Σχόλια 17/05/17

0
doukidis ilias
Τα μικρά Μάρκετ
Τα μικρά Μάρκετ είναι το πιο φιλόξενο και απαραίτητο σημείο της περιοχής. Εδώ μας ξέρουν με το όνομά μας και νοιάζονται πραγματικά για μας. Γνωρίζουν τις προτιμήσεις και τις ανάγκες μας και έχουν για μας μια καλημέρα και ένα χαμόγελο. Όταν υπάρχει προσωπική σχέση, υπάρχει διαφορά στην εμπιστοσύνη, στην ποιότητα, στην καθημερινή φροντίδα, στην εξυπηρέτηση, βρίσκουμε όλα τα καλά κάθε μέρα χωρίς ταλαιπωρία. Μας αρέσει να ψωνίζουμε εδώ γιατί μας γνωρίζουν και μας φροντίζουν, συζητούν μαζί μας και για κοινωνικά θέματα.
Ένα τέτοιο Μάρκετ στην πόλη μας είναι το ΦΘΗΝΗ ΑΓΟΡΑ του αγαπητού σε όλους Ηλία Δουκίδη και του γιου του Αντώνη.
Γ.Δ.


Ενθαρρυντικά νέα για τον 16χρονο που είχε τραυματιστεί λόγω πτώσης στο κολυμβητήριο
Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα που καταφθάνουν από το Νοσοκομείο Καβάλας, για την κατάσταση υγείας του 16χρονου Ξανθιώτη, ο οποίος είχε ανέβει στην οροφή του δημοτικού κολυμβητηρίου Ξάνθης και είχε πέσει από ύψος περίπου 10 μέτρων, χτυπώντας σοβαρά στο κεφάλι και τα πλευρά. Σύμφωνα με πληροφορίες οι γιατροί παρουσιάζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την εξέλιξη της υγείας και την αποκατάσταση των τραυματισμών του και πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα, ένα μήνα μετά το ατύχημα που συγκλόνισε όλη την Ξάνθη, να αφαιρεθεί η τεχνική υποστήριξη ώστε να μπει στο 2ο στάδιο ανάρρωσης. Ευχόμαστε στο νεαρό η αποθεραπεία να συνεχιστεί ομαλά και θετικά και στους γονείς του να διατηρήσουν το κουράγιο τους ώστε να βοηθήσει τους ίδιους αλλά και το παιδί τους σε αυτή την περιπέτεια.
Δ.Κ.


Ενημερωμένοι οι Βούλγαροι
Ενημερώθηκαν αμέσως οι φίλοι μας Βούλγαροι για το πώς δουλεύει το σύστημα της αυθαιρεσίας στη χώρα μας. Τους τα είπαν τα κόλπα οι δικοί μας βέβαια ως γνωρίζοντες διότι και οι ίδιοι αυθαίρετα έχτισαν και τους είπαν ποιες ημέρες θα κτίζουν, ποιες όχι, πώς θα δουλεύει το συνεργείο, τι θα κάνουν όταν εμφανιστεί η αστυνομία και η Πολεοδομία.
Δουλειά στρωμένη και ο ιδιοκτήτης «καθαρός» μέχρι να ολοκληρωθεί το αυθαίρετο κτίσμα. Δουλειά στρωμένη και το παραλιακό στημένο.
-Ερώτημα: Θα μπορούσε Έλληνας να πάει στο Παμπόροβο να κτίσει σπίτι εξοχικό χωρίς άδεια; Ή έστω σε κάποιο βουλγαρικό χωριό; Σίγουρα όχι!
Γ.Δ.


karopoioi-smirnis
Καροποιοί χειροκίνητων καροτσιών μεταφοράς προϊόντων μέσα στην πόλη. Εδώ η οδός Σμύρνης σήμερα
(Αρχείο Κώστα Μαυρομάτη)


Η φρουρά που είναι;

Όσα συνέβησαν στην βουλή τη Δευτέρα σε βάρος του βουλευτή Νίκου Δένδια από τον Χρυσαυγίτη βουλευτή Κασιδιάρη, είναι απολύτως καταδικαστέα. Δεν νοούνται τέτοιες ενέργειες στο ναό της Δημοκρατίας. Είναι απαράδεκτες και μειωτικές απ’ όλες τις απόψεις, γι’ αυτό και καταδικάστηκαν απ’ όλα τα κόμματα εκτός Χρυσής Αυγής βέβαια.
Όμως υπάρχει ένα σημείο που απαιτεί διευκρίνιση. Είναι το θέμα της εκκωφαντικής απουσίας της φρουράς. Την οποία επί ώρα καλούσε ο προεδρεύων και η φρουρά δεν εμφανιζόταν! Και ρωτάνε όλοι: Πού στο καλό ήταν η φρουρά;
Ήταν εκεί και χαζολογούσε κάπου έξω; Όπου και να ήταν πάντως, η απουσία της έδειξε μια άσχημη εικόνα δυσλειτουργίας
Γ.Δ.


Ξεκίνησε η πώληση ρεύματος από τα ΕΛΤΑ
Με εξαιρετικά χαμηλά τιμολόγια για τους καταναλωτές, ξεκίνησε η διάθεση ηλεκτρικής ενέργειας από τα ΕΛΤΑ. Στόχος της διοίκησης της εταιρείας είναι τα ΕΛΤΑ να καταστούν ο «νούμερο ένα» εναλλακτικός πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας, εκμεταλλευόμενα το πανελλαδικό δίκτυο καταστημάτων τους.
Υπενθυμίζεται, πως η χρέωση για τους λογαριασμούς ρεύματος για τα νοικοκυριά είναι 0,0860 ευρώ ανά κιλοβατώρα, για κατανάλωση μέχρι 2.000 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο. Για νοικοκυριά με μεγαλύτερη κατανάλωση, η χρέωση είναι 0,0840 ευρώ ανά κιλοβατώρα, η χαμηλότερη της αγοράς και 18% φθηνότερη από την αντίστοιχη χρέωση της ΔΕΗ. Η χαμηλότερη τιμή της αγοράς γίνεται ακόμα πιο χαμηλή όταν ο καταναλωτής εξοφλεί εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς του, οπότε η επιπλέον έκπτωση είναι 10% και οι χρεώσεις διαμορφώνονται σε 0,0774 ευρώ ανά κιλοβατώρα και 0,0756 ευρώ ανά κιλοβατώρα για καταναλώσεις πάνω από 2.000 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο. Αυτή η τιμή χρέωσης είναι η χαμηλότερη τιμή σε σχέση με κάθε άλλη προσφορά στην αγορά.


Αυτογνωσία, ένα άπιαστο όνειρο
Με το πρόσφατο περιστατικό τραμπουκισμού εντός της Βουλής ήταν σαν να δόθηκε το σύνθημα για να ξεχυθεί ένας εσμός, που ήταν εκεί, απλά επιμένουμε να τον αγνοούμε. Συνεχίζουμε να χαϊδεύουμε τα αυτιά του σοφού λαού, που ξεγελιέται, που είναι νοικοκύρης και όχι φασίστας, που τον ξεγέλασαν. Όταν ακούς και διαβάζεις όμως σχόλια που επικροτούν την χειροδικία και ‘’καλά τους κάνουν’’, καταλαβαίνεις ότι είμαστε μια κοινωνία σε αποσύνθεση. Μια κοινωνία που σχεδόν 7 χρόνια μετά την ανεπίσημη χρεωκοπία του κράτους εξακολουθεί να αρνείται να δει τον εαυτό της στον καθρέφτη και ψάχνει εύκολα θύματα, εύκολες λύσεις και ανέξοδες σωτηρίες. Ένας λαός που δεν θέλει να παραδεχθεί ότι συνεχίζει με τεχνητή αναπνοή χάρη στα δανεικά και τις χρηματοδοτήσεις εταίρων, αγοράζοντας φούμαρα από δεξιά κι αριστερά μανιωδώς. Μια κοινωνία πρέπει να το θέλει για να σωθεί. Το να προσπαθείς να σώσεις έναν ασθενή που δεν θέλει να σωθεί, που δεν αναγνωρίζει καν την αξία της σωτηρίας, είναι κάτι που δεν έχει νόημα. Συνεχίζουμε να αρνούμαστε τις αιτίες της κατάντιας μας και την όποια συμβολή μας σ’ αυτή. Και το πολιτικό σύστημα με την σειρά του αρνείται να αναλάβει τις δικές του ευθύνες και να ηγηθεί μιας αναδόμησης. Ίσως τελικά δεν πρέπει να σωθούμε για να συνέλθουμε. Ίσως δεν πρέπει να πέφτουμε στα μαλακά κάθε φορά που βουτάμε στο κενό. Ο λαός φαίνεται να θέλει να αυτοκτονήσει σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται. Ίσως πρέπει να αφεθεί να το πράξει τελικά. Ίσως μόνο τότε αποκτήσει την πολυπόθητη αυτογνωσία.
Χ.Δ.


Το προεκλογικό μαγείρεμα ξεκίνησε
Οι αυτοδιοικητικές εκλογές αναμένονται σε δύο χρόνια. Οι βουλευτικές είναι άγνωστο πότε θα γίνουν. Οι δεύτερες κρατούν σε εγρήγορση όλους τους ενδιαφερόμενους. Τόσο αυτούς που είναι στην εξουσία και δεν θέλουν να την εγκαταλείψουν σύντομα, όσο και αυτούς που την καλοβλέπουν. Συνεργασίες, συναντήσεις, γνωριμίες, διαπιστευτήρια έχουν ήδη αρχίσει, ιδίως στην ΝΔ όπου η αλλαγή αρχηγού σημαίνει και αλλαγή σε αρκετά ψηφοδέλτια. Καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει κατέλθει σε εκλογική αναμέτρηση ως πρόεδρος του κόμματος, πολλοί είναι οι υποψήφιοι μνηστήρες και τοπικά. Ήδη άρχισαν τα πρώτα στριμώγματα και το γενικότερο κλίμα είναι περίεργο, ιδίως για όσους στήριξαν για την προεδρία Μεϊμαράκη ή Τζιτζικώστα αλλά και για αυτούς που είναι χαρακτηρισμένοι ως Καραμανλικοί. Αυτό με την σειρά του προκαλεί αναστάτωση και στην τοπική αυτοδιοίκηση, γιατί τα δύο χρόνια περνούν γρήγορα και η όποια στήριξη θα πρέπει να εξασφαλιστεί νωρίτερα. Και παρότι σε επίπεδο δήμου Ξάνθης δεν διαφαίνεται να αλλάζει προς το παρόν κάτι, η πλευρά της αντιπολίτευσης βρίσκεται σε ζυμώσεις. Πάντα υπάρχουν οι εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής, αλλά είναι και κάποια μαγειρέματα που γίνονται σε σιγανή φωτιά και αργούν. Γενικότερα η ΝΔ στην Περιφέρεια είναι σε αναζήτηση νέων προσώπων. Μένει να φανεί αν θα βγει κάτι καλομαγειρεμένο, καμένο ή θα ξαναζεσταθεί κάτι από τα ήδη υπάρχοντα.
Χ.Δ.


«Χέρια Ψηλά» με Χατζηγιάννη στα Δημοκρίτεια
Τον γνωστό καλλιτέχνη Μιχάλη Χατζηγιάννη θα φέρει ο δήμος Αβδήρων στα Δημοκρίτεια σε συναυλία ανήμερα της γιορτής της Πολιούχου των Αβδήρων Αγίας Παρασκευής (26 Ιουλίου). Ήδη όπως μάθαμε έκλεισε η συμφωνία με τον ατζέντη του (το ποσό δεν το μάθαμε …ακόμη). Να σημειώσουμε ότι ο Μιχάλης Χατζηγιάννη έχει έλθει και παλαιότερα στις γιορτές των Δημοκριτείων στην Ξάνθη από την αρχή της καριέρας του. Ήδη ο δήμος ολοκληρώνει όλο το πρόγραμμα των Δημοκριτείων που θα διαρκέσουν και φέτος από τις 20 Ιουλίου έως τις 5 Αυγούστου με διάφορες εκδηλώσεις σ’ όλο τον δήμο.
Μ.Ξ.


Τώρα φταίει ο υπουργός για την καθυστέρηση της δημοπράτησης του κάθετου άξονα
Στον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη φορτώνει την ευθύνη της καθυστέρησης της δημοπράτησης του Α’ τμήματος κάθετου άξονα της Ξάνθης, «Κίδαρη – Δημάριο – Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα», ο πρόεδρος της Εγνατίας ΑΕ κ. Αντωνούδης. Όλα είναι έτοιμα αλλά περιμένουν την τελική υπογραφή του υπουργού λένε από την Εγνατία. Όπως μας είπαν και οι δυο όταν ήρθαν για να εγκαινιάσουν το κάθετο άξονα της Κομοτηνής και αυτός της Ξάνθης θα δημοπρατηθεί αρχές Απρίλη αλλά έφυγε και ο μισός Μάης και τίποτε… Αντ’ αυτού θα έρθει κλιμάκιο της Εγνατίας τέλος του μήνα για να εξετάσει αν στα έργα βελτίωσης που γίνονται σε παράδρομους, εφαρμόζεται η μελέτη της Εγνατίας. Ναι είναι ένα ερώτημα γιατί η Εγνατία ενδιαφέρεται για τους παράδρομους αφού δεν έχουν την αρμοδιότητα αυτοί αλλά ούτε έχουν παραδοθεί και στην περιφέρεια. Αυτό το ζήτημα παραμένει ανοιχτό και χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…