Σχόλια 06/04/17

0
kosinthos-mathitis
Κούφια λόγια…
Είπε η ΝΟΔΕ Ξάνθης να ενεργοποιηθεί για να δείξει ένα αντιπολιτευτικό έργο στην περιοχή και βρήκε πρόσφορο θέμα το Λύκειο Σταυρούπολης που μετατρέπεται σε Λυκειακές Τάξεις και προσαρτάται στο Γυμνάσιο της Σταυρούπολης. Και φυσικά εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ με τις γνωστές κορώνες περί υποβάθμισης της Σταυρούπολης μιας εθνικά ευαίσθητης περιοχής και μπλα μπλα μπλα… Βγήκαν και κάτι καλοθελητές συνταξιούχοι και συνηγόρησαν…
Ας δούμε όμως το ζήτημα εκτός πολιτικής.1ο Ερώτημα: Λύκειο με 27 μαθητές νοείται;
2ο ερώτημα: Ποιος ο λόγος να υπάρχει θέση διευθυντού Λυκείου με το ανάλογο επίδομα φυσικά για 27 μαθητές; 3ο ερώτημα: Απ’ την στιγμή που δεν αλλάζει τίποτε ούτε κτηριακά, ούτε στο πρόγραμμα ούτε στην εξεταστική και την καθημερινότητα των μαθητών προς τι το θέμα; 4ο ερώτημα: Η μετατροπή του Λυκείου σε «Λυκειακές Τάξεις» υποβαθμίζει την Σταυρούπολη και όχι το γεγονός ότι έχουν φύγει όλοι οι νέοι, ότι την έχουν παραπετάξει στον δήμο Ξάνθης και ότι δεν υπάρχει κανένας αναπτυξιακός σχεδιασμός γι αυτή την περιοχή; Δεν ακούσαμε να προτείνει κάτι επί αυτών των ζωτικών ζητημάτων που έφεραν τον μαρασμό της Σταυρούπολης, η ΝΟΔΕ Ξάνθης, παρά μόνο να κάνει κριτική και μάλιστα χωρίς περιεχόμενο.
Μ.Ξ.


Δήμαρχοι και πολιτική
Και ο δήμαρχος Μύκης κ. Τζεμηλ Καπζά συνδύασε την μετάβασή του στην Αθήνα για την σύσκεψη της ΚΕΔΕ και μάλιστα μαζί με τους βουλευτές Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Στάθη Γιαννακίδη έκαναν κύκλο συναντήσεων με τα στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών , του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Να σημειώσουμε ότι ο υπουργός Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη είχε «θερμό επεισόδιο με τον δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκη και δεν δέχτηκε να συναντήσει την αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ την Δευτέρα αλλά τον δήμαρχο Μύκης τον δέχτηκε όπως δείχνει και η φωτογραφία. Όλα αυτά είναι θετικά και πιστώνονται στον δήμαρχο και τους βουλευτές γιατί ως γνωστόν με τα χαιρετίσματα δουλειά δεν γίνεται… και οι δήμαρχοι πρέπει να προωθούν τα θέματά τους κατ’ αυτόν τον τρόπο. Κάτι που δεν ενστερνίζεται ο δήμαρχος Ξάνθης, ο οποίος αρνείται πεισματικά να συνεργαστεί με τους βουλευτές και να τους «χρησιμοποιήσει» για τέτοιου είδους θέματα.
Κι αυτό βέβαια για πολιτικούς λόγους αλλά το ζήτημα είναι ότι προκειμένου να κάνει ο κ. Δημαρχόπουλος …πολιτική, μήπως ζημιώνει ο δήμος Ξάνθης;
Μ.Ξ.


Νεαρός Ξανθιώτης μαθητής φωτογραφιζόμενος στην κοίτη του Κόσυνθου το 1935. Πίσω το Στάδιο (γήπεδο ποδοσφαίρου) και στο λόφο η Μονή Παναγίας.
(Αρχείο Κ. Μαυρομάτη)


Αποφυλάκιση
Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους ο Ακης Τσοχατζόπουλος, σύμφωνα με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Το δικαστήριο υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως έκανε δεκτό το αίτημα του πρώην υπουργού για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του με ψήφους 3-2.
Μετά από πέντε χρόνια και πέντε αιτήσεις αποφυλάκισης η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, εισηγήθηκε να αφεθεί ελεύθερος ο πρώην υπουργός, υποστηρίζοντας την αναστολή της ποινή του καθώς κινδυνεύει με υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη η υγεία του. Όπως υποστήριξε, “ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ενώ η μετεγχειρητική του πορεία είναι αργή λόγω των πολλαπλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει που επιδρούν το ένα πάνω στο άλλο ενώ προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι επίκειται βλάβη της υγείας του λόγω και του προχωρημένου της ηλικίας του” ανέφερε η εισαγγελέας.


Περί Θράκης
Παγίως και ενσυνειδήτως, η εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ δεν καλλιεργεί τη συνωμοσιολογία και εν γένει την καταστροφολογία. Κυρίως για θέματα της Θράκης. Παράλληλα δεν συμφωνεί με την ανεύθυνη Θρακολογία από μερίδα ανθρώπων μάλιστα που δεν γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες της Θράκης.
Έτσι, λοιπόν, για άλλη μια φορά ξαφνιαστήκαμε με την κυκλοφορία σεναρίων περί «ξεπουλήματος της Θράκης σε Τούρκους αγοραστές». Εμπλέκουν δε στο σενάριο και την τουρκική Τράπεζα που εδρεύει στην Ξάνθη πως αυτή χορηγεί δάνεια. Μάλιστα δικαιολογούν αυτό το αγοραστικό ενδιαφέρον ότι εκδηλώθηκε μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Το ίδιο ισχύει και για τη Θάσο, λένε τα σενάρια, όπου επίσης γίνονται αγορές ακινήτων.
Τώρα γιατί είναι κακό όλο αυτό, μόνον κάποιοι υπερευαίσθητοι υπερπατριώτες μπορούν να το ερμηνεύσουν, εάν βέβαια υπάρχει ποσοστό αλήθειας στα σενάρια αυτά.
Γ.Δ.


Περί κολυμβητηρίου
Σιγή ασυρμάτου επικρατεί εντός και πέριξ του δημοτικού καταστήματος Ξάνθης για το θέμα του.. Κολυμβητηρίου. Σταμάτησε το ενδιαφέρον του δήμου; Ετοιμάζει κάτι άλλο και το κρατά μυστικό ή το όλο θέμα αναπαύεται σε κάποιο συρτάρι;
Την απάντηση τη γνωρίζουν οι του δήμου οι οποίοι άγνωστο γιατί, σιωπούν και «ενταφιάζουν» το όλο θέμα. Όταν στη φίλη Αλεξανδρούπολη ο εκεί δήμος θ’ αποκτήσει κολυμβητήριο το οποίο θα είναι το πιο σύγχρονο στην Ελλάδα κι ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης με στόχο τον αθλητικό τουρισμό όπως δήλωσε ο δήμαρχος.
Αυτά που εμείς είχαμε πριν 50-60 χρόνια. Είχαμε τότε. Σήμερα δεν έχουμε τίποτε.
Γ.Δ.


Τι δεν καταλαβαίνουν;
Είπε ο Σημίτης: “Μίλησα πολλές φορές για την Κεντροαριστερά αλλά δεν με άκουσαν. Δεν ασχολούμαι πλέον”. Και συμπλήρωσε. “Θα πρέπει να ενωθούν όλες οι δυνάμεις του κέντρου σε ένα φορέα”. Τι δεν καταλαβαίνουν;
Γ.Λ.


Δεύτερη ευκαιρία στο έγκλημα
Συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, γιατί προσπάθησε να σκοτώσει έναν 37χρονο με ψαλίδι για ένα κινητό τηλέφωνο. Όμως δεν προφυλακίστηκε για λόγους αναπηρίας, σύμφωνα με τον νόμο Παρασκευόπουλου. Ο ίδιος άνθρωπος λίγο αργότερα δολοφόνησε έναν 70χρονο, ο οποίος τον φιλοξενούσε στο σπίτι του. Με το νόμο Παρασκευόπουλου είχε αποφυλακιστεί 38χρονος Γεωργιανός, που πυροβόλησε θανάσιμα 27χρονο κοσμηματοπώλη, μπροστά στα μάτια της μητέρας του, μέσα στο κοσμηματοπωλείο τους στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Ο νεαρός Αφγανός που καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία σε βάρος μίας 20χρονης στην Κέρκυρα, κάνοντας χρήση του ίδιου νόμου, απελευθερώθηκε και πήγε στη Γερμανία όπου βίασε και σκότωσε 19χρονη κοπέλα. Οι τρεις δράστες της προχθεσινής ληστείας στο Π.Φάληρο, είχαν αποφυλακιστεί με τον νόμο Παρασκευόπουλου, παρά τις πολλές καταδίκες τους για ανάλογα αδικήματα.
Τα περιστατικά εγκληματιών που επέστρεψαν δριμύτεροι στην ενεργό δράση μετά τη δεύτερη ευκαιρία που τους έδωσε ο συγκεκριμένος νόμος είναι δεκάδες ενώ υπολογίζονται στους 150 οι σκληροί αλλοδαποί εγκληματίες που αποφυλακίστηκαν με αυτόν τον τρόπο.
Ωστόσο ο ίδιος ο πρώην υπουργός Παρασκευόπουλος, μετά από κάθε περιστατικό δεν διστάζει να υπερασπιστεί το τερατούργημα αυτό που κοστίζει άδικα τόσες ζωές και περιουσίες. Αν είχε έστω και λίγο φιλότιμο, θα έπρεπε να αποσύρει ΑΜΕΣΑ το νόμο του και τον εαυτό του από τη δημόσια ζωή του τόπου. Το λιγότερο…


Ξανθιώτικη Αμερικανική Γωνιά
Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας τα εγκαίνια του Youth Lab στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Ξάνθης. Η πρώην Αμερικανική Γωνιά επεκτάθηκε και πέρασε σε άλλο επίπεδο, τόσο ως προς την λειτουργία και τις δυνατότητες που παρέχει σε μαθητές και φοιτητές, αλλά και γενικότερα στους Ξανθιώτες, όσο και ως προς το νεανικό και μοντέρνο προφίλ που προσέδωσε πλέον στην βιβλιοθήκη. Τα χρώματα και ο όλος σχεδιασμός προσιδιάζουν σε μια βιβλιοθήκη του 21ου αιώνα, φιλική και ελκυστική στο νεανικό κοινό. Στην κατασκευή μετείχαν και Ξανθιώτες, όπως η εταιρεία κουφωμάτων Thermoactive του Τάσου Καρασακαλίδη, που έφτιαξε όμορφες κατασκευές για τον ανακαινισμένο χώρο, τον οποίο θαύμασε και η Πρόξενος της Αμερικής στην Θεσσαλονίκη. Δικαιώθηκε και ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού, Πασχάλης Λύρατζης, που είχε επιμείνει στους Αμερικανούς να δοθούν οι δουλειές σε ντόπιες επιχειρήσεις και όχι σε συνεργεία από την Αθήνα.
Χ.Δ.


Η αξιολόγηση και η επόμενη μέρα
Βαρεθήκαμε να ακούμε, να διαβάζουμε, να βλέπουμε και να γράφουμε για την αξιολόγηση. Να θυμίσουμε δε ότι το καλοκαίρι του 2015 σύσσωμη η φιλοευρωπαϊκή αντιπολίτευση υπερψήφισε ένα εξ αρχής καταδικασμένο πρόγραμμα φόρων, που δεν υπήρχε περίπτωση να εισπραχθούν, για να αποφευχθούν οι εκλογές και να εφαρμοστούν άμεσα τα μέτρα. Το αποτέλεσμα ήταν αμέσως μετά ο Αλέξης Τσίπρας να τους σύρει σε εκλογές, να μην μπορούν να πουν και κουβέντα γιατί τα ψήφισαν και σήμερα, 6 Απριλίου του 2017 να μην είναι ακόμη ορατό το κλείσιμο της αξιολόγησης που έπρεπε να γίνει από τον Φεβρουάριο του 2016. Κάποιοι στην ΝΔ, η οποία είναι πολύ πιθανό να κληθεί να διαχειριστεί τα ερείπια της οικονομίας, των θεσμών, του κράτους δικαίου και της εθνικής ασφάλειας, θεωρούν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να πει από τώρα στον κόσμο ότι το “μνημόνιο Τσίπρα” είναι «νεκρό» και η χώρα χρειάζεται ένα νέο οικονομικό σχέδιο με δραματικές περικοπές δαπανών και περαιτέρω μείωση του βιοτικού μας επιπέδου, αλλιώς σύντομα η Ελλάδα όπως την ξέρουμε δεν θα υπάρχει. Οι υποστηρικτές της άποψης τονίζουν ότι το «μνημόσυνο» για το τι έπρεπε να γίνει και δεν έγινε τα προηγούμενα χρόνια μπορεί να περιμένει, καθώς προέχει η φυσική επιβίωση και η διασφάλιση της ελευθερίας και της δημοκρατίας, με όποιο κόστος. Υπάρχει βέβαια και ο εσωτερικός αντίλογος, που λέει ότι αν η ΝΔ πει από τώρα κάτι τέτοιο, δεν είναι βέβαιο ότι θα κληθεί και να κυβερνήσει. Οι εξελίξεις θα δείξουν ποιοι έχουν δίκιο.
Χ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…