Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Φθινοπωρινό Κέικ μήλου

Φθινοπωρινό Κέικ μήλου

0
keik-miloy

Για τη ζύμη

-180 ml ελαιόλαδο

-80 ml χυμό πορτοκάλι

-480 γρ. ζάχαρη

-4 αυγά

-400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

-1 κ.σ. μπέικιν

-1 κ.γ. αλάτι

Για τα μήλα

-5 μήλα

-1 κ.σ. τριμμένη κανέλα

-¼ κ.γ. γαρίφαλο

-5 κ.σ. ζάχαρη

-1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

-100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα

Ξεφλουδίζουμε τα μήλα. Κόβουμε σε κυβάκια αφαιρώντας τον πυρήνα και τους σπόρους του μήλου και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρίφαλο, τη ζάχαρη, τα χοντροκομμένα καρύδια, το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκάλι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε ένα μπολ με 400 γρ. αλεύρι προσθέτουμε το μπέικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι, μέσα στο μπολ με τα αυγά. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Παίρνουμε μια βουτυροαλευρωμένη στρογγυλή φόρμα με τρύπα, διαμέτρου 26 εκ. Με μία κουτάλα προσθέτουμε το 1/3 από τη ζύμη. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μισό μείγμα της γέμισης με τα μήλα. Σε αυτό το σημείο τα μήλα θα σας φανούν πολλά αλλά δεν είναι γιατί το κέικ θα φουσκώσει και θα καλύψει όλα τα μήλα. Πάνω από τα μήλα, ρίχνουμε ακόμα 1/3 της ζύμης. Και προσθέτουμε το άλλο μισό μείγμα από τα μήλα στη φόρμα. Τέλος καλύπτουμε με το τελευταίο τρίτο από τη ζύμη. Χτυπάμε τη φόρμα μας στην επιφάνεια εργασίας για να καλύψει η ζύμη τα κενά. Ψήνουμε στον φούρνο για 60-70 λεπτά σε υψηλή σχάρα. Ξεφορμάρουμε όταν κρυώσει και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…