Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Συνεχίζει τον αγώνα για τα «πνευματικά δικαιώματα» ο πρόεδρος ΕΒΕ Ξάνθης

Συνεχίζει τον αγώνα για τα «πνευματικά δικαιώματα» ο πρόεδρος ΕΒΕ Ξάνθης

0
moraitis stelios 2

Με την αρμοδιότητα του συντονιστή της ΚΕΕΕ είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με σωματεία πνευματικών δημιουργών με στόχο τη σύγκλιση απόψεων

Εξέφρασε την ικανοποίηση του στο «Ε» ότι θα επέλθει συμφωνία πριν την ψήφιση του νόμου για τα πνευματικά δικαιώματα

Συνεχίζει τον αγώνα του ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραΐτης προκειμένου να εξευρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση και να ψηφιστεί ένας δίκαιος νόμος για τα πνευματικά δικαιώματα και για τους πνευματικούς δημιουργούς αλλά και τους χρήστες. Με αυτό τον στόχο και με την αρμοδιότητα του συντονιστή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος για τα πνευματικά δικαιώματα, ξεκίνησε και ολοκλήρωσε ένα κύκλο επαφών στο μέγαρο της Κ.Ε.Ε.Ε στην Αθήνα όλη την εβδομάδα, πραγματοποιώντας διαβούλευση επί των θέσεων της ΚΕΕΕ στο επικείμενο νομοσχέδιο ώστε μέσα από το δίαυλο επικοινωνίας να επιτευχθεί σύγκλιση απόψεων προς όφελος όλων των μερών.

Διαβούλευση Μωραΐτη με δημιουργούς για τον νόμο «περί πνευματικών δικαιωμάτων»

Ειδικότερα: Τη Δευτέρα 22 Μαΐου στις 13:30 συναντήθηκε με το Προεδρείο του Οργανισμού Συγγενικών Δικαιωμάτων «GEA» κα Χάρης Αλεξίου, κ. Λαμπριανίδη και κα Μάτσα. Την ίδια μέρα στις 15:30 συναντήθηκε με το Προεδρείο του Σωματείου Μουσικοσυνθετών – Στιχουργών Ελλάδος «ΜΕΤΡΟΝ» κ. Γοδώση και κ. Φάμελλο. Την Τρίτη 23 Μαΐου τις 13:00 είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης «ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ» Μουσικοσυνθέτη κ. Γιάννη Γλέζο. Την Τετάρτης 24 Μαΐου και ώρα 12:30 είχε συνάντηση με το μεγαλύτερο Σωματείο Μουσικοσυνθετών – Στιχουργών Ελλάδος 450+ «ΑΣΜΑ» κ. Δεληβοριά και κ. Αβατάγγελο.

Εξέφρασε την ικανοποίηση του ότι θα επέλθει συμφωνία

Μιλώντας στο «Ε» εξέφρασε την ικανοποίησή του από τις συναντήσεις και το διάλογο που είχε με όλους τους παραπάνω πνευματικούς δημιουργούς και εξέφρασε την πεποίθηση ότι πριν ψηφιστεί ο νόμος θα υπάρξει συμφωνία με όλους: «Στόχος των παραπάνω συναντήσεων ήταν να διερευνηθούν κοινές θέσεις για το νέο Νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή «Περί Πνευματικών Δικαιωμάτων». Με διάλογο, με διαπραγμάτευση, με συνεννόηση, με συνεργασία, προκειμένου να αμβλυνθούν οι ελάχιστες επιφυλάξεις εκατέρωθεν για διάφορα θέματα που αφορούν τον «ταραγμένο» χώρο των πνευματικών δικαιωμάτων. Είναι γεγονός ότι όλες οι συναντήσεις έγιναν σε κλίμα εποικοδομητικό, φιλικό, άριστο και ελπιδοφόρο, που μας ενισχύουν την αισιοδοξία σύντομα να έχουμε γόνιμες συμφωνίες προς όφελος όλων των πλευρών, των δημιουργών, των χρηστών, κυρίως όμως του πολιτισμού της χώρας μας».Να σημειώσουμε πως με βάση τις προτεινόμενες θέσεις της ΚΕΕΕ οι χρήστες θα πληρώνουν υποπολλαπλάσια ποσά και οι πνευματικοί δημιουργοί θα εισπράττουν πολλαπλάσια. Κι αυτό επιτυγχάνεται από τον εξορθολογισμό και την εξυγίανση του συστήματος μετά το γνωστό σκάνδαλο της ΑΕΠΙ που βρίσκεται στην δικαιοσύνη.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…