Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Βάπτισμα του πυρός» για Χαριτωνίδου – Ρεκάρη

«Βάπτισμα του πυρός» για Χαριτωνίδου – Ρεκάρη

0
dimotiko 1

Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης εκλέχθηκε ο Αχμέτ Καρά

Η Χαριτωνίδου αναπληρωματικό και τακτικό μέλος στις δύο Επιτροπές –Ο Ρεκάρης αναπληρωματικός στην Επιτροπή Ποιότητας . Υποψηφιότητα έθεσε και ο Γ. Κολλάρος

Την ευκαιρία να αποκτήσουν εμπειρία ως μέλη των Επιτροπών Ποιότητας Ζωής και Οικονομικής έχουν οι δύο νέοι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης, η Ειρήνη Χαριτωνίδου και ο Μιχάλης Ρεκάρης που αντικατέστησαν τους παραιτηθέντες Θανάση Ξυνίδη και Ηλία Βασιλούδη. Ο νυν επικεφαλής της «Κοινωνίας Δημοτών» Μανώλης Φανουράκης τους αξιοποίησε προτείνοντάς τους σε όλες τις θέσεις που έμεναν κενές από την παραίτηση του κ. Βασιλούδη αλλά και Μπένη και το δημοτικό συμβούλιο τους εξέλεξε κατόπιν ψηφοφορίας.

Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχθηκε ο Αχμέτ Καρά

Σε φιλικό και συναινετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η έκτακτη ειδική συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου την Κυριακή 23 Ιουλίου στις 11.30 το πρωί. Ο δήμαρχος κ. Δημαρχόπουλος καλωσόρισε τους νέους δημοτικούς συμβούλους της «Κοινωνίας Δημοτών» και του «Συμμετέχω». Η συνεδρίαση με παρόντες 27 δημοτικούς συμβούλους . Να σημειώσουμε ότι απούσα ήταν η παράταξη του κ. Τσιακίρογλου. Για την θέση του αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Φανουράκης πρότεινε τον κ. Αχμέτ Καρά. Η πρόταση του ψηφίστηκε σε πρώτη φάση από την «Κοινωνία Δημοτών» με 6 ψήφους (όσοι και όλοι οι σύμβουλοι) και στην συνέχεια τέθηκε σε ψηφοφορία από όλο το δημοτικό συμβούλιο λαμβάνοντας την απόλυτη πλειοψηφία με 21 ψήφους , 6 λευκά και 1 άκυρο.

Η Χαριτωνίδου αναπληρωματικό και τακτικό μέλος στις δύο Επιτροπές –Ο Ρεκάρης αναπληρωματικός στην Επιτροπή Ποιότητας και ο Κολλάρος υποψήφιος

Στην συνέχεια ο κ. Φανουράκης πρότεινε την Ειρήνη Χαριτωνίδου για αναπληρωματικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής. Για το ίδιο αξίωμα αυτοπροτάθηκε και έθεσε υποψηφιότητα ο κ. Γιώργος Κολλάρος. Έτσι έγιναν δύο ψηφοφορίες. Στην πρώτη ο κ. Κολάρος έλαβε 1 ψήφο και η κα Χαριτωνίδου 11 ψήφους και στην δεύτερη εκλέχτηκε με 19 ψήφους, ενώ υπήρχαν 6 λευκά και 3 άκυρα. Η ίδια διαδικασία με τα ίδια πρόσωπα ως υποψήφιους πραγματοποιήθηκε και στην ψηφοφορία για την εκλογή τακτικού μέλους στην Επιτροπή Ποιότητας. Στην α΄ ψηφοφορία ο κ. Κολλάρος έλαβε 2 ψήφους και η κα Χαριτωνίδου 10 ενώ στην β’ ψηφοφορία η κα Χαριτωνίδου έλαβε20 ψήφους , ενώ υπήρχαν 4 λευκά και 3 άκυρα. Η επόμενη ψηφοφορία αφορούσε την εκλογή αναπληρωματικού μέλους της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και γι αυτό το αξίωμα ο κ. Φανουράκη πρότεινε τον κ. Μιχάλη Ρεκάρη. Υποψηφιότητα επίσης κατέθεσε και ο κ. Κολλάρος. Έτσι στην πρώτη ψηφοφορία ο κ. Κολλάρος έλαβε 1 ψήφο και ο κ. Ρεκάρης 11 ενώ στην ψηφοφορία ο κ. Ρεκάρης εκλέχθηκε με 20 ψήφους . Υπήρχαν επίσης 6 λευκά και 1 άκυρο.

Στα χέρια του Σιαμπάν Μπαντάκ η παράταξη «Συμμετέχω»

Βγήκε «λευκός καπνός» για τον επικεφαλής του «Συμμετέχω» ήδη από την συνάντηση που είχε η παράταξη που ίδρυσε ο Δημήτρης Μπένης το Σάββατο. Οι 4 δημοτικοί σύμβουλοι αποφάσισαν να τεθεί επικεφαλής ο πλειοψηφών σύμβουλος μεταξύ τους και αυτός είναι ο κ. Σιαμπάν Μπαντάκ. Ωστόσο δεν το έχουν ανακοινώσει επίσημα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

dimotiko 2

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνάντησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ,Πρωτοσέλιδο

Ο κ. Τοψίδης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον μητροπολίτη Μαρωνε…