Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Υπό …Επιτροπεία 50 συμβασιούχοι της Ξάνθης

Υπό …Επιτροπεία 50 συμβασιούχοι της Ξάνθης

0
ergazomenoi sdan

Συζητήθηκαν χθες τα ασφαλιστικά μέτρα για την καταβολή των δουλευμένων 4 μηνών Στο πλευρό τους οι δήμαρχοι Ξάνθης και Αβδήρων

Κατέθεσαν νέο αίτημα προσωρινής διαταγής πληρωμής

Συζητήθηκαν χθες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι 50 συμβασιούχοι υπάλληλοι στην υπηρεσία Καθαριότητας των δήμων Ξάνθης και Αβδήρων. Πρόκειται για τους υπαλλήλους που προσλήφθηκαν με διαδικασίες ΑΣΕΠ και με νόμο του ΥΠΕΣ οι συμβάσεις τους παρατάθηκαν έως 31/12/2017. Όμως κάποιοι Επίτροποι του Ελεγκτικού συνεδρίου μπλοκάρουν την καταβολή των δεδουλευμένων τους μη αναγνωρίζοντας τον νόμο και έτσι οι 50 που εργάζονται καθημερινά συμπληρώνουν απλήρωτοι 5 μήνες και διεκδικούν με δικαστικά μέσα τα δεδουλευμένα τους.

Στο πλευρό τους οι δήμαρχοι Ξάνθης και Αβδήρων – Κατέθεσαν νέο αίτημα προσωρινής διαταγής

Στο πλευρό των εργαζομένων από την πρώτη στιγμή είναι οι δήμαρχοι Ξάνθης και Αβδήρων, κύριοι Δημαρχόπουλος και Τσιτιρίδης αντίστοιχα, οι οποίοι και κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης. Επίσης κατέθεσε ο πρόεδρος του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων κ. Δημήτρης Γαλανόπουλος και οι προϊστάμενοι των τμημάτων στην υπηρεσία Καθαριότητας. Η έδρα επίσης εξέτασε και εργαζόμενους ζητώντας να ενημερωθεί για την οικονομική τους κατάσταση. Να σημειώσουμε οι εργαζόμενοι κατέθεσαν νέο αίτημα για προσωρινή διαταγή μέρος των δεδουλευμένων τους γιατί το προηγούμενο είχε απορριφθεί. Το αίτημά τους θα εξεταστεί σήμερα, ενώ η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων θα εκδοθεί σε διάστημα έως και δύο μηνών.

Ο απόλυτος παραλογισμός …

Για τον «απόλυτο παραλογισμό της δημόσιας διοίκησης», κάνει λόγο ο κ. Γαλανόπουλος επισημαίνοντας πως: « 50 συμπολίτες μας αυτή την στιγμή είναι όμηροι μιας ομάδας επιτρόπων που για τους δικούς τους λόγους μπλοκάρουν την πληρωμή τους ενώ υπάρχει νόμος και συνομολογία από τους δημάρχους. Και επιπρόσθετα μπαίνουν στην διαδικασία να διεκδικούν δικαστικά τα λεφτά τους και να επιβαρύνονται με δικαστικά έξοδα ενώ έχουν απλήρωτους λογαριασμούς και κινδυνεύουν με διακοπή ρεύματος και νερού. Αδυνατούν να παρέχουν στις οικογένειες τους τα απαραίτητα ενώ εργάζονται καθημερινά σε μια δύσκολη και ανθυγιεινή δουλειά», τονίζει ο κ. Γαλανόπουλος

Σε …πολιτική ομηρία οι συμβασιούχοι

Να σημειώσουμε πως ο δήμαρχος Ξάνθης έχει συναντηθεί με την αν. Επίτροπο της Ξάνθης και έχει συζητήσει μαζί της το θέμα όμως – σύμφωνα με πληροφορίες αυτή ήταν ανένδοτη στο να υπογράψει τα εντάλματα. Επίσης στις 28 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου όμως το θέμα αυτό δεν συζητήθηκε. Όπως είναι γνωστό σαφή θέση κατά της παράτασης των συμβάσεων έχει πάρει η ΝΔ και ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης και αυτό επεξηγεί τη στάση κάποιων επιτρόπων με επικεφαλής τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου που είναι πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΝΔ. Επισημαίνεται ότι χθες στη Βουλή, η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσαν 14 βουλευτές της ΝΔ στον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη με θέμα: «Η Αυτοδιοίκηση στο στόχαστρο της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ». Ειδικότερα στην ερώτηση τους, οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι έχει νομοθετηθεί αντισυνταγματικά η ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων, αναφέροντας ότι έχουν οδηγηθεί σε ομηρία οι εργαζόμενοι και σε οικονομική πίεση οι δήμοι.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…