Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 3 προσλήψεις για το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Μύκης

3 προσλήψεις για το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Μύκης

0
dimarxeio mikis2

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριών (3) ατόμων για την υλοποίηση της Πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Μύκης», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ 2014 – 2020» – ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 4 «ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ – ΕΚΤ» – ΤΙΤΛΟΣ: «ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ», στο Δήμο Μύκης.

Αναλυτικά οι θέσεις

Κωδικός θέσης

Υπηρεσία

Έδρα υπηρεσίας

Ειδικότητα

Διάρκεια σύμβασης

Αριθμός ατόμων

 

101

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΗΣ

Για τη στελέχωση της Δομής «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Μύκης»

ΣΜΙΝΘΗ

ΠΕ ή ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

Ένα (1) έτος από την υπογραφή της σύμβασης με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης έως τη λήξη του Προγράμματος

1

102

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΗΣ

Για τη στελέχωση της Δομής «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Μύκης»

ΣΜΙΝΘΗ

ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ

Ένα (1) έτος από την υπογραφή της σύμβασης με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης έως τη λήξη του Προγράμματος

1

103

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΗΣ

Για τη στελέχωση της Δομής «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Μύκης»

ΣΜΙΝΘΗ

ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ

Ένα (1) έτος από την υπογραφή της σύμβασης με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης έως τη λήξη του Προγράμματος

1


Έως 21 Μαΐου οι 59 προσλήψεις στο Νοσοκομείο Ξάνθης

Τo Γενικό Νοσοκομείο της Ξάνθης ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, συνολικά πενήντα εννέα (59) ατόμων για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών περιστάσεων του Γ Ν Ξάνθης.

Οι θέσεις αφορούν:

6 ΥΕ προσωπικό καθαριότητας – 6ωρη απασχόληση

2 ΥΕ προσωπικό καθαριότητας -5ωρη απασχόληση

51 ΥΕ προσωπικό καθαριότητας 4ωρη απασχόληση

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.7 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: «ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗ 67100 -ΞΑΝΘΗ», απευθύνοντάς την στο Τμήμα Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού υπόψιν κ. Χασιώτη Αθανασία (τηλ. επικοινωνίας: 2541351172,158). Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής: έως 21/5/2017 Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση: https://diavgeia.gov.gr/doc/67ΜΕ46907Ω-ΑΙ0

Εγκρίθηκαν 10 θέσεις στον δήμο Ξάνθης

Εγκρίθηκαν από τον ΑΣΕΠ 1.175 προσλήψεις σε δήμους με συμβάσεις έως 12 μήνες

για την κάλυψη θέσεων εποχικού προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μίσθωσης έργου .Η πλειονότητα των ειδικοτήτων αφορά τεχνίτες, οδηγούς και βρεφονηπιοκόμους. για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς όσο και για τις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, δηλαδή την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό, σε όλη τη χώρα. Οι δήμοι που θα ωφεληθούν από τις λοιπές προσλήψεις ανέρχονται σε ακόμα 58 μεταξύ των οποίων και ο δήμος Ξάνθης για τον οποίο εγκρίθηκαν 10 θέσεις. Η προκήρυξη δεν έχει εκδοθεί ακόμη.

Ειδικότητες

Αναφορικά με τις ειδικότητες που θα ζητηθούν, η πλειονότητα αφορά τον τομέα της καθαριότητας και περιλαμβάνει προσωπικό χωρίς τυπικά προσόντα, κατόχους απολυτηρίου υποχρεωτικής εκπαίδευσης, και συγκεκριμένα Εργάτες Καθαριότητας, Γενικών Καθηκόντων, Ύδρευσης και Αποχέτευσης, Κοιμητηρίου και Αποκομιδής Απορριμμάτων. Επίσης, ζητούνται υδραυλικοί, τεχνίτες, οδηγοί, καθώς και βρεφονηπιοκόμοι, βοηθοί βρεφονηπιοκόμων, μάγειρες και τραπεζοκόμοι.

Ας σημειωθεί ότι για τις 689 θέσεις σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, η μισθοδοσία είναι ανταποδοτική και προκύπτει από το αντίτιμο που καταβάλλουν οι δημότες για τις υπηρεσίες που τους παρέχονται σε τομείς όπως πολιτισμός, προσχολική αγωγή, φροντίδα ηλικιωμένων κ.ά. Όσον αφορά την κάλυψη των θέσεων, θα πραγματοποιηθεί σταδιακά ύστερα από έγκριση του ΑΣΕΠ, και με αρμόδιο φορέα για την προκήρυξη και αξιολόγηση των αιτήσεων τον εκάστοτε δήμο, επιχείρηση, νομικό πρόσωπο ή άλλο φορέα, όπου αντιστοιχούν.

ΣΒΒΕ: Μέχρι 15/6 οι αιτήσεις άνεργων νέων σε επιδοτούμενα προγράμματα

Άνεργοι νέοι 18 ως 24 ετών μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για συμμετοχή στις δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης, συμβουλευτικής υποστήριξης στους τομείς: α) Εφοδιαστικής Αλυσίδας – Logistics και β) Εξαγωγικό εμπόριο προϊόντων. Οι αποζημιώσεις. Newsroom Η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) ως συνδικαιούχος, έχουν αναλάβει την υλοποίηση των ακόλουθων πράξεων: 1. «Δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας – Logistics» 2. «Δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για άνεργους νέους 18 -24 ετών στον τομέα του εξαγωγικού εμπορίου προϊόντων με έμφαση στον πρωτογενή τομέα της παραγωγής» οι οποίες εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» και είναι υποψήφιες προς ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση». Οι συγκεκριμένες πράξεις συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ). Στο πλαίσιο υλοποίησης των παραπάνω δράσεων ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) ανακοινώνει την έναρξη υποβολής του Β΄ κύκλου αιτήσεων των ωφελουμένων. Το πρόγραμμα κατάρτισης έχει συνολική διάρκεια 380 ώρες, εκ των οποίων 120 ώρες θεωρητική κατάρτιση και 260 ώρες πρακτική άσκηση. Η αποζημίωση κάθε ωφελούμενου για κάθε ώρα θεωρητικής κατάρτισης είναι 5€, ενώ για κάθε ώρα πρακτικής άσκησης 3€. Δικαιούχοι να συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι άνεργοι νέοι ηλικίας 18 – 24 ετών, που πληρούν τους όρους που περιγράφονται στην πρόσκληση. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων που γίνεται μέσω του ακόλουθου συνδέσμου στο διαδίκτυο: www.sbbe-edu.gr και συνεχίζεται έως τις 15 Ιουνίου 2017.

Παράταση αιτήσεων έως 31 Μαΐου για δύο δράσεις του νέου αναπτυξιακού νόμου

Η απόφαση του υπουργείου οφείλεται αφενός στην περιορισμένη προσέλευση επενδυτών και αφετέρου στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν

Μέχρι τις 31 Μαΐου 2017 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής επενδυτικών σχεδίων σε δύο καθεστώτα του νέου αναπτυξιακού νόμου, τις «Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισμού» και τις «Επενδύσεις Μείζονος Μεγέθους».

Ως καταληκτική προθεσμία υποβολής επενδυτικών σχεδίων στα δύο αυτά καθεστώτα είχε ορισθεί αρχικά η 28η Απριλίου 2017, ωστόσο από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης δόθηκε παράταση ενός ακόμη μήνα για να ικανοποιηθούν αιτήματα υποψήφιων επενδυτών. Το συνολικό ποσό φορολογικής απαλλαγής που έχει ορισθεί για το 2016 είναι 150 εκατ. ευρώ για το καθεστώς «Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισμού» και 100 εκατ. ευρώ για το καθεστώς «Επενδύσεις Μείζονος Μεγέθους».

Η απόφαση του υπουργείου οφείλεται αφενός στην περιορισμένη προσέλευση επενδυτών σε ό,τι αφορά τα δύο αυτά καθεστώτα και αφετέρου στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετοί υποψήφιοι επενδυτές στην υποβολή των φακέλων των επενδυτικών σχεδίων λόγω των προβλημάτων που παρατηρούνται στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (Π.Σ.Κ.Ε.).

Εξοπλισμός

Στόχος του καθεστώτος «Ενισχύσεις μηχανολογικού εξοπλισμού» είναι η δημιουργία πλαισίου ενισχύσεων περιορισμένου εύρους με ιδιαίτερα απλοποιημένες διαδικασίες. Το συγκεκριμένο καθεστώς είναι ελκυστικό για επιχειρήσεις που επιθυμούν ταχεία ένταξη, με ελάχιστα κριτήρια, χωρίς διαγωνιστική διαδικασία και καταβολή της ενίσχυσης άμεσα με τη διενέργεια διοικητικών ελέγχων (επιτόπιοι έλεγχοι θα διενεργούνται σε δειγματοληπτική βάση). Δεν υφίστανται περιορισμοί μεγέθους και ηλικίας, ενώ είναι δυνατή η υπαγωγή σχεδόν όλων των νομικών μορφών επιχειρήσεων υφισταμένων ή υπό σύσταση.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου καθεστώτος ενισχύονται δαπάνες περιφερειακών ενισχύσεων (ενσώματες), στις οποίες περιλαμβάνονται δαπάνες μηχανολογικού εξοπλισμού και μεταφορικών μέσων που χρησιμοποιούνται μέσα στη μονάδα, υπό την προϋπόθεση ότι αφορούν σε αρχική επένδυση, συγκεκριμένα: α) καινούργιος ή υπό προϋποθέσεις μεταχειρισμένος μηχανολογικός εξοπλισμός, β) αγορά καινούργιων μεταφορικών μέσων που κινούνται εντός της μονάδας.

Επενδύσεις

Στόχος του καθεστώτος «Επενδύσεις Μείζονος Μεγέθους» είναι η δημιουργία ενός ασφαλούς επενδυτικού περιβάλλοντος, το οποίο θα διευκολύνει την υλοποίηση πολύ μεγάλων επενδυτικών σχεδίων με στόχο την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη μεταφορά γνώσης και τεχνογνωσίας. Ενισχύονται επιχειρήσεις που υλοποιούν επενδυτικά σχέδια άνω των 20.000.000 ευρώ και δημιουργούν δύο τουλάχιστον θέσεις εργασίας ανά 1.000.000 ευρώ επιλέξιμης επένδυσης. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα καθεστώτα, στο καθεστώς «Επενδύσεις Μείζονος Μεγέθους» δίνεται έμφαση σε ενισχύσεις χωρίς δημοσιονομική επιβάρυνση. Συγκεκριμένα, τα είδη ενίσχυσης συνοψίζονται ως εξής:

• Παγιοποίηση οικείου συντελεστή φορολογίας εισοδήματος στο ύψος που ισχύει κατά την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής και για 12 έτη μέχρι την εξάντληση της ενίσχυσης που δικαιούται ο φορέας βάσει του επενδυτικού του σχεδίου. Σε περίπτωση μείωσης του φορολογικού συντελεστή οι επιχειρήσεις αξιοποιούν τον νέο συντελεστή.

• Εναλλακτικά, ο φορέας της επένδυσης μπορεί, με την πιστοποίηση της ολοκλήρωσης και έναρξης της παραγωγικής λειτουργίας της επένδυσης, να κάνει χρήση της φορολογικής απαλλαγής με ποσοστό ενίσχυσης 10% και έως του ποσού των 5.000.000 ευρώ.

• Διαδικασία επιτάχυνσης αδειοδότησης μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικών Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις αξιολογούνται αυτοτελώς (χωρίς συγκριτική αξιολόγηση).

Επιμέλεια:Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράταση έως σήμερα 27/3 για 1.213 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία

Επίσημη ανακοίνωση από την Ανεξάρτητη Αρχή – 4 προσλήψεις για την Δημοτική Αστυνομία…