-1 πακέτο πέννες
-4 μελιτζάνες φλάσκες σε χοντρά καρέ
-250γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
-1 κόκκινο τσίλι φρέσκο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
-1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
-παρμεζάνα ή ξερή μυζήθρα τριμμένη (προαιρετικά για το σερβίρισμα)
-ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
-αλάτι, πιπέρι
Βράζετε τις πέννες και τις στραγγίζετε. Αλατίζετε τις μελιτζάνες. Σε ένα φαρδύ τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τις μελιτζάνες χωρίς να τις αλευρώσετε. Τις βάζετε σε πιάτο ή μπολ που έχετε απλώσει χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το λάδι.
Καθαρίζετε το τηγάνι και ρίχνετε τη 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το τσίλι και τα ντοματίνια. Αλατίζετε και τα σοτάρετε ελαφρά για 1 λεπτό. Προσθέτετε τις πένες και τις μελιτζάνες, ανακατεύετε και στο τέλος ρίχνετε ζωντανό τον βασιλικό. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το τυρί της αρεσκείας σας.