Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο ΠΑΣ Γιάννινα – Ξάνθη 1-1

ΠΑΣ Γιάννινα – Ξάνθη 1-1

0
xanthi giannina 2017

Στο τέλος «χτύπησαν» οι γηπεδούχοι με το γκολ της ισοφάρισης να μπαίνει στις καθυστερήσεις

«Ψαλιδίστηκαν» οι ελπίδες της Ξάνθης για την 5άδα της βαθμολογίας που απομακρύνθηκε περισσότερο

Άτυχη στάθηκε για ακόμη ένα παιχνίδι η ομάδα της Ξάνθης, που στο σαββατιάτικο παιχνίδι στα Ιωάννινα, κρατούσε τους τρεις βαθμούς της νίκης μέχρι λίγες… στιγμές πριν το τέλος του ματς, όμως στις καθυστερήσεις ο Ζάιρο ισοφάρισε για τους γηπεδούχους κι έτσι οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από έναν βαθμό μετά το ισόπαλο 1-1.

Με τη συγκομιδή του ενός βαθμού και παράλληλα την απώλεια δύο από τη νίκη που τόσο πολύ ήθελε, η ξανθιώτικη ομάδα απομακρύνεται – όχι οριστικά – αλλά ακόμη περισσότερο από την πρώτη 5άδα της βαθμολογίας που οδηγεί στο τέλος της σεζόν στα πλέι οφ, κι ενώ απομένουν τέσσερις αγωνιστικές για να πέσει η αυλαία της φετινής Super League.

Στον αγώνα του Σαββάτου στους «Ζωσιμάδες», οι Ξανθιώτες κατάφεραν να προηγηθούν στο 60ο λεπτό, όταν ο Βασιλακάκης εκμεταλλευόμενος μια ωραία πάσα του Πάμπλο Ντε Λούκας, βγήκε στην κόντρα επίθεση και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Πασχαλάκη για να γράψει το 0-1. Οι γηπεδούχοι όμως ήταν αυτοί που γέλασαν τελευταίοι χάρη σε ένα γκολ του Ζάιρο που πήρε το ριμπάουντ από το σουτ του Κόντε, που προηγουμένως είχε αποκρούσει ο Ζίβκοβιτς και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Η Ξάνθη ήταν η ομάδα που μπήκε δυνατά στον αγώνα αφού μόλις στο 3ο λεπτό ο Λουσέρο απείλησε την εστία του ΠΑΣ αλλά το σουτ του ήταν άστοχο. Οι γηπεδούχοι πλησίασαν το γκολ στο 15΄, όταν ο Ζάιρο έκανε τη σέντρα από δεξιά, αλλά ο Κούτρης στην άλλη πλευρά δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε και την έστειλε άουτ.

Στο 21΄ οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να «χτυπήσουν» σε αντεπίθεση, αλλά ο Ζάιρο δεν έκανε καλό κοντρόλ για να σουτάρει και τελικά περιορίστηκε σε τακουνάκι που μπλόκαρε εύκολα ο Ζίβκοβιτς. Στο 24΄ ήρθε μια νέα ευκαιρία του ΠΑΣ, που βγήκε στην αντεπίθεση, αλλά οι αμυντικοί της Ξάνθης έδιωξαν τη σέντρα σουτ του Γιάκου, ενώ ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε στη συνέχεια νέο σουτ του ίδιου παίκτη. Η Ξάνθη άργησε να απαντήσει στις ευκαιρίες του ΠΑΣ, αλλά το έκανε στο 45′ όπου έχασε σπουδαία ευκαιρία να προηγηθεί, όταν ο Γουάλας βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή του ΠΑΣ μετά την σέντρα του Λουσέρο, αλλά την κεφαλιά του έδιωξε σε κόρνερ ο Πασχαλάκης. Δευτερόλεπτα μετά, η Ξάνθη έκλεψε τη μπάλα, βγήκε σε μια ταχύτατη αντεπίθεση με τον Βασιλακάκη, που έβγαλε και μια ωραία πάσα στον Γιουνές, αλλά ο βοηθός υπέδειξε ένα αμφισβητούμενο επιθετικό φάουλ, στο γνωστό «τζαρτζάρισμα» που είχε ο Θοδωρής Βασιλακάκης με τον αρχηγό του ΠΑΣ, Μιχαήλ.

Οι παίκτες της Ξάνθης ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 60ο λεπτό, όταν σε αντεπίθεση ο Βασιλακάκης βρέθηκε απέναντι από τον Πασχαλάκη και έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του ΠΑΣ. Από εκεί και έπειτα η Ξάνθη έδειξε να οπισθοχωρεί και να περιμένει τον ΠΑΣ να ανέβει, κάτι το οποίο και έγινε αρχικά στο 65΄ με το φάουλ του Κοζορώνη που έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ζίβκοβιτς, ενώ η ομάδα των Ιωαννίνων έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 76΄, όταν ο Ζάιρο πλάσαρε τον Ζίβκοβιτς και η μπάλα κατευθυνόταν προς τα δίχτυα, αλλά ο Καρασαλίδης την έδιωξε λίγο πριν περάσει τη γραμμή της εστίας.

Στο 80΄ ο ΠΑΣ είχε ακόμη μια ευκαιρία, όταν ο Ζάιρο έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Κοροβέσης τροφοδότησε με κεφαλιά τον Κόντε, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ζίβκοβιτς. Ώσπου ήρθε τελικά το 91ο λεπτό, οπότε και η πίεση των γηπεδούχων καρποφόρησε, όταν σε σύγχυση στην περιοχή της Ξάνθης, η μπάλα έφτασε στον Ζάιρο και αυτός την έστειλε στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1. Και δεν έφτανε αυτή η αρνητική εξέλιξη στην Ξάνθη, αλλά λίγο πριν τη λήξη ο Λισγάρας δέχθηκε τη 2η κίτρινη (κόκκινη) κάρτα του διαιτητή Στυλιαρά, με τον αμυντικό της Ξάνθης να αποβάλλεται αλλά και να χάνει το επόμενο ματς, την Τετάρτη, με τον Πλατανιά.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Μιχαήλ, Ζάιρο, Μπέριος (82΄ Νικολιάς), Τζημόπουλος (29΄ λ. τρ. Κοζορώνης), Γιάκος, Κούτρης, Γαρουφαλιάς (67΄ Κοροβέσης), Καρανίκας, Κόντε, Ακόστα.

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Γιουνές (74΄ Ράνος), Σολτάνι (56΄ Πιτσέλι), Λουσέρο, Βασιλακάκης (83΄ Μεχία), Γουάλας, Λάζιτς, Λισγάρας.

SUPER LEAGUE

26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΠΑΣ Γιάννινα – Ξάνθη 1-1

Λεβαδειακός – Βέροια 3-1

Ολυμπιακός – Πλατανιάς 2-1

Πανιώνιος – Ατρόμητος Αθ. 2-1

Κέρκυρα – Ηρακλής 0-3

Π.Α.Ο.Κ. – Λάρισα 2-0

Παναιτωλικός – Αστέρας Τρ. 1-1

Α.Ε.Κ. – Παναθηναϊκός 2-3

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 57

2. Πανιώνιος 51

3. Π.Α.Ο.Κ. 49

4. Παναθηναϊκός 48

5. A.E.K. 43

6. Ξάνθη 41

7. Πλατανιάς 41

8. ΠΑΣ Γιάννινα 35

9. Ατρόμητος Αθ. 35

10. Κέρκυρα 29

11. Παναιτωλικός 28

12. Λάρισα 24

13. Αστέρας Τρ. 23

14. Λεβαδειακός 22

15. Ηρακλής 19

16. Βέροια 16

ΕΠΟΜΕΝΗ (27η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 05 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

15.00: Ξάνθη – Παναιτωλικός (NS2)

17.15: Λάρισα – Αστέρας Τρ. (NS3)

17.15: Ηρακλής – Λεβαδειακός (NS4)

17.15: Ατρόμητος Αθ. – Π.Α.Ο.Κ. (ΝS2)

17.15: Βέροια – ΠΑΣ Γιάννινα (NS5)

19.30: Κέρκυρα – Ολυμπιακός (NS1)

ΠΕΜΠΤΗ 06 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

17.15: Παναθηναϊκός – Πανιώνιος (NS1)

19.30: Πλατανιάς – Α.Ε.Κ. (NS1)

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …