100 gr. φακές
120 gr. ρύζι καστανό
1 κρεμμύδι ξερό
100 gr. καλαμπόκι
100 ml. ζωμό λαχανικών
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ταχίνι
1 φύλλο δάφνης
Κύμινο
Κανέλλα, προαιρετικά
Μαύρες σταφίδες
Κουκουνάρι
Κόλιανδρο ή μαϊντανό ή δυόσμο
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φακές με το φύλλο δάφνης να βράσουν. Τον χρόνο τον υπολογίζουμε σύμφωνα με το πόσο εύκολα θα μαλακώσουν οι φακές, δεν τις θέλουμε λιωμένες γι΄αυτό τις ελέγχουμε συχνά, ώστε να τις κρατήσουμε σωστά βρασμένες. Κατόπιν τις στραγγίζουμε.
Βράζουμε ξεχωριστά το καστανό ρύζι. Σε ένα τηγανάκι ρίχνουμε το ρύζι, τις φακές, το ρύζι, το ταχίνι, το κρεμμύδι χοντροκομμένο, το ελαιόλαδο, τον ζωμό, το ταχίνι, τα μπαχαρικά και τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Διορθώνουμε με αλάτι και βράζουμε μέχρι να γίνει το φακόρυζο σπυρωτό, θα χρειαστούν μόνο μερικά λεπτά.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, κουκουνάρι και σταφίδες.