1¾ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη άχνη
¾ φλιτζανιού ινδοκάρυδο τριμμένο
1 πρέζα αλάτι
4 αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι γάλα καρύδας
50γρ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
βούτυρο για το τηγάνι
Ρίχνετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το ινδοκάρυδο, αλάτι και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν. Σε δεύτερο μπολ ανακατεύετε τους κρόκους των αβγών με το ζωικό γάλα και το γάλα καρύδας. Τα προσθέτετε στο μπολ με τα άλευρα, μαζί με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά.
Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και στη συνέχεια, τα ενσωματώνετε στο μίγμα. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, και το αλείφετε με λίγο βούτυρο. Με 1 βαθιά κουτάλα ρίχνετε λίγο-λίγο από το μίγμα στο τηγάνι, σχηματίζοντας pancakes. Προσοχή! Μην ρίξετε πολλές κουταλιές μαζί, γιατί θα κολλήσουν μεταξύ τους. Ψήνετε τα pancakes για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, τα μεταφέρετε σε πιατέλα και τα διατηρείτε ζεστά μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.