Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Ορίστηκε το νέο Διοικητικό συμβούλιο της «Στήριξης»

Ορίστηκε το νέο Διοικητικό συμβούλιο της «Στήριξης»

0
stirixi 1

Η Στήριξη «αγκαλιάζει» όλη την περιφέρεια ΑΜΘ– Πρόεδρος ο περιφερειάρχης με αναπληρωτή τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης

Η έδρα της Στήριξης παραμένει στην Ξάνθη – «Προίκα» 400.000 – 500.000 ευρώ για ανακαίνιση των ξενώνων .Θα παρέχει ημερήσια φροντίδα και θα φιλοξενεί και αστέγους

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η διαδικασία μετατροπής του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης «Στήριξη» σε περιφερειακό Δίκτυο με την επωνυμία: «Δίκτυο Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης περιφέρειας ΑΜΘ «Η Στήριξη». Μετά την πρόσφατη επικύρωση αλλαγής του Καταστατικού της στο περιφερειακό συμβούλιο, χθες σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της περιφέρειας την Κομοτηνή, υπό τον περιφερειάρχης Χ. Μέτιο και του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κ. Ζαγναφέρη, ορίστηκε το νέο Διοικητικό συμβούλιο του Δικτύου, ως κοινωνική δομή όλης της περιφέρειας.

Ποιοι συμμετέχουν στο νέο διοικητικό συμβούλιο της Στήριξης

Πρόεδρος της Στήριξης είναι σύμφωνα με τον Καταστατικό ο περιφερειάρχης κ. Μέτιος και αν. πρόεδρος ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Ζαγναφέρης. Αντιπρόεδρος η περιφερειακή σύμβουλος Δράμας Χειράκη Γεωργία και γραμματέας η κα Κατερίνα Γεροστεργίου από την παράταξη «Οικολογία – Αλληλεγγύη». Μέλη, ο περιφερειακός σύμβουλος από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Χ. Ουστά και της συμπολίτευσης κα Αλατζά καθώς και η πρόεδρος του συλλόγου στήριξης ατόμων με την νόσο Αλτσχάιμερ κα Πένη Μιχαηλίδου.

Η έδρα της Στήριξης παραμένει στην Ξάνθη – «Προίκα» 400.000 – 500.000 ευρώ

Να σημειώσουμε πως η Στήριξη θα συνεχίσει να έχει έδρα την Ξάνθη και να έχει τα γραφεία της στο κτήριο της περιφέρειας επί της οδού Χατζησταύρου (πίσω από το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης) που της έχει παραχωρηθεί (ισόγειο και 1ος όροφος )τα τελευταία χρόνια.Αποτελεί τη μοναδική κοινωνική δομή σε επίπεδο περιφέρειας και για το λόγο αυτό – σύμφωνα με τον κ. Ζαγναφέρη –πρόκειται να πάρει «προίκα» 400.000 – 500.000 ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για την ανακαίνιση του ξενώνα στο 1ο και στον 2ο όροφο ώστε να μπορεί να στηρίξει και σε υποδομές τους σκοπούς της.

Θα παρέχει ημερήσια φροντίδα και θα φιλοξενεί και αστέγους

Στους σκοπούς της Στήριξης όπως αναφέρεται στο καταστατικό της είναι η παροχή υπηρεσιών κοινωνικής μέριμνας, πρόνοιας και φροντίδας σε μόνιμους κατοίκους της ΑΜΘ πλέον, που έχουν ιδιαιτερότητες και δεν υποστηρίζονται όπως ΑΜΕΑ. Επίσης σε παιδιά του δρόμου, που επαιτούν και είναι άστεγα καθώς επίσης θα παρέχει στήριξη σε γυναίκες κακοποιημένες, σε μονογονεϊκές οικογένειες και άτομα με χαμηλό εισόδημα. Με την ανακαίνιση των κοιτώνων θα έχει την δυνατότητα να φιλοξενεί αστέγους.

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

 

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…