Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

0

«Ήττα» Μακρόν
Οδυνηρή χαρακτηρίζουν την εκλογική ήττα του προέδρου Μακρόν στις εκλογές για τη γαλλική Εθνοσυνέλευση. Κι αυτό όχι ότι δεν κέρδισε και δεν είναι πρώτος με διαφορά από τους άλλους η παράταξή του. Όχι. Δύο είναι οι λόγοι.
Ο πρώτος, η ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση της δύναμης της ακροδεξιάς Λεπέν και δεύτερος, η μεγάλη αποχή. Ένας από τους δύο Γάλλους δεν πήγαν να ψηφίσουν κι έτσι η αποχή να φθάσει στο 50%.
Έτσι, νίκησε μεν το Κέντρο, αλλά δύσκολα θα κυβερνήσει διότι δεν διαθέτει ο Μακρόν την απόλυτη πλειοψηφία για να μπορεί να προωθεί τα νομοσχέδιά του.
Μάλιστα η ακροδεξιά δεκαπλασίασε τη δύναμή της κι αυτό είναι ένα ισχυρό μήνυμα.
Γ.Δ.


Σπουδαίες επιδόσεις
Ο αντικειμενικός παρατηρητής των αθλητικών δρώμενων του νομού μας θα έχει παρατηρήσει πως υπάρχουν αρκετοί σύλλογοι που ξεχωρίζουν με τη δράση τους.
Ανάμεσα σ’ αυτούς και ο ποδηλατικός «Πήγασος».
Δράσεις, συμμετοχές σε αγώνες, διακρίσεις αγοριών και κοριτσιών σε ένα δύσκολο και κουραστικό άθλημα, ιδιαίτερα απαιτητικό και επίπονο.
Με αφορμή τις τελευταίες επιτυχίες στο Κιλκίς, αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους διοικούν το σύλλογο και βέβαια τους αθλητές που κάνουν ακόμη πιο γνωστή την Ξάνθη.
Γ.Δ.


Κι άλλος σύλλογος
Δυο λόγια όμως αξίζουν και για έναν ακόμη σύλλογο της Ξάνθης, τον ΓΑΣ ΑΡΙΩΝ, ο οποίος πέρα από την καλλιέργεια των αθλημάτων καλλιεργεί τις αρχές του σωστού αθλητή.
Εκείνο δε που διακρίνει τον Αρίωνα είναι η στενή  σχέση της διοίκησης με τα παιδιά-αθλητές όλων των κατηγοριών αλλά και με τους γονείς.
Λειτουργία δηλαδή σαν μια οικογένεια, σχέση βέβαια που οφείλεται και στη φιλοσοφία της διοίκησης και δη της προέδρου Νατάσας Μακρή.
Η αγάπη στα αθλήματα και ο εθελοντισμός ήταν η βάση στην οποία επάνω κτίσθηκε ο ΑΡΙΩΝ, γι’ αυτό και προχωρά προς τα μπρος.
Γ.Δ.


Απαραίτητη ημερίδα
Την Πέμπτη 23 Ιουνίου το απόγευμα 17.00, στο ξενοδοχείο Ελισσώ, θα πραγματοποιηθεί μία ημερίδα. Μία ημερίδα για το εγγύς μέλλον. Δηλαδή για την ηλεκτροκίνηση των οχημάτων.
Από τη στιγμή που τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα άρχισαν να μπαίνουν στη ζωή μας, η ενημέρωση για τη φόρτιση, τη γνωριμία με το νέο είδος είναι απαραίτητη.
Η ημερίδα διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης και θα πρέπει να την παρακολουθήσουν όσοι ενδιαφέρονται για το θέμα.
Γ.Δ.


Θυμήθηκαν την αδελφοποίηση
Μετά από χρόνια κι αφού υπήρξε πρόσκληση από τον δήμο Σμόλιαν που διοργάνωσε ένα πολιτιστικό διήμερο, αντιπροσωπεία του δήμου Ξάνθης επισκέφθηκε τον αδελφοποιημένο δήμο Βουλγαρίας.
Αμβροσιάδης και Τσακιρίδης αντιπροσώπευσαν τον δήμο Ξάνθης, γνώρισαν τον δήμαρχο, συζήτησαν μαζί του και αποφάσισαν να συσφίξουν τις σχέσεις των δύο δήμων οι οποίες είχαν τελευταία ατονήσει.
Προφανώς η νέα αρχή είναι θετική αλλά θα πρέπει να σχεδιαστεί ένα πλάνο δράσης και στοχευμένων παρεμβάσεων και από τις δύο πλευρές.
Τα τουριστικής μορφής ταξίδια είναι μια πτυχή, υπάρχουν όμως και άλλα πράγματα που θα πρέπει να γίνουν.
Γ.Δ.


Χρειάζονται πιο δραστικά μέτρα
Νέα ενισχυμένη επιδότηση fuel pass 80 – 100 ευρώ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Είναι  η δεύτερη μέσα σε 3 μήνες που δίνεται  προκειμένου να καλυφθεί μέρος της τεράστιας ανατίμησης στα καύσιμα ως αποτέλεσμα την ενεργειακή κρίση. Και είναι αλήθεια είναι πολύ μικρό το ποσό και αποσπασματική αντιμετώπιση. Εδώ χρειάζεται κάτι πιο δραστικό και αυτό είναι η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Αυτό είναι που βάζει φωτιά στα καύσιμα. Γι αυτό η χώρα μας έχει την υψηλότερη τιμή την Ε.Ε. Θα μου πείτε είναι μνημονιακή υποχρέωση. Ναι μα μόλις προχθές ανακοινώθηκε ότι πλέον τέρμα η εποπτεία. Δηλαδή, οι επόπτες δανειστές έφυγαν αλλά οι μνημονιακοί νόμοι παραμένουν!
Μ.Ξ.


Συνωστισμός για μια θέση στα ψηφοδέλτια
Είναι φανερό ότι έχουμε εισέλθει προεκλογική περίοδο. Το μαρτυρούν οι κινήσεις του πρωθυπουργού κι αυτά που δεν λέει αλλά υπονοεί κάθε που αναφέρεται σε εκλογές. Το μαρτυρούν οι κινήσεις των πολιτικών αρχηγών που οργώνουν τη χώρα. Το μαρτυρούν οι  προετοιμασίες για τις λίστες στα ψηφοδέλτια, τα ονόματα που ανακοινώνονται κάθε τόσο. Όλα δείχνουν ότι πάμε για εκλογές τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο. Ωστόσο σίγουρα θα παίξει ρόλο και ο παράγοντας «ελληνοτουρκικές σχέσεις» για ευνόητους λόγους. Σε τοπικό επίπεδο καιρό τώρα έχει αρχίσει μια προσπάθεια εν δυνάμει υποψηφίων να εξασφαλίσουν μια θέση στα ψηφοδέλτια. Συνωστισμός για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Δεν θα λέγαμε το ίδιο για του ΣΥΡΙΖΑ
Μ.Ξ.


Τι γίνεται το δημοτικό πάρκινγκ;
Αναγνώστης της στήλης ρώτησε προχθές να πληροφορηθεί εάν υπάρχει κάποια εξέλιξη στο θέμα του κλειστού δημοτικού πάρκινγκ στην οδό Ηρώων.
Απευθύνθηκα στο δήμο και διαπίστωσα πως υπάρχει μια στασιμότητα στο θέμα συνολική. Έβγαλα το συμπέρασμα πως το θέμα αυτό δεν είναι στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής εξαιτίας των δικαστικών διαδικασιών, του κόστους επισκευής πλέον του χώρου και βέβαια των ιδιωτικών χώρων πάρκινγκ που έχει η πόλη, ανοικτών και κλειστών.
Πάντως, κάποια στιγμή η υπόθεση αυτή θα πρέπει να βρει τη λύση της.
Γ.Δ.


Επιβεβαίωσε την κάθοδό του
Είχα μια τυχαία συνάντηση προχθές στα ΕΛΤΑ με τον Μπάμπη Δημαρχόπουλο.
Χαιρετηθήκαμε και ευκαιρίας δοθείσης τον ρώτησα εάν η δήλωσή του για κάθοδο στις δημοτικές εκλογές ισχύει και δεν αποτελεί προϊόν πείσματος.
Μου επιβεβαίωσε πως ισχύει και πως θα είναι κι αυτός υποψήφιος δήμαρχος επικεφαλής δημοτικού συνδυασμού.
Τούτων λεχθέντων του ευχήθηκα «καλή επιτυχία».
Η επιμονή του αυτή όμως με προβλημάτισε εξαιτίας του γεγονότος ότι αρκετά μέλη του συνδυασμού του έχουν αποχωρήσει και άλλα δεν θα εκτεθούν εκ νέου μαζί του.
Προφανώς ο αγαπητός πρώην δήμαρχος ξεχνάει πως το πείσμα δεν είναι καλός σύμβουλος και μάλιστα στην πολιτική.
Γ.Δ.


Η πλατεία…αστυνομεύεται  
Αν δεν το γνωρίζετε ήδη, σας ενημερώνουμε ότι η κεντρική πλατεία της πόλης μας καθώς και ο πεζόδρομος της οδού Κ.Μπένη πλέον αστυνομεύονται αυστηρά και δεν επιτρέπεται σε κανένα τροχοφόρο η διέλευση από το χώρο.
Την αστυνόμευση δε αυτή – μιας και η τροχαία αδιαφορεί- έχει αναλάβει αγέλη μεγαλόσωμων σκύλων οι οποίοι κυνηγούν με μανία όποιο μηχανάκι ή αυτοκίνητο επιχειρήσει να διέλθει ή να παρκάρει (!) στο πλακόστρωτο της πλατείας. Φαινόμενο που είναι συχνότατο τις πρωινές ώρες της ημέρας κυρίως. Αυτά όμως τώρα απαγορεύονται ρητά!
Μάλιστα οι… φύλακες της πλατείας είναι τόσο αφοσιωμένοι στο έργο τους που παίρνουν στο κυνήγι τους παραβάτες μέχρι να τους εξοβελίσουν από το χώρο. Ενώ βέβαια επιτρέπουν τη διέλευση των πεζών χωρίς προβλήματα.
Ούτε το συνεργείο του δήμου που επιχείρησε να κάνει κάποιες τεχνικές εργασίες δεν ξέφυγε από την επίθεση των τετράποδων φρουρών, όπως διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι προχθές.
Η φύση απεχθάνεται το κενό, σύμφωνα με γνωστή ρήση. Στην περίπτωση της Ξάνθης, η φύση ανέλαβε το ρόλο που δεν θέλουν να παίξουν οι αρμόδιοι, δηλαδή η τροχαία.
Κι έτσι η πόλη μας απέκτησε επιτέλους δημοτική αστυνομία…μόνο που είναι τετράποδη!


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Οι διάττοντες αστέρες Οι διάττοντες αστέρες σύμφωνα με την αστρολογία είναι «βροχή» μετεωρ…