υπηρεσία και Μουσείο της Ακρόπολης, Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων και Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας. Οι νέοι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ θα ανακοινωθούν σταδιακά το αμέσως επόμενο διάστημα και μέχρι το τέλος του 2017.

633 σε σωφρονιστικά ιδρύματα

Για τα τέλη του έτους μεταφέρεται η νέα προκήρυξη του υπουργείου Δικαιοσύνης για 633 υπαλλήλους στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας. Η Ανεξάρτητη Αρχή βρίσκεται σε συνεχή επαφή με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείο προκειμένου να οριστικοποιηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες του διαγωνισμού.

68 στο υπουργείο Πολιτισμού

Την πρόσληψη 68 μόνιμων υπαλλήλων έχει αιτηθεί το υπουργείο Πολιτισμού για το επείγον ζήτημα της ανάδειξης και της φύλαξης της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Το αίτημα αφορά, μεταξύ άλλων, σε θέσεις για αρχαιολόγους, αρχιτέκτονες, φύλακες, καθώς και συντηρητές αρχαιοτήτων και έργων τέχνης σε φορείς όπως Κρατική σχολή Ορχηστικής τέχνης, Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, Κεντρική Υπηρεσία και Μουσείο της Ακρόπολης. Το συγκεκριμένο αίτημα βρίσκεται ήδη στα γραφεία του ΑΣΕΠ για επεξεργασία και αναμένεται να σταλεί για ΦΕΚ το αμέσως επόμενο διάστημα.

53 μόνιμοι σε 4 φορείς

Θέμα χρόνου είναι η αποστολή στο Εθνικό Τυπογραφείο της νέας προκήρυξης 13Κ/2017 του ΑΣΕΠ σύμφωνα με την οποία θα προσληφθούν 53 μόνιμοι σε 4 φορείς του Δημοσίου. Η Ανεξάρτητη Αρχή συγκέντρωσε σε μία προκήρυξη τα αιτήματα των 4 φορέων που αφορούν σε 8 θέσεις ΠΕ Ιατρών στην Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ Α.Ε.), 15 θέσεις ΠΕ και ΤΕ στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (ΕΚΕΨΥΕ) 3 θέσεις ΠΕ και ΔΕ στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και 27 θέσεις του κλάδου ΠΕ Πληροφορικής στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Σύμφωνα με πληροφορίες η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη νέα προκήρυξη θα «τρέξει» στα μέσα Νοεμβρίου.

Επιμέλεια:Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…