Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 01-02 Ιουλίου το Φεστιβάλ Αναρρίχησης στο Νέστο

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 01-02 Ιουλίου το Φεστιβάλ Αναρρίχησης στο Νέστο

0
anarrixisi afisa

Μία μεγάλη υπαίθρια γιορτή θα στηθεί στη Γαλάνη Νέστου για ένα διήμερο

Εναλλακτικές δραστηριότητες και εκπλήξεις ετοιμάζουν οι συνδιοργανωτές Ορειβατικοί Σύλλογοι Ξάνθης – Κομοτηνής

Μία μεγάλη διοργάνωση προετοιμάζουν από κοινού οι Ορειβατικοί Σύλλογοι Ξάνθης και Κομοτηνής το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 01-02 Ιουλίου, στην περιοχή των Στενών του Νέστου (Γαλάνη).

Πρόκειται για το «Φεστιβάλ Αναρρίχησης» που θα πραγματοποιηθεί στα αναρριχητικά πεδία του Νέστου (στην περιοχή Γαλάνης) και αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 300 αθλητές ορειβασίας απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Ο αγώνας θα υλοποιηθεί με τη συνδιοργάνωση των δύο παραπάνω συλλόγων και με την υποστήριξη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, του Δήμου Τοπείρου και της οργάνωσης WWF.

Συντονιστής του Φεστιβάλ Αναρρίχησης είναι ο κ. Αρχοντής Εξακοΐδης, μέλος του ΕΟΣ Κομοτηνής και εκπαιδευτής ορειβασίας με τεράστια εμπειρία σε αναρριχητικές ορειβατικές αποστολές, ο οποίος μίλησε στο «Ε» για τη συνάντηση αλλά και τους στόχους που θέλουν να πετύχουν οι διοργανωτές μέσα απ’ αυτό. Ο κ. Εξακοΐδης δήλωσε:

Α.Ε.: «Το Φεστιβάλ Αναρρίχησης στα Πεδία του Νέστου είναι μία πρωτοβουλία των ορειβατικών συλλόγων Ξάνθης – Κομοτηνής και έχει πολλαπλούς στόχους. Η ευρύτερη περιοχή του Νέστου με τα αναρριχητικά πεδία είναι από τις σημαντικότερες και ομορφότερες στην Ελλάδα και θέλαμε να την αναδείξουμε μέσα από τη διοργάνωση. Γι’ αυτό το λόγο συμπεριλάβαμε στο πρόγραμμα κι άλλες παράλληλες δράσεις όπως πεζοπορία, flying fox, γιόγκα πλάι στο ποτάμι και άλλες δραστηριότητες αυτού που λέμε ¨εναλλακτικός τουρισμός¨, με σκοπό να προσελκύσουμε κόσμο για να δει, αλλά και να εξασκηθεί σε αυτές», είπε ο κ. Εξακοΐδης συμπληρώνοντας:

Α.Ε.: «Πάντως βλέποντας το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου και τις δηλώσεις συμμετοχής, πιστεύουμε ότι θα εξελιχθεί σε μία πολύ μεγάλη διοργάνωση που μάλιστα θα γίνει γνωστή και εκτός συνόρων, αφού είχαμε δηλώσεις για αναρρίχηση και από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία».

Για το άθλημα της αναρρίχησης ο έμπειρος εκπαιδευτής σημείωσε:

Α.Ε.: «Είναι ένα άθλημα που αναπτύσσεται ταχύτατα και ολοένα και περισσότερος κόσμος ασχολείται με αυτό. Η αναρρίχηση μας φέρνει σε επαφή με τη φύση, γυμνάζει το σώμα, αλλά ηρεμεί και το μυαλό καθώς κατά την προσπάθεια οι αναρριχητές είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στο στόχο τους και στην κάθε κίνηση που κάνουν. Είναι ένας συνδυασμός δυναμικού σπορ, με κινήσεις ακριβείας και απόλυτη συγκέντρωση. Χρειάζεται υπομονή, επιμονή, χρόνος. Το κυριότερο είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις, να αγαπάς τη φύση κι όλα έρχονται σιγά –σιγά».

Όσον αφορά το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου, ο συντονιστής της διοργάνωσης ανέφερε:

Α.Ε.: «Οι προετοιμασίες από πλευράς διοργανωτών θα ξεκινήσουν από το βράδυ της Παρασκευής όπου θα οργανωθεί η γραμματεία στο χώρο της Γαλάνης, ενώ από το πρωί του Σαββάτου (01 Ιουλίου) θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις με την αναρρίχηση, και τις άλλες δραστηριότητες. Το απόγευμα του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί πάρτι στο καφέ «Νέσσος» στους Τοξότες όπου θα γίνουν κληρώσεις δώρων, παρουσιάσεις, ενημέρωση για τον εναλλακτικό τουρισμό κ.α.. Την Κυριακή θα γίνει και πεζοπορία στα στενά του Νέστου, ενώ το απόγευμα θα ολοκληρωθούν και οι αγώνες αναρρίχησης».

Ο κ. Εξακοΐδης κλείνοντας ευχαρίστησε όλους όσους βοηθούν στη διεξαγωγή του φεστιβάλ, το Περιφερειακό ταμείο της ΑΜΘ και το Δήμο Τοπείρου, τους επαγγελματίες που θα στηρίξουν με χορηγίες την εκδήλωση και τους εθελοντές.

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 01-02 Ιουλίου το Φεστιβάλ Αναρρίχησης στο Νέστο

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Ανέβηκε στην 3η θέση μετά την νίκη στο Αμοιρίδειο επί της Αρετσούς

Στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής Μία αγωνιστική πριν το τέλος και ο Λεύκιππος με την εύκολ…