-110 γρ. λιωμένο βούτυρο
-350 γρ. μαύρη ζάχαρη
-55 γρ. κακάο σε σκόνη
-2 αυγά
-1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-μια συσκευασία dulce de leche (ζαχαρούχο γάλα βρασμένο για τρεις ώρες)
-χοντρό αλάτι
Ανακατεύουμε με το σύρμα τη ζάχαρη και το βούτυρο. Προσθέτουμε και τα αυγά και ανακατεύουμε ξανά καλά. Ρίχνουμε το κακάο, το μπέικιν και το αλεύρι σε δόσεις. Μόλις γίνει μια ζύμη σχετικά υγρή, βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Μετά από μισή ώρα, χρησιμοποιούμε τη μισή ζύμη, κάνουμε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί. Στο κέντρο από κάθε ζυμαράκι, πατάμε με τον αντίχειρα για να δημιουργηθεί μια τρύπα και βάζουμε μια κουταλιά καραμέλα. Πάνω από καθένα ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι.
Με την υπόλοιπη ζύμη δημιουργούμε ένα «σκέπασμα» και καλύπτουμε το κάθε ένα από τα μπαλάκια με την καραμέλα. Πασπαλίζουμε ξανά με αλάτι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 12-14 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον 30′ πριν τα καταναλώσουμε.