Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Super League: Ξεκαθάρισε αρκετά το «τοπίο» για τη βαθμολογική κατάταξη

Super League: Ξεκαθάρισε αρκετά το «τοπίο» για τη βαθμολογική κατάταξη

0
baxevanidis camara

Παραμένει στο κυνήγι των πλέι οφ η Ξάνθη όμως με λιγοστές πιθανότητες

Σε δύο εβδομάδες θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα λόγω της γιορτής του Πάσχα την ερχόμενη Κυριακή

Ξεκαθάρισε σε ένα μεγάλο βαθμό η κατάσταση στη βαθμολογία της Super League και ειδικότερα στα δύο από τα τρία «μέτωπα» που παραμένουν ανοιχτά.

Σε ότι αφορά την ανάδειξη του πρωταθλητή, ακόμη δεν έχει κριθεί ο τίτλος ο οποίος όμως – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – θα καταλήξει στον Ολυμπιακό, μιας και θέλει μόλις ένα βαθμό για να «σφραγίσει» την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η μοναδική περίπτωση για να μη συμβεί αυτό, είναι να κάνουν δύο ήττες οι «ερυθρόλευκοι» στα παιχνίδια που απομένουν και ισάριθμες νίκες ο ΠΑΟΚ, ώστε να φτάσει στους 61 βαθμούς, όσους και ο Ολυμπιακός, με το «δικέφαλο του Βορρά» να έχει προβάδισμα σε αυτή την περίπτωση καθώς τα μεταξύ τους ματς έληξαν με μία νίκη (2-1) για Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης» και μία νίκη (2-0) για ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας.

Από εκεί κι έπειτα το ενδιαφέρον στρέφεται στις επόμενες θέσεις της βαθμολογίας και στην πρώτη 5άδα, καθώς οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 2 έως 5 θα αγωνιστούν στη συνέχεια μεταξύ τους σε αγώνες πλέι – οφ απ’ όπου θα μοιραστούν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Εδώ οι ΠΑΟΚ, Πανιώνιος έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ, ενώ ο Παναθηναϊκός θέλει μόλις ένα βαθμό για να σφραγίσει από την πλευρά του την είσοδο στο μίνι – πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ που βρίσκεται στην 5η θέση για να μείνει εκτός θα πρέπει να πάρει μόλις ένα βαθμό στα επόμενα δύο ματς και να καταφέρει η Ξάνθη να κάνει το 2Χ2 ώστε να ξεπεράσει τους «κιτρινόμαυρους» που έχουν το προβάδισμα σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Ξάνθη (νίκη 4-1 στο ΟΑΚΑ, ισοπαλία 0-0 στα Πηγάδια).

Να σημειώσουμε ότι υπάρχει και μία περίπτωση για να μείνει εκτός ο Παναθηναϊκός, όπου το «τριφύλλι» θα πρέπει να κάνει δύο ήττες και η Ξάνθη ισάριθμες νίκες ώστε να ισοβαθμήσει με τους «πράσινους», με την ξανθιώτικη ομάδα να έχει το πλεονέκτημα καθώς νίκησε δύο φορές φέτος στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στην… ουρά

Είναι γεγονός πάντως πως αυτή τη στιγμή μεγαλύτερο ενδιαφέρον υπάρχει στο ποιες ομάδες θα παραμείνουν στην κατηγορία και ποιες θα υποβιβαστούν, με τη Βέροια να έχει «καπαρώσει» ήδη το ένα εισιτήριο για τη Β’ Εθνική της επόμενης σεζόν, μιας και η ομάδα της Ημαθίας δεν έχει ούτε μαθηματικές ελπίδες για την παραμονή.

Από εκεί κι έπειτα ο Λεβαδειακός φαίνεται ότι έχει το δυσκολότερο έργο καθώς δεν κρατάει την τύχη του στα χέρια του και η παραμονή του εξαρτάται από τα αποτελέσματα των Αστέρα Τρίπολης, Ηρακλή και Λάρισας. Σε περίπτωση που προκύψουν ισοβαθμίες βέβαια θα μετρηθούν τα μεταξύ τους παιχνίδια, με τον Ηρακλή να έχει σχετικό πλεονέκτημα, ενώ η ομάδα της Τρίπολης με μία νίκη στα δύο ματς που απομένουν θα εξασφαλίσει την παραμονή.

SUPER LEAGUE

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 61

2. Π.Α.Ο.Κ. 55

3. Πανιώνιος 52

4. Παναθηναϊκος 51

5. A.E.K. 49

6. Α.Ο. Ξάνθη 45

7. Πλατανιάς 42

8. Ατρόμητος Αθ. 36

9. ΠΑΣ Γιάννινα 35

10. Παναιτωλικός 31

11. Κέρκυρα 29

12. Αστέρας Τρ. 27

13. Ηρακλής 25

14. Λάρισα 25

15. Λεβαδειακός 23

16. Βέροια 19

29η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 23/04/2017 – ΩΡΑ 19:00

Λάρισα – Ξάνθη

Κέρκυρα – Πανιώνιος

Ηρακλής – Παναιτωλικός

Βέροια – Αστέρας

Λεβαδειακός – ΑΕΚ

Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα

Παναθηναϊκός – Ατρόμητος Αθ.

Πλατανιάς – ΠΑΟΚ

30η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 30/04/2017 – ΩΡΑ 19:00

Ξάνθη – Βέροια

Αστέρας Τρ. – Ηρακλής

Ατρόμητος Αθ. – Πλατανιάς

ΠΑΟΚ – Κέρκυρα

Παναθηναϊκός – Λάρισα

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός

Πανιώνιος – Λεβαδειακός

ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της σημερινής εμβόλιμης 33ης αγωνιστικής

Με την πρωταθλήτρια ΑΟ Καβάλας παίζει το Άβατο – Με Πανθρακικό εκτός ο Πετεινός Με τις ανα…