Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Φιλετάκια κοτόπουλου με μανιτάρια και λευκή σάλτσα

Φιλετάκια κοτόπουλου με μανιτάρια και λευκή σάλτσα

0
kotopoulo-krema

-2 μεγάλα ή 3 μέτρια στήθη κοτόπουλου κομμένα σε φιλετάκια

-αλάτι – πιπέρι

-λίγο αλεύρι (για το αλεύρωμα)

-ελαιόλαδο

-200 γρ. μανιτάρια σε φέτες (ή μικρά “baby” ολόκληρα)

-2-3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση

-1/2 ποτηράκι του κρασιού ξύδι

-1/2 ποτηράκι του κρασιού κρασί λευκό

-1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

-2 κουτιά των 200 ml κρέμα γάλακτος με 15% λιπαρά

Κόβετε σε μικρές φέτες – κομμάτια πάχους 1,5 εκατοστών το κοτόπουλο, το αλατοπιπερώνετε και το αλευρώνετε. Σε μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνετε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο, τινάζετε από το πολύ αλεύρι από τις φέτες κοτόπουλου και τις σοτάρετε για ½ λ από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Τις βγάζετε από το τηγάνι και τις αφήνετε σε μεγάλο πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτετε τα σκόρδα και λίγο αλατοπίπερο και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για περίπου 1 λ επιπλέον. Μεταφέρετε τα φιλετάκια κοτόπουλου στη κατσαρόλα, ανακινείτε τη κατσαρόλα, ή ανακατεύετε απαλά, και μόλις ζεσταθούν “σβήνετε” το φαγητό σας με το κρασί και το ξύδι. Το αφήνετε 1-2 λ να «αναπνεύσει» και στη συνέχεια πασπαλίζετε το μοσχοκάρυδο και δοκιμάζετε το αλατοπίπερο. Ρίχνετε τόσο νερό όσο να σκεπάζει το φαγητό, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό σας, σε μέτρια φωτιά, για 25 λ περίπου ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Μην το παραβράσετε και χάσει τους ζωμούς τους. Όταν είναι έτοιμο ρίχνετε στη κατσαρόλα τη κρέμα γάλακτος, αφήνετε μέχρι να πάρει βράση και αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά. Σερβίρετε το φαγητό με ρύζι basmati.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φρικασέ με Κεμπάπ Σόγιας και μανιτάρια

– 250 γρ. Σόγια Κεμπάπ – 2 μαρούλια – 1 ματσάκι άνηθος – 1 ματσάκι…