Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Ανυπεράσπιστοι στην «τρομοκρατία» των αδέσποτων

Ανυπεράσπιστοι στην «τρομοκρατία» των αδέσποτων

0
adespota

Επίθεση αγέλης 7 σκυλιών σε νεαρή γυναίκα στον Ν. Ζυγό. Μεταφέρθηκε με τραύματα στο νοσοκομείο «Συνελήφθησαν» τα αδέσποτα και πάνε για στείρωση από την αρμόδια υπηρεσία του Δ. Αβδήρων

Πάνω από 50 τσομπανόσκυλα περιφέρονται στην πόλη μας – Τι προτείνει ο αντιδήμαρχος Ξάνθης Ι. Χατζηευφραιμίδης

Επίθεση από μια αγέλη 7 αδέσποτων σκυλιών δέχτηκε το απόγευμα της Πέμπτης μια νέα γυναίκα στον Νέο Ζυγό Ξάνθης. Τα σκυλιά την δάγκωσαν και η άτυχη γυναίκα με την βοήθεια των συγχωριανών της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ξάνθης. Η αρμόδια αντιδήμαρχος κα Ζουρνατζίδου μίλησε με την παθούσα η οποία και της εξιστόρησε το περιστατικό και περιέγραψε τον τρόμο που βίωσε, όπως επίσης, και τα τραύματα που της προκάλεσαν.

«Συνελήφθησαν» τα άγρια αδέσποτα και πάνε για στείρωση

Στον Ν. Ζυγό επίσης μετέβη κτηνίατρος κλιμάκιο του δήμου για να συλλέξει τα επικίνδυνα αδέσποτα και να τα στειρώσει και αφού τα κρατήσει σε κάποια κλουβιά που έχει ο δήμος για κάποιο διάστημα θα τα απελευθερώσει στο σημείο ακριβώς που τα παρέλαβε με την ελπίδα να μην γίνουν ξανά επιθετικά. Γιατί έτσι ορίζει ο νόμος. Ένας νόμος που αμφισβητείται για την αποτελεσματικότητά του στο πρόβλημα των αδέσποτων που παρά τις στειρώσεις συνεχώς γιγαντώνεται.

Η «τρομοκρατία» των αδέσποτων

Περικυκλωμένος από αδέσποτα είναι ο νομός μας και οι επιθέσεις σε ανθρώπους πληθαίνουν κυρίως την εποχή αυτή,γεγονός που προκαλεί ανησυχία στους πολίτες και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους δήμους αλλά και στις υπηρεσίες ελέγχου για να ενεργοποιηθούν και να προστατεύουν την δημόσια υγεία και ασφάλεια.

Πάνω από 50 τσομπανόσκυλα περιφέρονται στην πόλη μας – Τι προτείνει ο αντιδήμαρχος Ξάνθης Ι. Χατζηευφραιμίδης

Σε γνώση της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου Ξάνθης είναι πως πάνω από 50 τσοπανόσκυλα περιφέρονται στην πόλη. Όπως σημείωσε στο «Ε» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ιορδάνης Χατζηευφραιμίδης όλα αυτά έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους. Ο κ. Χατζηευφραιμίδης προκρίνει σαν λύση η Κτηνιατρική υπηρεσία Ξάνθης όταν κάνει έλεγχο στις κτηνοτροφικές μονάδες αιγοπροβάτων να ελέγχει αν τα τσομπανόσκυλα έχουν σήμανση ώστε να μην μπορούν οι ιδιοκτήτες τους να τα εγκαταλείπουν. Επίσης αναφέρει πως πρέπει και οι ίδιοι οι δημότες αν μεν έχουν δεσποζόμενα ζώα να έχουν σήμανση και να μην τα παρατούν, αν δε δείχνουν τα φιλόζωα αισθήματά τους ταΐζοντας αδέσποτα της γειτονιά τους, να γνωρίζουν ότι έτσι έχουν μέρος της ευθύνης για την επιθετικότητά τους γιατί δημιουργούν μια αγέλη που θεωρεί απειλή όποιον τύχει να έρθει στο «πεδίο» της και επιτίθεται.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…