– 500 γραμμάρια μακαρόνια
– 300 γραμμάρια σολομό
– 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
– 2 κουταλιές ελαιόλαδο
– 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– Βασιλικό ψιλοκομμένο
– αλάτι – πιπέρι
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Λίγα λεπτά πριν γίνουν τα μακαρόνια, ρίχνουμε το σολομό στην κατσαρόλα για να πάρει μια βράση. Όταν σουρώνουμε τα μακαρόνια κρατάμε 500ml από το ζουμί τους, για να το χρησιμοποιήσουμε στη σάλτσα. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ζουμί που έχουμε κρατήσει.
Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και μετά προσθέτουμε το βασιλικό και αλατοπιπερώνουμε. Ύστερα προσθέτουμε και τα μακαρόνια με το σολομό και ανακατεύουμε για 5 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε.