Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Αθωώθηκαν από την κατηγορία βιασμού οι δυο Ξανθιώτες

Αθωώθηκαν από την κατηγορία βιασμού οι δυο Ξανθιώτες

0
diki-empros

Ομόφωνη απαλλακτική απόφαση χωρίς αμφιβολίες και με την σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καβάλας για την υπόθεση βιασμού της φοιτήτριας

Καθοριστική η κατάθεση του ιατροδικαστή Ν. Κιφνίδη. Φορτισμένο το κλίμα κατά την ακροαματική διαδικασία – Ικανοποίηση για την απόφαση από την πλευρά των κατηγορουμένων

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν οι δύο Ξανθιώτες 32 και 37 ετών που κατηγορήθηκαν το 2015 για βιασμό 21χρονης τότε, φοιτήτριας του ΔΠΘ από τον Βόλο. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καβάλας μετά από δύο μέρες ακροαματικής διαδικασίας, κατά την οποία εξετάστηκαν πλήθος μαρτύρων, εξέδωσε απαλλακτική απόφαση και χωρίς αμφιβολίες για τους κατηγορούμενους. Οι δικαστές με ψήφους 7 -0 αποδέχτηκαν ότι δεν αποδείχθηκαν και δεν ευσταθούν οι κατηγορίες της ενάγουσας και με την σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως έδρας που πρότεινε την απαλλαγή τους κατά την αγόρευσή της. Η απόφαση επίσης που ανακοινώθηκε την Τετάρτη 5 Απριλίου στις 14.45, προβλέπει την άρση των περιοριστικών όρων που είχαν επιβληθεί στους κατηγορουμένους μετά τη σύλληψή τους και την επιστροφή των εγγυήσεων που είχαν καταβληθεί.

Η ακροαματική διαδικασία

Συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων ήταν οι γνωστοί δικηγόροι της Ξάνθης, Στέργιος Γιαλάογλου και Θανάσης Ξυνίδης, οι οποίοι ανέδειξαν μια σειρά αντιφάσεων στις οποίες υπέπεσε η ενάγουσα στις καταθέσεις της. Ειδικότερα ο κ. Ξυνίδης άφησε υπόνοιες ότι η ενάγουσα επηρεάστηκε για ν’ αλλάξει την κατάθεσή της από οικογενειακό φίλο που είναι ανώτατο στέλεχος της ΕΛΑΣ και κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης, ισχυρισμό που στήριξε στην κατάθεση του μάρτυρα. Καθοριστική ήταν η κατάθεση του ιατροδικαστή κ. Νίκου Κιφνίδη, σύμφωνα με την οποία δεν διαπίστωσε ίχνη βιασμού ή βίας, όπως επίσης και ότι τα αποτελέσματα των τοξικολογικών ελέγχων δεν πιστοποιούν την κατηγορία για επήρεια ναρκωτικών που τους είχε αποδοθεί. Οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής Κώστας Μαλάκης από την Ξάνθη και Απόστολος Τσιαμήτας από τον Βόλο, κατά τις αγορεύσεις τους αμφισβήτησαν του Ιατροδικαστή. Να σημειώσουμε επίσης για τον ένα εκ των κατηγορουμένων εις βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών κατόπιν εύρεσης μικροποσότητας χασίς στο σπίτι του, απαλλάχθηκε επίσης, καθώς με την αλλαγή του νόμου κρίθηκε ως «ιδιόχρηση» και η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο.

Φορτισμένο το κλίμα – Ικανοποίηση για την απόφαση από την πλευρά των κατηγορουμένων

Κατάμεστη ήταν αίθουσα του δικαστηρίου καθώς πολλοί Ξανθιώτες φίλοι και συγγενείς των κατηγορουμένων παραβρέθηκαν να τους συμπαρασταθούν. Κατά την εξέταση των μαρτύρων ήταν ιδιαίτερα τεταμένη η ατμόσφαιρα και φορτισμένο το κλίμα. Έτσι δέχτηκαν με ανακούφιση και ικανοποίηση την απόφαση. Από την πλευρά της κοπέλας ήταν μόνο ο πατέρας της και λίγοι συγγενείς ενώ η ίδια δεν παραβρέθηκε. Να σημειώσουμε ότι η κοπέλα έχει πάρει μεταγραφή από το Πανεπιστήμιο και δεν διαμένει πλέον στην Ξάνθη.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…