Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Το Δ΄ Σώμα Στρατού τίμησε τους Εθνοφύλακες της Θράκης

Το Δ΄ Σώμα Στρατού τίμησε τους Εθνοφύλακες της Θράκης

0
kampas vraveusi

Δώδεκα Εθνοφύλακες και Έφεδροι Αξιωματικοί βραβεύθηκαν για την προσφορά τους μεταξύ των 7.500 Εθνοφυλάκων της Θράκης

Γ. Καμπάς: «Να ξέρετε ότι οι γείτονές μας βλέπουν μεσήλικες να τρέχουν κυριακάτικα σε βουνά και να κάνουν βολές και ξέρουν ότι δεν θα τους χαριστούμε»

Στο κεντρικό αμφιθέατρο του Στρατοπέδου Στεφανίδη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 από το Δ΄ Σώμα Στρατού στην Ξάνθη η τελετή βράβευσης Εφέδρων Αξιωματικών και Εθνοφυλάκων, στο πλαίσιο ανάδειξης του 2017 ως «έτους Εφέδρων και Εθνοφυλάκων». Στόχος της εκδήλωσης ήταν να τιμηθούν άνθρωποι της περιοχής, οι οποίοι με το ήθος τους συμβάλουν καταλυτικά στην αναβάθμιση και ανάδειξη της μαχητικής ισχύος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και την επιβεβαίωση της αποτρεπτικής τους ικανότητας, τόσο σε εθνικό όσο και περιφερειακό επίπεδο. Στην τελετή είχαν κληθεί να παραστούν ενώσεις και σύλλογοι εφέδρων και εθνοφυλάκων από όλη τη Θράκη. Παράλληλα, είχε διοργανωθεί έκθεση φωτογραφίας Εθνοφυλάκων, η οποία και φιλοξενήθηκε στο φουαγιέ της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης από την Τετάρτη 13 έως και το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου. Η εκδήλωση εντάσσεται στις δεκαπέντε εκδηλώσεις – δράσεις που προγραμματίσθηκαν στο πλαίσιο εορτασμού του έτους Εφέδρων και Εθνοφυλάκων, οι οποίες συντονίζονται από τη Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ σε συνεργασία με τη νεοσυσταθείσα Διεύθυνση Εθνοφυλακής του ΓΕΣ, με σκοπό την προβολή των δύο θεσμών, την αναγνώριση της συνεισφοράς τους στις Ένοπλες Δυνάμεις και την χώρα, ενώ ταυτόχρονα θα δοθεί η ευκαιρία υποβολής νέων προτάσεων και καινοτόμων ιδεών για την αναβάθμιση του ρόλου και της εκπαίδευσης της Εφεδρείας – Εθνοφυλακής.

dss ethnofylakesΣτο κατάμεστο αμφιθέατρο εκτός από την στρατιωτική ηγεσία και τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και των πολιτικών κομμάτων τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση ο Γενικός και Οικονομικός Διευθυντής των ΑΝ.ΕΛ., Κώστας Σηψής, συνοδευόμενος από την περιφερειακή εκπρόσωπο των ΑΝ.ΕΛ. και μέλος της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη, Χρύσα Ούτση. Παρόντες ήταν επίσης ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελέημων, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ξάνθης, οι βουλευτές Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Γρηγόρης Στογιαννίδης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης καθώς και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας Ξάνθης. Εκατέρωθεν της σκηνής του αμφιθεάτρου στέκονταν νεαροί με παραδοσιακές Μικρασιατικές φορεσιές, τιμώντας την ημέρα μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής, οι οποίοι συνόδευσαν το άγημα στην απογευματινή υποστολή της σημαίας στην κεντρική πλατεία.

Γ. Καμπάς: «Είστε καλύτεροι από μένα, θυσιάζοντας τον προσωπικό σας χρόνο στις ασκήσεις»

ethnofylakesΟ Διοικητής του Δ’ ΣΣ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, αναφέρθηκε στον θεσμό της Εθνοφυλακής, τονίζοντας ότι «ο Έφεδρος και ο Εθνοφύλακας αποτελούν την απτή απόδειξη του ψυχικού μεγαλείου του Έλληνα και της ανιδιοτελούς προσφοράς του προς την πατρίδα, ενώ συγχρόνως διατηρούν τον άρρηκτο δεσμό του Στρατού Ξηράς με την κοινωνία». Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι από το 1976 μέχρι σήμερα έχουν υπηρετήσει στην Θράκη περίπου 1,5 εκατομμύριο Έλληνες, γεγονός που είχε ως συνέπεια να γνωρίσουν από κοντά τον θρακιώτικο λαό, τα ήθη και τις παραδόσεις του, και να αγαπήσουν αυτή την ακριτική γωνιά της Ελλάδας. Ο κ. Καμπάς δεν παρέλειψε να εκφράσει τον θαυμασμό του για την αφοσίωση των εθνοφυλάκων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είστε καλύτεροι από μένα, αφήνοντας τις Κυριακές τις οικογένειές σας και θυσιάζοντας τον προσωπικό σας χρόνο στις ασκήσεις. Να ξέρετε ότι οι γείτονές μας βλέπουν μεσήλικες να τρέχουν κυριακάτικα σε βουνά και να κάνουν βολές και ξέρουν ότι δεν θα τους χαριστούμε». Όπως σημείωσε ο Διοικητής του Δ’ ΣΣ, αυτή την στιγμή στην περιοχή ευθύνης του Σώματος υπάρχουν 7.500 εθνοφύλακες, μεταξύ των οποίων άντρες ηλικίας άνω των 60 ετών, που φτάνουν σχεδόν το 100% στην παρακολούθηση των εκπαιδεύσεων. Ακολούθησε ομιλία του Συνταγματάρχη Ιωάννη Γαϊτανίδη για την προσφορά και το ήθος εφέδρων και εθνοφυλάκων, ενώ προβλήθηκε βίντεο με χαρακτηριστικά πλάνα από υψηλού επιπέδου ασκήσεις εθνοφυλάκων. Μετά την βράβευση των 12 εφέδρων και εθνοφυλάκων που ξεχώρισαν για την αφοσίωση και προσφορά τους, η στρατιωτική μουσική του Δ’ ΣΣ παρουσίασε σύντομο μουσικό πρόγραμμα, ενώ τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους, μικρούς και μεγάλους, δεξιώθηκε ο Στρατηγός στον διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο του στρατοπέδου.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

kampas mikrasiates17

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …