Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ρολό κιμά γεμιστό με γραβιέρα

Ρολό κιμά γεμιστό με γραβιέρα

0
rolo-graviera-web

-2 κιλά κιμάς ανάμικτος (μοσχαρίσιος-χοιρινός)

-400 γρ. γραβιέρα πικάντικη

-200 γρ. μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένο και στυμμένο

-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

-4 ξερά κρεμμύδια τριμμένα

-3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

-2 κ.σ. γάλα

-2 αυγά

-5 κ.σ. ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά δυόσμο, θυμάρι, ρίγανη ψιλοκομμένα

-4 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

-1/2 κ.γ. μπαχάρι

-1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

-1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

-2 ντομάτες

-2 πιπεριές Φλωρίνης

-200 ml κρασί

-200 ml ελαιόλαδο

-αλάτι πιπέρι

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 Βαθμούς Κελσίου. Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ξερά κρεμμύδια. Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν. Τέλος ρίχνετε και το σκόρδο και σοτάρετε λίγα δευτερόλεπτα επιπλέον. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνετε τα κρεμμύδια να μισοκρυώσουν.

Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, τις ξεσποριάζετε και τις κόβετε σε μικρά καρεδάκια. Κόβετε επίσης σε μικρά καρεδάκια τις πιπεριές και τις ρίχνετε μαζί με τις ντομάτες σε μεγάλο μπολ.

Προσθέτετε στο μπολ το κιμά, τα σοταρισμένα κρεμμύδια, τα αυγά, το ψωμί, τα μυρωδικά, τα φρέσκα βότανα, το μισό ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. Πλάθετε πολύ καλά το μείγμα κιμά για 10 λ τουλάχιστον μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά και οι γεύσεις.

Κόβετε ένα φύλλο λαδόκολλας και απλώνετε επάνω της το κιμά σε μια ισοπαχή στρώση. Κόβετε τη γραβιέρα σε χοντρά μπαστουνάκια και τα τοποθετείτε στο κέντρο του κιμά. Σηκώνετε από τη μια μεριά τη λαδόκολλα και τυλίγετε μέχρι τη μέση σκεπάζοντας την γραβιέρα. Κάνετε το ίδιο και από την άλλη μεριά προσέχοντας να μην διπλώσουμε μέσα στον κιμά την λαδόκολλα. Με τα δύο σας χέρια φτιάχνετε το ρολό και το τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο πυρέξ αφαιρώντας προσεκτικά την λαδόκολλα. Ρίχνετε μέσα στο πυρέξ το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κρασί και ψήνουμε για 40-45 λεπτά γυρίζοντας ανά τακτά διαστήματα για να ξεροψηθεί από όλες τις πλευρές.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…