Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Για 14η χρονιά στην κορυφή της Ελλάδας οι Ξανθιώτες αιμοδότες

Για 14η χρονιά στην κορυφή της Ελλάδας οι Ξανθιώτες αιμοδότες

0
aimodosia vraveia17

Τριήμερες εκδηλώσεις για την Γιορτή Αιμοδότη με μεγάλη συμμετοχή παιδιών και φέτος στα 42 χρόνια του Συλλόγου «Η Αγάπη»

Γ. Παπαχρόνης: «Σκοπός μας η ευαισθητοποίηση γύρω από τον εθελοντισμό και την προσφορά»

Με επιτυχία στέφθηκαν και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις της 14ης Γιορτής Αιμοδότη με την συμπλήρωση 42 χρόνων λειτουργίας του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης «Η Αγάπη». Ο Σύλλογος, που ιδρύθηκε το 1975, είναι τα τελευταία χρόνια ο πλέον δραστήριος και παραγωγικός σε ολόκληρη την Ελλάδα στον τομέα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Από τις 12 έως τις 14 Μαΐου διοργανώθηκε ένα τριήμερο ποικίλων εορταστικών εκδηλώσεων για την ‘’Γιορτή Αιμοδότη 2017’’, υπό την αιγίδα του δήμου Ξάνθης και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Επίσης, οι εκδηλώσεις αποσκοπούσαν στο να τιμηθούν όλοι αυτοί που προσέφεραν και προσφέρουν εθελοντικά στον συνάνθρωπό τους, αλλά και να ενημερωθεί και ευαισθητοποιηθεί το κοινό για τις δυνατότητες και τις δράσεις του Συλλόγου ‘’Η Αγάπη’’.

115 βραβευθέντες εθελοντές αιμοδότες για φέτος

aimodosia ypotrofies17Το ΔΣ του Συλλόγου βράβευσε την Παρασκευή σε κοσμικό κέντρο της πόλης 115 εθελοντές αιμοδότες με ειδικά μετάλλια του Υπουργείου Υγείας σε μια βραδιά αφιερωμένη στα μέλη του και τους φίλους του Συλλόγου. Αιμοδότες και αιμοπεταλιοδότες με δεκάδες αιμοδοσίες, με επίκεντρο τους αιμοδότες ηλικίας 17-18 ετών που αιμοδότησαν για πρώτη φορά και εντάχθηκαν στην οικογένεια της «ΑΓΑΠΗΣ». Επίσης δόθηκαν υποτροφίες σε πέντε αριστεύσαντες μαθητές, οι γονείς των οποίων είναι εθελοντές αιμοδότες. Εκτός από τις βραβεύσεις, τις υποτροφίες και την λαχειοφόρο αγορά με πλούσια δώρα από πολλές επιχειρήσεις της Ξάνθης, η βραδιά έκλεισε εορταστικά με γλέντι και πολύ χορό μέχρι αργά το βράδυ.

Εκδηλώσεις με παιδικό και νεανικό χρώμα

aimodosia zografies17Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης, ενώ από τις 10:00 έως την 13:00 το μεσημέρι μαθητές από το 1ο, 2ο και 12ο Δημοτικό σχολείο μαζί με παιδιά των εθελοντών αιμοδοτών ζωγράφισαν με θέμα την αιμοδοσία. Η πλατεία Διοικητηρίου στο σημείο απέναντι από τον ξύλινο οικίσκο, που αποτελούσε παλιότερα τα γραφεία του Συλλόγου, μεταμορφώθηκε σε μια ανοιχτή έκθεση παιδικής ζωγραφικής. Τα παιδιά ζωγράφισαν καρδιές και όμορφα μηνύματα υπέρ της αιμοδοσίας και της προσφοράς αγάπης στον συνάνθρωπο, με πολλούς περαστικούς να στέκονται και να τα θαυμάζουν. Μιλώντας ο πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών, Γιάννης Παπαχρόνης, τόνισε ότι αποτελεί μεγάλη τιμή για το σύλλογο της ‘’Αγάπης’’ ότι από την μικρή σε μέγεθος αλλά ‘’μεγάλη’’ σε προσφορά Ξάνθη βραβεύονται κάθε χρόνο δεκάδες συμπολίτες μας. «Στην Ξάνθη μας πλέον θεωρούμε ότι η εθελοντική αιμοδοσία είναι τρόπος ζωής και σκέψης, ότι είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας και μεγάλη ένδειξη κοινωνικής αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους πάσχοντες συμπολίτες μας. Ιδίως τα παιδιά μας μαθαίνουν να αιμοδοτούν και έρχονται σε πρώτη επαφή με την ιδέα αυτή μέσα από τα σχολεία τους όλο και πιο τακτικά μαζί με τους καθηγητές και τους γονείς τους. Για ακόμη μια φορά τονίζουμε πόσο περήφανοι είμαστε για τους νέους της περιοχής μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Μνημόσυνο «Αγάπης»

aimodosia deksiosi17Ο Σύλλογος Αιμοδοτών τιμά αυτούς που είναι εν ζωή αλλά δεν ξεχνά και αυτούς που έφυγαν από αυτό τον κόσμο, αφήνοντας την αγαθή μνήμη της προσφοράς τους. Μια προσφορά που ‘’γράφτηκε’’ κυριολεκτικά με το αίμα τους. Γι’ αυτούς όλους ήταν αφιερωμένο το πρωί της Κυριακής με το μνημόσυνο που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης του Γηροκομείου Ξάνθης «Ο Μέγας Βασίλειος». Στο τέλος της θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε και Αρτοκλασία υπέρ υγείας των Εθελοντών Αιμοδοτών μελών του συλλόγου. Ακολούθησε δεξίωση για τους συγγενείς και τους εθελοντές αιμοδότες, που ήπιαν τον καφέ τους στην τραπεζαρία του ιδρύματος μαζί με τους παππούδες και της γιαγιάδες του Γηροκομείου.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

aimodotakia17

aimodosia paidia17

aimodosia glenti17

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…