Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Κουμουτσάκος: «Το απαύγασμα της ασχετοσύνης, η τροπολογία για την ΣΕΚΑΠ»

Κουμουτσάκος: «Το απαύγασμα της ασχετοσύνης, η τροπολογία για την ΣΕΚΑΠ»

0
koymoytsakos syn

Ο υπεύθυνος του τομέα Εξωτερικών της ΝΔ στην Ξάνθη, συντονιστής στην Νομαρχιακή συνέλευση της ΝΟΔΕ

Επίθεση στην κυβέρνηση: «Δεν ψηφίζουμε το Μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η λύση σ΄ αυτή την παρακμή είναι η πολιτική αλλαγή». Τι είπε για τα Βαλκάνια, το Τουρκικό Προξενείο και τους ψευδομουφτήδες

Το πολιτικό αφήγημα της ΝΔ για την επόμενη μέρα της επικύρωσης της συμφωνίας της χώρας μας με τους δανειστές και εν’ όψει της ψήφισης των προαπαιτούμενων μέτρων και των αντιμέτρων, ανέπτυξε σε συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής του Τομέα Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, την Παρασκευή 12 Μαΐου στις 7 το απόγευμα σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης μας, λίγο ενωρίτερα από τη Νομαρχιακή Συνέλευση της ΝΟΔΕ στην οποία ήταν ομιλητής και συντονιστής. Παράλληλα έδωσε απαντήσεις και για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος που είναι στην επικαιρότητα καθώς και σε θέματα εξωτερικής πολιτικής λόγω της «υπερθέρμανσης» των Βαλκανίων.

Γ. Κουμουτσάκος: «Η λύση σ’ αυτή την παρακμή είναι η πολιτική αλλαγή»

Ο κ. Κουμουτσάκος υποστήριξε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει ένα 4ο επαχθές Μνημόνιο και εξαπατά τον ελληνικό λαό παρουσιάζοντας τα αντίμετρα ως “ευλογία” ενώ πρόκειται για μια “σφαγιαστική επιδρομή”, όπως είπε. Εξήγησε δε πως για να ενεργοποιηθούν τα αντίμετρα απαιτείται πλεόνασμα άνω των 3.5 δις, στόχος που είναι ανέφικτος. Τόνισε πως η ΝΔ δεν θα ψηφίσει το νέο Μνημόνιο και δεν θα συμπράξει σ΄ αυτή την εξαπάτηση του ελληνικού λαού, ωστόσο υποστήριξε πως υπάρχει λύση. Δεν μίλησε ευθέως για εκλογές, αλλά είπε πως η μόνη ελπίδα για να ξεφύγει η χώρα και ο λαός από αυτή την παρακμή είναι η πολιτική αλλαγή. Απαντώντας σε ερώτηση του «Ε» αν η ΝΔ θα τηρήσει τη συμφωνία ως κυβέρνηση εφόσον εκλεγεί,και με δεδομένο ότι τα μέτρα έχουν χρονοδιάγραμμα εφαρμογής από το 2019 και το 2020 ή θα επαναδιαπραγματευτεί, απάντησε πως η ΝΔ είναι ένα θεσμικό κόμμα που έχει αρχές και πως η πρώτη αρχή είναι η συνέχεια του κράτους και η τήρηση των συμφωνιών. Η δεύτερη αρχή είναι η λαϊκή εντολή η οποία δίνει την δυνατότητα να αλλάξει τον τρόπο της τήρησης της συμφωνίας και υπογράμμισε πως ο στόχος δεσμεύει αλλά ο τρόπος θα αλλάξει. Αυτή η αλλαγή σχεδιάστηκε στο τρίπτυχο: Λιγότεροι φόροι, λιγότερες δαπάνες, περισσότερες μεταρρυθμίσεις.

«Το απαύγασμα της ασχετοσύνης», η τροπολογία για την ΣΕΚΑΠ

Το θέμα της ΣΕΚΑΠ και η επίμαχη τροπολογία την οποία δεν ψήφισε η ΝΔ, τέθηκε από το «Ε» ως ερώτημα, επιζητώντας μια ξεκάθαρη απάντηση αν η ΝΔ, το κόμμα που κατ΄ εξοχήν υπερασπίζεται την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις και που επί της κυβέρνησης Σαμαρά (2013) πωλήθηκε η ΣΕΚΑΠ στον Ιβάν Σαββίδη αντί 5 εκ. ευρώ, με την στάση της έθεσε σε κίνδυνο της βιωσιμότητα της εταιρείας, καθώς και τις θέσεις εργασίας που απασχολεί. Ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε πως η αντίδραση της ΝΔ εστιάζεται στον τρόπο και όχι στην ουσία. Εξηγώντας ανέφερε ότι αυτό που προκάλεσε την αντίδραση ήταν η βεβαιότητα ότι υπήρχε συμφωνία κάτω από το τραπέζι και γι’ αυτό ο Κ. Μητσοτάκης ζήτησε την έγκριση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και σημείωσε πως δικαιώθηκε καθώς αποδείχθηκε πως η τροπολογία ήταν λάθος και δεν έχει αναδρομική ισχύ. Κατέληξε λέγοντας πως η τροπολογία αυτή ήταν το: «απαύγασμα της ασχετοσύνης».

Η «υπερθέρμανση» των Βαλκανίων και η στάση της χώρας μας

Ο κ. Κουμουτσάκος υποστήριξε πως η «υπερθέρμανση» στα Βαλκάνια μετά από 20 χρόνια ηρεμίας οφείλεται στην παρατεταμένη εκλογική περίοδο των χωρών της ΕΕ η οποία καθυστέρησε την ενταξιακή τους διαδικασία με αποτέλεσμα να απελευθερωθούν οι «Βαλκανικοί δαίμονες», όπως είπε χαρακτηριστικά, που συνίστανται σε έξαρση του εθνικισμού , σε πολιτικές συγκρούσεις και πολιτική αστάθεια. «Η εξωτερική πολιτική της χώρας μας βασίζεται σε 4 θέσεις: 1) Υποστηρίζει την πολιτική σταθερότητα και μη ανάμειξη στα εσωτερικά των χωρών 2) Σεβασμός συνόρων και εδαφικής ακεραιότητας3)Υποστήριξη της ένταξής τους στην ΕΕ 4) Υλοποίηση πολιτικών καλής γειτονίας και συνεργασίας», επεσήμανε. Σ’ ότι αφορά τα Σκόπια και το θέμα της ονομασίας υπενθύμισε την θέση της χώρας μας για αμοιβαία αποδεκτή επίλυση της ονομασίας και άνευ αυτού η χώρα μας δεν υποστηρίζει την ένταξή της στην Ε.Ε. Στο σημείο αυτό ο κ. Κουμουτσάκος παρατήρησε πως υπάρχει μια διγλωσσία στην κυβέρνηση στο θέμα της ονομασίας, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς παραμένει στις θέσεις του 2008 για την ονομασία, ενώ ο υπουργός Άμυνας κ. Καμμένος δήλωσε ότι δεν δέχεται καμιά αναφορά στο όνομα «Μακεδονία». Κάλεσε δε τον πρωθυπουργό να διευκρινίσει ποια είναι η θέση του.

Σταθερά στην πολιτική της ισονομίας και της ισοπολιτείας για την μειονότητα της Θράκης

Ερωτηθείς για το ρόλο και τη δράση του τουρκικού προξενείου και των ψευδομουφτήφων στην Θράκη και την στάση που πρόκειται να κρατήσει η ΝΔ αν εκλεγεί, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε πως η ΝΔ επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη εφάρμοσε την πολιτική της ισονομίας και ισοπολιτείας στην μειονότητα της Θράκης και υπογράμμισε πως όλοι είναι έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα και πως: «εμείς θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα και τα δικαιώματα όλων των ελλήνων πολιτών». Έστειλε δε το μήνυμα προς το προξενείο: «…δραστήριοι να είναι με ζητήματα που αφορούν την χώρα τους και όχι την δική μας», αλλά και προς τους ψευδομουφτήδες πως: «Σ’ ένα ευνομούμενο κράτος οι όποιες παράλληλες δομές δε παράγουν αποτελέσματα», ενώ για τους μειονοτικούς βουλευτές είπε: «Δεν μπορεί έλληνες βουλευτές να έχουν αποκλίσεις από την πολιτική της χώρας τους».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Mxanthopoulou@empros.gr

nomarxiaki 1

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Κούλογλου: «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά με τη Νέα Αριστερά, παρε…