Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τάρτα βερίκοκο, ανάποδη

Τάρτα βερίκοκο, ανάποδη

0
tarta-verikoko-anapodi

-1 πακέτο φύλλο σφολιάτας (δύο φύλλα)

-½ κούπα ζάχαρη

-2 μεγάλες κούπες βερίκοκα κομμένα στη μέση

-60 γρ βούτυρο

-60 γρ φιστίκι Αιγίνης

Για την Κρέμα

-250 γρ κρέμα γάλακτος

-250 γρ μυζήθρα ανάλατη

-2 κουτ. σούπας μέλι

-2 βανίλιες

Σε πυρίμαχο τηγάνι ή σε ταψάκι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και 1/2 φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε τη ζάχαρη να λιώσει σε χαμηλή φωτιά και να γίνει το χρώμα ελαφρώς καραμελέ. Μόλις η ζάχαρη λιώσει ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και βράζουμε το μείγμα για 3-4 λεπτά.

Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα κομμένα βερίκοκα με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω πιέζοντας ώστε να βουτηχτούν μέσα στην καραμέλα. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη σφολιάτας σε μέγεθος περίπου 2-2,5 πόντους μεγαλύτερο από το ταψί.

Τοποθετούμε τη ζύμη πάνω από τα βερίκοκα στο τηγάνι – ταψάκι και τυλίγουμε τις άκρες προς τα μέσα ώστε να τις καλύψουμε. Δεν τις κόβουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 30-35 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η ζύμη.

Σε ένα παγωμένο μεταλλικό μπολ μετρίου μεγέθους, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το τυρί. Προσθέτουμε το μέλι και την βανίλια και συνεχίζουμε με το μίξερ έως ότου αφρατέψει καλά. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο. Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει, για 5-10 λεπτά. Καλύπτουμε το σκεύος με ένα μεγάλο πιάτο και αναποδογυρίζουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας

-300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις -150 γρ. κακάο -2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ -400 γρ. ζάχα…