Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Τροχαίο «πάγωσε» τη χαρά της εκδρομής των μικρών μαθητών από τις Σέρρες

Τροχαίο «πάγωσε» τη χαρά της εκδρομής των μικρών μαθητών από τις Σέρρες

0
troxaio leoforeio-web

Ανετράπη το λεωφορείο τους και 21 από τους 25 επιβαίνοντες, παιδιά και συνοδοί, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με ελαφρά τραύματα στα πόδια και στα χέρια. Είχαν Άγιο …λένε από την Αστυνομία

Η εκδρομή τους είχε προορισμό το Πόρτο Λάγος και την Αλεξανδρούπολη. Δεν είναι βέβαιο και διαπιστωμένο ότι υπήρχε φορτηγό που έκοψε το δρόμο στο λεωφορείο

Άτυχοι αλλά και τυχεροί συγχρόνως ήταν οι μικροί μαθητές του δημοτικού σχολείου Βαμβακοφύτου Σερρών και οι γονείς τους που τους συνόδευαν στην ημερήσιαμαθητική εκδρομή του σχολείου τους. Ξεκίνησαν με γέλια και χαρές το πρωί της Παρασκευής αλλά λίγο αργότερα 21 από τους 35 συνολικά επιβαίνοντες (παιδιά και συνοδοί) στο ένα λεωφορείο της εκδρομής, κατέλεξαν στα νοσοκομεία Σερρών – Καβάλα και Δράμας με ελαφρά ευτυχώς σωματικά τραύματα. Αιτία, η ανατροπή του λεωφορείου τους κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες που διερευνώνται από την Τροχαία Σερρών. Ευτυχώς δεν κινδυνεύει η ζωή κανενός αφού φέρουν μόνο τραύματα σε χέρια και πόδια ενώ 2 από 4 τους τραυματίες που μεταφέρθηκαν στην Καβάλα έχουν πάρει εξιτήριο αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» παραμένουν για νοσηλεία 15 τραυματίες στο νοσοκομείο Σερρών και 2 στην Καβάλα και 2 στην Δράμα.

Με προορισμό το Πόρτο Λάγος και την Αλεξανδρούπολη

Να σημειώσουμε ότι η εκδρομή τους είχε προορισμό και το νομό μας αφού θα μετέβαιναν στο Πόρτο Λάγος και θα κατέληγαν στην Αλεξανδρούπολη. Το ατύχημα συνέβη στις 8:45 το πρωί της Παρασκευής, στην επαρχιακή οδό Αγγίστας-Σερρών. Αναφορικά με τα αίτια που προκάλεσαν το ατύχημα – όπως πληροφορηθήκαμε από την Γενική αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας – διερευνώνται από το Τμήμα Τροχαίας Σερρών και το τελικό συμπέρασμα θα εξαχθεί όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία των μαρτυρικών καταθέσεων, από τον οδηγό, τους γονείς και τα παιδιά, της αυτοψίας του χώρου που συνέβη η ανατροπή του λεωφορείου καθώς και το πόρισμα του πραγματογνώμονα.

Δεν είναι βέβαιο και διαπιστωμένο ότι υπήρχε φορτηγό που έκοψε το δρόμο στο λεωφορείο

Πληροφορίες που αναφέρονται σε ρεπορτάζ κάνουν λόγο για φορτηγό που προπορευόταν και ξαφνικά έκλεισε τον δρόμο στο λεωφορείο με αποτέλεσμα αυτό να ανατραπεί και να συρθεί για μέτρα στην άκρη του δρόμου. Αναφέρουν επίσης ότι μετά το ατύχημα ο οδηγός του φορτηγού εξαφανίστηκε και αναζητείται. Αυτό το σενάριο όμως δεν επιβεβαιώνεται από την Αστυνομία. Τα στοιχεία που έχουν επιβεβαιωθεί είναι ότι δεν έγινε καμιά πρόσκρουση με άλλο όχημα και ότι τη στιγμή εκείνη δεν έβρεχε ωστόσο υπήρχε ολισθηρότητα στο οδόστρωμα και ότι το ατύχημα έγινε λίγο μετά την στροφή.

Είχαν Άγιο …λένε από την Αστυνομία

Να σημειώσουμε όπως εκτιμούν αστυνομικές πηγές από την κατάσταση του λεωφορείου οι επιβαίνοντες ήταν τυχεροί καθώς θα μπορούσαν να τραυματιστούν σοβαρότερα ή ακόμη να είχαμε και θανάσιμους τραυματισμούς. Τα παιδιά όπως και οι γονείς τους έχουν υποστεί σοκ. Μετά το ατύχημα επί τόπου έφτασαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, περιπολικά της Αστυνομίας και 6 πυροσβεστικά οχήματα με 15 πυροσβέστες που χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν δύο άτομα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…