Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Έρικ Γέντρισεκ ο “αντι-Γιουνές” στην επίθεση της Ξάνθης!

Έρικ Γέντρισεκ ο “αντι-Γιουνές” στην επίθεση της Ξάνθης!

0
jendrisek

Με πολύ καλό βιογραφικό έρχεται στην ξανθιώτικη ομάδα ο 30χρονος Σλοβάκος επιθετικός

Κοντά σε συμφωνία και με τον Κροάτη αριστερό μπακ-χαφ Γκόραν Ρότσε

Διπλή μεταγραφική “βόμβα” πυροδότησε η ομάδα της Ξάνθης, που έχει έρθει σε συμφωνία με τον Έρικ Γέντρισεκ αλλά και με τον Κροάτη μεσοεπιθετικό Γκόραν Ρότσε.

Ο Γέντρισεκ αποτελεί ιδιαίτερα μεγάλο όνομα ειδικά για τα Ελληνικά δεδομένα, με την Ξάνθη να έρχεται το προηγούμενο διάστημα σε επαφές με τον 30χρονο διεθνή με την Εθνική Σλοβακίας επιθετικό, ο οποίος ήρθε το βράδυ της Παρασκευής στην Ξάνθη για να περάσει από ιατρικά τέστ με την ανακοίνωση της μεταγραφής να έρχεται χθες.

Ο Γέντρισεκ ξεκίνησε από την Ρούζομπέροκ της πατρίδας ενώ από το 2006 όταν και μεταπήδησε για την Γερμανία και το Αννόβερο, ξεκίνησε μεγάλη καριέρα στην Μπουντεσλίγκα με παρουσία σε ομάδες όπως Καϊζερσλάουτερν, Σάλκε, Κότμπους και Φράιμπουργκ. Το τελευταίο εξάμηνο του 2014 αγωνίστηκε στην πατρίδα του και την Σπάρτακ Τρνάβα ενώ πέρσι στην Πολωνία και την Κρακοβία. Όπου μάλιστα σε αυτά τα δύο χρόνια παρουσίας του εκεί είχε 53 συμμετοχές και 17 τέρματα. Ενώ κορυφαία παρουσία του ήταν στην Καϊζερσλάουτερν οπού σε 2,5 χρόνια πραγματοποίησε 90 συμμετοχές σκοράροντας 34 φορές.

Παράλληλα, ο Γέντρισεκ είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της Σλοβακίας με την οποία έχει πραγματοποιήσει 37 συμμετοχές και έχει πετύχει τέσσερα τέρματα. Συνολικά στην καριέρα του ο 30χρονος επιθετικός έχει πραγματοποιήσει 348 συμμετοχές έχοντας 97 γκολ και 37 ασίστ.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η μεταγραφή του αριστεροπόδαρου μεσοεπιθετικού Γκόραν Ρότσε, με την Ξάνθη να έχει έρθει ήδη σε συμφωνία με τον παίκτη και την μεταγραφή του όπως και του Γέντρισεκ να αναμένεται να ολοκληρωθούν άμεσα.

Ο 31χρονος Ρότσε, που κατά βάση αγωνίζεται ως αριστερός χαφ, αν και φέτος έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης της Κροατικής Ίστρα, πετυχαίνοντας μάλιστα και 8 τέρματα, φορώντας παράλληλα και το περιβραχιόνιο της ομάδας στην οποία καθιερώθηκε αγωνιζόμενος από το 2007 μέχρι το 2013 και επέστρεψε μετά το πέρασμα του από Σπλίτ και Όσιγιεκ, που είχε γεμάτες χρονιές αγωνιζόμενος στην αριστερή γραμμή του κέντρου ενώ έχει αγωνιστεί και ως αριστερός μπάκ.

Ο αριστεροπόδαρος Κροάτης που έχει αγωνιστεί και εκτός της χώρας του, στην Σουηδία και την Έγκριτε, πέρα από την άνεση του να αγωνίζεται τόσο καλύπτοντας ολόκληρη την αριστερή γραμμή όσο και στην κορυφή της επίθεσης αν χρειαστεί, όπως έκανε φέτος στην Ίστρα με την οποία τερμάτισε στην 6η θέση του πρωταθλήματος, ενώ έχει και εξαιρετικά χτυπήματα σε στημένες μπάλες.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στην ομάδα της Ξάνθης που μετά την ανακοίνωση του προπονητή βρίσκεται στο τελικό στάδιο του προγραμματισμού της, καθώς μετά τους Ματίας Κάστρο, Κίκε Μπούλα και την μεταγραφή των Έρικ Γέντρισεκ και Γκόραν Ρότσε κλείνει κατά πολύ ο μεταγραφικός σχεδιασμός, μιας και σύμφωνα με τον τεχνικό της Ξάνθης η ομάδα στοχεύει στην πραγματοποίηση 5 με 6 μεταγραφών που θα ενισχύσουν την ομάδα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Αυλαία την Κυριακή με την 34η αγωνιστική

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές Με την 34 και τελευταία αγωνιστική ολοκληρώνεται το πρωτάθλη…